MENU

5 Ιουνίου 2021 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στο «μηδέν» η στέγαση των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού – ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ από τη συνάντηση Views: 315 Ειδήσεις, Καρναβάλι, Πάτρα / Δυτ. Ελλάδα, Πατρινό Καρναβάλι, Πολιτισμός

Στο «μηδέν» η στέγαση των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού – ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ από τη συνάντηση

Στο σημείο «μηδέν» βρίσκεται η διαδικασία εξεύρεσης χώρου στέγασης των καρναβαλικών πληρωμάτων, ένα χρόνο μετά την απομάκρυνση τους από τις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ.

Το βράδυ της Πέμπτης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτεία μετά από πρόσκληση της ΚΕΔΗΠ στους καρναβαλιστές, η Δημοτική Αρχή δια στόματος του ίδιου του Δημάρχου Πατρέων εξέφρασε την μέχρι τώρα αδυναμία της στην εξεύρεση χώρου καρναβαλικής δημιουργίας, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Πελετίδης οι περιπτώσεις που διερευνήθηκαν κρίθηκαν ακατάλληλες είτε γιατί δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί είτε γιατί το ενοίκιο που ζητήθηκε ήταν εκτός των δυνατοτήτων του Δήμου. Ο κ. Πελετίδης μάλιστα ζήτησε από τους εκπροσώπους των πληρωμάτων να αναζητήσουν και να προτείνουν χώρους ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο της λύσης του Πετρωτού καθώς οι εργαζόμενοι δεν συμφωνούν ενώ ο χώρος έχει παραχωρηθεί ήδη σε δημοτικές υπηρεσίες.

Στην παρέμβασή της η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι, Ήρα Κουρή, ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με μεσιτικά γραφεία ενώ για το κόστος τόνισε ότι δεν μπορεί να συμπιεστεί άλλο ο προϋπολογισμός του καρναβαλιού ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για το σκοπό αυτό.

Σε νομικές διευκρινίσεις που έδωσε ο νομικός σύμβουλος της επιχείρησης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στον άγονο διαγωνισμό που διεξήχθη ενώ ξεκαθάρισε ότι στη β φάση της σχετικής διαδικασίας τίθεται το θέμα του ποσού για την ενοικίαση του χώρου.

Η παρέμβαση των πληρωμάτων του ΑΣΟ

Παρέμβαση εκ μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των Καρναβαλικών Πληρωμάτων του Α.Σ.Ο. και λοιπών ιστορικών και δημιουργικών πληρωμάτων έκανε ο Γρηγόρης Μικρώνης (πλήρωμα 11).

Σε μία έντονα συναισθηματικά  φορτισμένη ομιλία, η οποία στηρίχθηκε στην ιστορική αναδρομή όλων όσων έχουν διαδραματιστεί τα τελευταία χρόνια επί του θέματος της στέγασης των πληρωμάτων αλλά  και στην προσμονή εξεύρεσης λύσης, ο κ. Μικρώνης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μας κούρασαν οι προφορικές δεσμεύσεις σας αφού ουσιαστικά είναι αποδεδειγμένο ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει τίποτα συγκροτημένο ως σήμερα ώστε να αποδείξει στον Πατραϊκό λαό και τα Πληρώματα ότι νοιάζεται για τη δημιουργικότητα, τη συμμετοχή και τη συνεργασία στο Πατρινό Καρναβάλι, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με αποδεδειγμένες ιστορικές, συλλογικές και δημιουργικές προσπάθειες.» και κατέληξε λέγοντας:

«Δυστυχώς σήμερα μας έχετε στερήσει τη δημιουργικότητα όπως την εκφράζουν τα άστεγα Πληρώματα του ΑΣΟ. Θυμηθείτε πως η πλειοψηφία των ετήσιων βραβείων του Πατρινού Καρναβαλιού αφορούσαν στα Πληρώματα που δημιουργούσαν στους χώρους του ΑΣΟ. Αν αυτό δεν είναι απόδειξη της δημιουργικότητας, τότε τι είναι;

(Διαβάστε όλη την παρέμβαση του κ. Γρηγόρη Μικρώνη ΕΔΩ)

Η παρέμβαση του Αριστείδη Σταθόπουλου (πλήρωμα 222)

Η παρέμβαση της Μαρίας Κουρμπανά, μέλους του ΔΣ της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι

Η παρέμβαση του Χρήστου Γιαννόπουλου (πλήρωμα 216)

Η παρέμβαση της Πηνελόπης Αλιβιζάτου (πλήρωμα 40)

«CarnivalTalk Group» από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας

Πρωτοβουλία για την δημιουργία ολοκληρωμένης καρναβαλικής πρότασης για το μέλλον του θεσμού αναλαμβάνει το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας με εκδήλωση που διοργανώνει την προσεχή Δευτέρα 7/6.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση: «Κρίνουμε απαραίτητη τη διενέργεια μίας δομημένης συζήτησης με ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων με σκοπό να εξάγουμε γόνιμα συμπεράσματα.»

Comments are closed.