MENU

23 Αυγούστου 2020 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ακυρώνεται το 40ο πέρασμα στο φαραγγι του Βουραϊκού – Πότε θα ξαναγίνει Views: 679 Ειδήσεις, Κοινωνία, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Ακυρώνεται το 40ο πέρασμα στο φαραγγι του Βουραϊκού – Πότε θα ξαναγίνει

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν λιγο ο ΕΟΣ Καλαβρύτων:

“Με πολύ μεγάλη μας λύπη αλλά και αγανάκτηση, μετά από 40 χρόνια συνεχών αγώνων και ένα χρόνο αγώνα από το προηγούμενο 39ο Πανελλήνιο Πέρασμα, ανακοινώνουμε την ακύρωση του 40ου Πανελληνίου Περάσματος στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού.
Το Πανελλήνιο Πέρασμα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο, 5 & 6, Σεπτεμβρίου του 2020, μεταφερόμενο από την αρχική του ημερομηνία, τις 9-10 Μαΐου, λόγω των αναγκαστικών συνθηκών (περιοριστικά μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού) που προκάλεσε η πανδημία.
Παρά τον μεγάλο αγώνα που δόθηκε εδώ και ένα χρόνο, προκειμένου να συνεχιστεί επάξια ένα γεγονός που αναδεικνύει τα Καλάβρυτα, πανελλήνια, σε επίπεδο αθλητισμού και εναλλακτικού τουρισμού αλλά και το Φαράγγι Χελμού – Βουραϊκού ως μοναδικής αξίας μνημείο της φύσης, το ΔΣ του Συλλόγου μας αδυνατεί φέτος να διοργανώσει το ετήσιο Πέρασμα.
Επίσης, παρά το γεγονός ότι ξεπεράστηκαν τα εμπόδια της πανδημίας και με ασφάλεια προετοιμαστήκαμε για το 40ο Πανελλήνιο Πέρασμα, η εκδήλωση έπεσε πάνω στο ανυπέρβλητο εμπόδιο της ανεπάρκειας εκ μέρους του βασικού συνδιοργανωτή όλα αυτά τα χρόνια, της Δημοτικής Αρχής της πόλης.
Η μεγάλη, καθυστέρηση όσον αφορά στην ανταπόκριση (απάντηση της επιστολή μας) από τον Δήμο Καλαβρύτων, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, σε σχέση με τις τυπικές διαδικασίες που συστηματικά ακολουθήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, μας αναγκάζει πλέον, να προβούμε σε αυτή την ενέργεια.
Ως όφειλε λοιπόν, το ΔΣ του Συλλόγου μας, στις 9 Μαρτίου 2020 (Αρ. Πρωτ. 03030/2020/279-17 και 279-17-1), απέστειλε προ τον Δήμαρχο των Καλαβρύτων, τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και τους αρχηγούς των Δημοτικών παρατάξεων, το σχετικό αίτημα.
Όπως πληροφορηθήκαμε, εκ των υστέρων, δεν έχει τεθεί ακόμη, μέχρι και σήμερα, το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο, για συζήτηση!!!!!
Αντί της τυπικής διαδικασίας που ακολουθείται για τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια, αρχικά λάβαμε μια ανεπίσημη προφορική απάντηση (12-08-2020) και εν συνεχεία υπήρξε και μία δεύτερη, (18-08-2020) στην οποία ξαφνικά ενημερωθήκαμε για περικοπή του 50% της επιχορήγησης του προϋπολογισμού που μας προσφέρει κάθε χρόνο, επί σειρά ετών, ο Δήμος Καλαβρύτων.
Παρά την σύμφωνη γνώμη μάλιστα, στο σχετικό αίτημά μας, από τον καθ’ ύλη αρμόδιο και εξουσιοδοτημένο, από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, για αυτό τον λόγο, Πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιχείρησης (Σπήλαια ‘Λιμνών Καστριών’) του Δήμου Καλαβρύτων κ. Κώστα Κούκιο με τον οποίο πρέπει να σημειώσουμε ότι είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία.
Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, της τελευταίας στιγμής, και λόγω του ότι είναι αδύνατον να βρεθούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τα χρήματα που περικόπησαν από τον ετήσιο προϋπολογισμό μας και να πραγματοποιηθεί σωστά και με ασφάλεια, όπως κάθε χρόνο, η διοργάνωση, είμαστε αναγκασμένοι να ακυρώσουμε τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο 40ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού.
Ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε κατ΄ ευχή από εδώ και εμπρός, προχωράμε στην διοργάνωση του 41ου Πανελληνίου Περάσματος στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού, οι εκδηλώσεις του οποίου θα πραγματοποιηθούν στις 8 και 9 Μαΐου 2021 όπως πάντα το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη με τους συνεργάτες του, που μας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και συμφώνησαν στα αιτήματά μας, ώστε να πραγματοποιηθούν όσο καλύτερα δυνατόν γίνεται οι εκδηλώσεις για το 40ο Πανελλήνιο πέρασμα στο Φαράγγι.
Να ευχαριστήσουμε επίσης και το διευθυντή του γραφείου του Περιφερειάρχη, τον φίλο των Καλαβρύτων κ. Γιάννη Μάκκα που μας στήριξε σε κάθε βήμα.
Είμαστε βαθειά υποχρεωμένοι και ευελπιστούμε σε μία καλή και εποικοδομητική μελλοντική συνεργασία σε όλα τα θέματα που αφορούν τον Σύλλογό μας.
Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες ενδιαφερόμενους, που μας ζητούσαν πληροφορίες με πολλούς τρόπους, για τις εκδηλώσεις του 40ου Πανελληνίου Περάσματος στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού
Καλή αντάμωση στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 41ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού στις 8 και 9 Μαΐου 2021.”

Comments are closed.