MENU

19 Μαΐου 2022 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης στον κήπο του Bold Type Views: 135 Επικαιρότητα, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτισμός, Σινεμά

Η επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης στον κήπο του Bold Type

Η ταινία «Ένα Τραγούδι για το ηλιοβασίλεμα» (Sunset Song) (2015) θα προβληθεί την Δευτέρα 23/5/2022 από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας στο The Bold Type Hotel.

Ώρα έναρξης της προβολής: 21.15

Παρότι δεν ισχύουν περιορισμοί με μέτρα ασφάλειας κατά του COVID 19 και επειδή ο ιός είναι ακόμη εδώ, προτείνεται η χρήση μάσκας στο χώρο και την τήρηση αποστάσεων.
Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα κατά την ώρα της προβολής.

Καλό θα ήταν να προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο που δίνεται παρακάτω, δεδομένου ότι η δυναμικότητα του χώρου είναι περιορισμένη, αφορά δηλαδή 80 άτομα Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, η κράτηση θα πρέπει να τηρείται, άλλως η μη προσέλευση την τελευταία στιγμή σημαίνει ότι δεν εξυπηρετούνται άτομα ενώ θα μπορούσαν και ακόμη σημαίνει την αναίτια οικονομική επιβάρυνση του χώρου. Για το λόγο αυτό, η χρέωση θα αφορά τον αριθμό των ατόμων της κράτησης και όχι τον αριθμό αυτών που προσήλθαν τελικά.

Το Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας
The Bold Type Hotel (Γερμανού 10-12, Πάτρα 262 25 στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Τηλ. 2610.220012)

Η ταινία

Σκηνοθεσία: Τέρενς Ντέιβις
Ηθοποιοί: Άγκνες Ντέιν, Πίτερ Μούλαν, Κέβιν Γκάθρι, Ίαν Πίρι.
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο, Λουξεμβούργο (Έγχρωμη)
Διάρκεια: 135΄

Με 2 Βραβεία και 14 Υποψηφιότητες, ο στιλίστας Τέρενς Ντέιβις παραδίδει μια ακόμη υπέροχη ταινία για το χρόνο που περνά, τους ανθρώπους που αντέχουν και την ομορφιά που μένει. Ενα υπέροχο τραγούδι για τις στιγμές εκείνες που κάνουν την ζωή να αξίζει, για τα πράγματα που είναι τόσο όμορφα αλλά που δεν διαρκούν. Κι αυτό ίσως είναι που τα κάνει να δείχνουν ακόμη πιο όμορφα…
Το «Sunset Song» είναι ένα φιλμ για τους ανθρώπους, για τον τόπο τους, για τους δεσμούς που χτίζουν, για τα τραγούδια που ενώνουν τις ψυχές τους σε κάτι που παίρνει φωνή και ουσία. Είναι μια ταινία για την δύναμή τους να διεκδικούν την θέση τους, για τον τρόπο που η ζωή κυλά αφήνοντας πίσω τις ζωές μας, μα και για το ίχνος, ακόμη κι αδιόρατο που αυτές αφήνουν πίσω. Για το πώς ο τόπος ορίζει τους ανθρώπους την στιγμή που κι εκείνοι κάνουν το ίδιο. Γι αυτό που δεν σβήνεται ακόμη κι όταν εκείνοι φεύγουν.
Η πανέμορφη Κρις μεγαλώνει σε μια σκληρή, παραδοσιακή, αγροτική κοινότητα γεμάτη πάθος για τη ζωή, για τον ανήσυχο Γιούαν, αλλά και την αγέρωχη όσο και σκληρή σκωτσέζικη γη στην οποία έχει αποφασίσει να μείνει παρά τις δυσκολίες. Είναι μια αγωνίστρια που γίνεται μάρτυρας των διαρκών συγκρούσεων ανάμεσα στον πατέρα και τον αδελφό της, βλέπει τον τελευταίο να ξενιτεύεται, ενώ χάνει από νωρίς την αγαπημένη της μητέρα. Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος πλησιάζει αθόρυβα, και ο μοντέρνος κόσμος κυκλώνει σταδιακά την παραδοσιακή κοινότητα με τον πιο ασφυκτικό τρόπο.
Ο Τέρενς Ντέιβις προσπαθούσε δεκαπέντε χρόνια να μεταφέρει το βιβλίο του Λούις Γκράσικ Γκίμπον στην οθόνη, και έχει πάθος για την ηρωίδα, μια γυναίκα που μοιάζει να περιέχει κάτι σπουδαίο μέσα στην απλότητά της, κάτι που μας βοηθά να κατανοήσουμε τον εαυτό μας. Με την Αγκνες Ντέιν να δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία, με μια ιστορία που έχει την υφή μιας λαϊκής αφήγησης και μαζί την ρευστότητα ενός ποιήματος, με τον Ντέιβις να κινηματογραφεί την ομορφιά και την σκληρότητα της ζωής και των ανθρώπων με τρόπο που μοιάζει μαζί επικός και απόλυτα εσωτερικός, το «Ενα Τραγουδι για το Ηλιοβασίλεμα» είναι μια ταινία εποχής που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Comments are closed.