MENU

19 Ιουλίου 2019 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νίκος Νικολόπουλος: Εμείς ανησυχούμε για τους αγώνες, ενώ ο Πελετίδηςτηρεί την… συμφωνία των Καμινίων! Views: 613 Επικαιρότητα

Νίκος Νικολόπουλος: Εμείς ανησυχούμε για τους αγώνες, ενώ ο Πελετίδηςτηρεί την… συμφωνία των Καμινίων!

Εξερχόμενος από την αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας, όπου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι χρήσιμες γιατί ενισχύουν την εξωστρέφεια της Πάτρας και ανοίγουν δρόμους στην Μεσόγειο για εμπορικές συνεργασίες και άλλες συμπράξεις σε πολλούς τομείς. Ταυτόχρονα, όπως εξαιρετικά και τεκμηριωμένα τόνισε με την εισήγηση του στην σημερινή ημερίδα ο βιομήχανος Γ. Αντωνόπουλος (ΜΑΧΡΩ ΑΕ) αποδεικνύεται η χρησιμότητα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας πού, με αφορμή το επικείμενο σημαντικό αθλητικό γεγονός, μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια ώστε να βρει η Πάτρα τον αναπτυξιακό βηματισμό της. Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι αυτή καθεαυτή η οργανωτική προσπάθεια του αθλητικού γεγονότος υπολείπεται των προσδοκιών μας και ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτεθεί η πόλη διεθνώς! Αντί οργανωτικού οργασμού βιώσαμε την χειμερία νάρκη του Ηλία Δαλαΐνα και σήμερα τρέχει και δεν φθάνει. Είτε έγινε επίτηδες, είτε προέκυψαν εμπόδια, η ουσία είναι ότι τα πάντα κυλάνε με ρυθμούς απευθείας αναθέσεων! Τα εκατομμύρια του Ελληνικού λαού δεν διαχειρίζονται με διαγωνιστικές διαδικασίες, αλλά αποτελούν αντικείμενο αμφιλεγόμενων υποκειμενικών επιλογών, χωρίς κανείς να μπορεί να υπολογίσει ποιο θα είναι το κόστος της διοργάνωσης, που ξεκίνησε από τα 2,5 εκατομμύρια Ευρώ, έχει φθάσει στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ κι ουδείς μπορεί να προβλέψει σε ποιοι ύψος τελικά θα «σκαρφαλώσει»! Ήδη έχουν υπογραφεί περισσότερες από 330 απευθείας αναθέσεις, αρκετές από τις οποίες προκαλούν εύλογη περιέργεια για την σκοπιμότητά τους. Φημολογείται, για παράδειγμα, ότι ένας βασικός προμηθευτής έχει υπογράψει περισσότερες από 50 συμβάσεις. Μόνο ένας! Σε άλλη περίπτωση ο εθελοντισμός… καλοπληρώνεται, ενώ για «αόρατες» υπηρεσίες «ταξιθεσίας» έχουν υπογραφεί συμβάσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ και δημιουργήθηκαν θέσεις διευθυντών, όπου για αγώνες μια βδομάδας θα εισπράξουν 10.000 έκαστος!
Μέχρι τώρα ουδείς έχει ενημερώσει αναλυτικά και επίσημα σε ποια φάση βρίσκεται η προετοιμασία των αγώνων.  Πότε θα είναι έτοιμοι οι αγωνιστικοί χώροι;  Πότε κι από πού θα έρθουν η άμμος και οι κερκίδες και ποιο το κόστος τους;  Είναι έτοιμες οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις να υποδεχθούν τους αθλητές των 26 κρατών της Μεσογείου; Για όλα τούτα μέχρι και τις αρχές Απριλίου ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, με επιστολές του και ταξίδια στην Αθήνα, εξέφραζε την έντονη ανησυχία του και απειλούσε ότι ο  Δήμος θα αποσύρει την σύμπραξή του. Όμως, από τις 4 Απριλίου, από την τελευταία, δηλαδή, συνάντηση σε παραλιακό ξενοδοχείο με τον τέως Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, κατάπιε τη γλώσσα του. Καμία νύξη για τους αγώνες. Καμία αναφορά, καμιά ανησυχία, καμία εμπλοκή. Σαν να υπέγραψε την συμφωνία των Καμινιών και την τηρεί ευλαβικά»!

Comments are closed.