MENU

5 Ιουνίου 2021 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μεταξύ μας…: Το βιβλίο της Σοφίας Καυκοπούλου, ο νέος Αντιπρόεδρος στην Εταιρεία Λογοτεχνών και ο Μιχ. Βασιλάκης Views: 155 Pop up, Ειδήσεις, ΚirixAROUND, Πάτρα / Δυτ. Ελλάδα

Μεταξύ μας…: Το βιβλίο της Σοφίας Καυκοπούλου, ο νέος Αντιπρόεδρος στην Εταιρεία Λογοτεχνών και ο Μιχ. Βασιλάκης

Όπως ήδη γράψαμε ο Πατρινός  έμπειρος δημοσιογράφος Μιχάλης Βασιλάκης αναλαμβάνει καθήκοντα προϊσταμένου του κλιμακίου Δυτικής Ελλάδος της ΕΡΤ με έδρα την Πάτρα. Η διαδικασία της επιλογής, ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό υποψηφίων, μετά από προκήρυξη εκδήλωσης  ενδιαφέροντος, ολοκληρώθηκε και το αποτέλεσμα είναι οριστικό. Καθήκοντα θα αναλάβει άμεσα. Η εξέλιξη αυτή συνδυάζεται  με πρόθεση και σχέδιο της διοίκησης της ΕΡΤ να αναβαθμίσει τον  Σταθμό της Δυτικής Ελλάδος σε τηλεόραση και  ραδιόφωνο.  Ο Μιχάλης Βασιλάκης, όπως είναι γνωστό,  ανήκει σήμερα στο συντακτικό δυναμικό της εφημερίδας Πελοπόννησος  από την οποία βέβαια αναμένεται πλέον να αποχωρήσει. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό έργο του και είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρει γιατί έχει τα προσόντα, τις προϋποθέσεις και κυρίως την προσωπικότητα και το κύρος που χρειάζονται  σε τέτοια θέση μεγάλης ευθύνης.

Ποιός είναι: Ο Μιχάλης Βασιλάκης πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» καλύπτει  κυρίως το ρεπορτάζ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και πρόεδρος του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ.  Έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε περιφερειακούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Η πιο πρόσφατη συνεργασία ήταν με το Ionian TV, όπου είχε την επιμέλεια και την παρουσίαση της εκπομπής έρευνας «Άνω Τελεία».  Διετέλεσε Διευθυντής Επικοινωνίας – Μάρκετινγκ και Χορηγιών του Οργανισμού «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006».

Η ΕΡΤ στην Πάτρα στελεχώνεται σήμερα συνολικά από 23 άτομα, τεχνικό, διοικητικό και δημοσιογραφικό προσωπικό.  Ο σταθμός έχει μεγάλη ιστορία, στην οποία θα αναφερθούμε εκτενώς με άλλη ευκαιρία. Ιδρύθηκε αρχικά ως ραδιοφωνικός το 1950 επί δημαρχίας Νίκου Βέτσου ενώ από το 1985 συστάθηκε  και το τηλεοπτικό συνεργείο.. Ο  Μιχ. Βασιλάκης διαδέχεται, με αυξημένες αρμοδιότητες, την δημοσιογράφο  Νίκη  Παπαδούλα που εκτελούσε χρέη προϊσταμένης, συνεπικουρούμενη από τον Γιάννη Παντελόπουλο όσο αφορά το ραδιόφωνο. Τα τελευταία χρόνια στη θέση αυτή υπηρέτησαν επάξια , μεταξύ άλλων, μέχρι την συνταξιοδότησή τους, οι δημοσιογράφοι  Ανδρέας Αδαμόπουλος (ραδιόφωνο ) και  Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος (τηλεόραση) ενώ ηδη από πολλά χρόνια πρίν την δεκαετία του 1980 προϊστατο ο βετεράνος πρωτοπόρος Γιώργος Πέρπερας που έγραψε την δική του μεγάλη πορεία.

Κυκλοφόρησε από τη Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς, το βιβλίο της Σοφίας Καυκοπούλου “Συνοπτική ιστορία της Πάτρας κατά τη βυζαντινή περίοδο και τη φραγκοκρατία”. Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, ενώ το βιβλίο είναι ήδη διαθέσιμο  από το βιβλιοπωλείο Nouveau, Καραϊσκάκη 146.

smart

Συνεδρίασε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Λογοτεχνών υπό την προεδρία του προέδρου του Λεωνίδα Μαργαρίτη το οποίο εξ αιτίας των υγειονομικών μέτρων δεν είχε συνεδριάσει έκτοτε μετά την εκλογή του και τη συγκρότησή του σε Σώμα .Στο μεταξύ χρονικό διάστημα απεβίωσε, θύμα της πανδημίας, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Λεωνίδας Καρνάρος και ως εκ τούτου ήταν αναγκαία η εκλογή νέου αντιπροέδρου. Το Δ.Σ. έκανε δεκτή με παμψηφεί απόφαση του, την πρόταση του προέδρου του και ανέθεσε τα καθήκοντα του αντιπροέδρου του Δ.Σ. στον συγγραφέα Σταύρο Ιντζεγιάννη. Κατόπιν τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτήθηκε ως ακολούθως: Πρόεδρος: Λεωνίδας Μαργαρίτης Αντιπρόεδρος: Σταύρος Ιντζεγιάννης Γενική Γραμματέας :Χριστίνα Παπανικόλα Ειδική Γραμματέας :Μάρθα Βασκαντήρα Ταμίας :Χρήστος Γεωργακόπουλος Έφορος Εκδηλώσεων: Φώτιος Δημητρόπουλος Υπεύθυνος Τύπου: Χριστίνα Κόκκοτα

Comments are closed.