MENU

19 Οκτωβρίου 2019 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λιολιώ Κολυπέρα: “Nιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη που η Πάτρα αγκάλιαζει το Pink the City και στηρίζει το έργο μας” Views: 1046 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, ΚirixAROUND, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Λιολιώ Κολυπέρα: “Nιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη που η Πάτρα αγκάλιαζει το Pink the City και στηρίζει το έργο μας”

Λίγες ώρες πριν το Pink The City 2019, η πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» στην Αχαΐα κα. Λιολιώ Κολυπέρα, μίλησε στον kirix.gr για την μεγάλη εκδήλωση της Κυριακής, τη σημασία της πρόληψης και τη συμβολή του Συλλόγου στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον καρκίνο του μαστού.

Η κα. Λιολιώ Κολυπέρα στην εκκίνηση του Pink the Port 2014

Το pink the city αποτελεί πλέον θεσμό για την Πάτρα και ο κόσμος το έχει πραγματικά αγκαλιάσει. Πείτε μας για τα συναισθήματά σας βλέποντας τον κόσμο να περπατά για το σκοπό αυτό.

Κύριε Βρη, πρώτα από όλα θα ήθελα ιδιαίτερα να σας ευχαριστήσω για την πολύχρονη στήριξη σας στο ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ και στο Pink the City. Ναι, η Πάτρα αγκάλιασε την διοργάνωση αυτή και την ανήγαγε σε θεσμό. Ο κόσμος την έκανε την κορυφαία και πολυπληθέστερη διοργάνωση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού ολόκληρης της περιφέρειας. Για τα συναισθήματα μου τι να πρωτοπώ; Νιώθω ικανοποίηση που το πετύχαμε αυτό, μα όχι μόνο,  νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη, θα έλεγα καλύτερα, απέναντι στον κόσμο αυτό που μας στηρίζει. Αισθάνομαι ευλογία, δέος, δικαίωση στον πολύχρονο και δύσκολο αγώνα που ξεκινήσαμε το 2001 μια χούφτα γυναίκες, σε αυτήν την πόλη, να μιλάμε για τον καρκίνο του μαστού με μεγάλη δυσκολία. Όπως έχω ξαναπεί, και επαναλαμβάνω σε κάθε ευκαιρία, ο κόσμος, οι γυναίκες, στην αρχή, δίσταζαν πολύ, φοβούνταν, δεν έπαιρναν ούτε καν τα φυλλάδια που μοιράζαμε. Και δείτε πού φθάσαμε σήμερα! Χιλιάδες κόσμου είναι μαζί μας για να «βάψουμε την πόλη ροζ» για τον καρκίνο του μαστού. Τι να αισθάνομαι;  Ελπίδα, ενθάρρυνση ότι η επιμονή και το όραμα μας δικαιώνεται.

Pink the Port 2014 – Φωτoγραφικό αρχείο kirix.gr

Τι είναι αυτό που θεωρείτε ότι παρακινεί ανθρώπους κάθε ηλικίας να συμμετέχουν στο pink the city;

Νομίζω ότι ο σκοπός αυτού του περιπάτου είναι το κίνητρο για την τόσο μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου της πόλης και της ευρύτερης περιφέρειας. Έπειτα είναι σαν  η πόλη να γιορτάζει μια μεγάλη γιορτή.  Όλοι είναι έξω, με τις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους και βαδίζουν για ένα κοινό σκοπό. Και ξέρετε, τα αποτελέσματα είναι απτά. Όπως μας πληροφορούν οι γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα, αλλά βλέπουμε και εμείς από την επισκεψιμότητα  στον Σύλλογο, αμέσως μετά το Pink υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για εξετάσεις, ενημέρωση και γενικά υπηρεσίες  για τον καρκίνο του μαστού. Αυτή είναι η επιτυχία του!!!

Πιστεύετε ότι η πρόληψη, που έχει ιδιαίτερη σημασία και για τον καρκίνο του μαστού βρίσκεται πλέον συνειδητά στη σκέψη των γυναικών;

Δυστυχώς, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο που αναφέρετε. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του Pink. Από την άλλη, όμως, είναι και μεγάλος ο δρόμος που έχουμε διανύσει ως τώρα. Προχωράμε, λοιπόν, και συνεχίζουμε την προσπάθεια και τον αγώνα μέχρι να κατακτήσουμε την πλήρη συνειδητοποίηση, από όλες και όλους, της ανάγκης, της σημασίας αλλά και της τεράστιας αξίας της πρόληψης-έγκαιρης διάγνωσης, αφού ήταν, είναι και παραμένει ο καλύτερος σύμμαχος της γυναίκας, σήμερα.

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα είναι και φέτος πιστή στο ραντεβού της με το Pink the City

Το Άλμα Ζωής πραγματοποιεί αρκετές δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αν και απομένουν ακόμα δύο μήνες, πείτε μας τι περιμένουμε έως το Δεκέμβριο.

Αμέσως μετά το Pink the City, εμείς θα είμαστε και πάλι στην «κανονικότητα» μας. Θα συνεχίσουμε, δηλαδή, τις προγραμματισμένες ενημερώσεις γενικού πληθυσμού, που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιφέρεια, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους. Φυσικά, θα συνεχιστούν οι ομάδες στήριξης και αλληλοβοήθειας από τις εθελόντριες μας στα δύο Νοσοκομεία της περιοχής, ένα κορυφαίο διεθνές πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει περήφανα και ο σύλλογος μας, και θα συνεχιστούν τα προγράμματα ατομικής και ομαδικής συμβουλευτικής, που πραγματοποιούν οι επαγγελματίες μας στο χώρο του συλλόγου.


Η συμμετοχή της δράσης, που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά το 2013 και συνεχίζει αδιάλειπτα, παρουσιάζει ανοδική πορεία κάθε χρόνο.

Τόσο το οικογενειακό όσο και το φιλικό περιβάλλον παίζουν σημαντικό ρόλο όταν προκύπτουν προβλήματα υγείας όπως ο καρκίνος του μαστού. Τι θα συμβουλεύατε ανθρώπους που έχουν στο στενό τους περιβάλλον τέτοιες περιπτώσεις;

Πέρα και πάνω από όλα, να μην απογοητευτούν, να μην απομακρυνθούν, να στηρίξουν τον άνθρωπό τους που νοσεί, να πιστέψουν και οι ίδιοι στην επιτυχή έκβαση και στην θεραπεία. Και επειδή, μαζί με τον νοσούντα νοσεί, και όλη η οικογένεια ή το φιλικό περιβάλλον, να μην κλειστούν, να ζητήσουν βοήθεια από ειδικούς  όχι μόνο  για τους ασθενείς αλλά και για τους ίδιους, για να μπορούν να είναι καλά και σε θέση μάχης να είναι δίπλα στους ανθρώπους τους. Οι ασθενείς με καρκίνο δεν χρειάζονται οίκτο, χρειάζονται όμως αγάπη, αγκαλιά, στήριξη και ενθάρρυνση από τους δικούς τους ανθρώπους. Και ξέρετε η αγάπη κάνει θαύματα.

Ο kirix.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του Pink The City 2019

Comments are closed.