MENU

5 Σεπτεμβρίου 2020 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συγκίνηση στην κηδεία του Γρηγόρη Μπαράκου – Φωτό Views: 820 Ειδήσεις, Κοινωνία, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Συγκίνηση στην κηδεία του Γρηγόρη Μπαράκου – Φωτό

Τελέστηκε το πρωί του Σαββατου η εξόδιος Ακολουθία του Γρηγόρη Μπαράκου, από τον Ιερό Ναό Παντανάσσης.

Ο πρώην διευθυντής – συντονιστής του ΕΚΑΒ Πάτρας και πρ. επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Ν. Αχαΐας, Γρηγόρης Μπαράκος, “έφυγε” μετά από γενναία μάχη που έδωσε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΠ όπου και νοσηλευόταν.
Εκτός από επίλεκτο μέλος της ιατρικής κοινότητας, ο εκλιπών είχε υπηρετήσει με επιτυχία την τοπική αυτοδιοίκηση, έχοντας θητεύσει επί σειρά ετών Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας και Αντινομάρχης Υγείας και Πρόνοιας.

Σεμνός, διακριτικός, αλλά και μαχητικός, ο Γρηγόρης Μπαράκος, υπήρξε μια εξέχουσα φυσιογνωμία στον ιατρικό και κοινωνικό χώρο.Δηλώσεις:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε για την απώλεια του Γρηγόρη Μπαράκου:

“Κρίμα! Χάσαμε έναν φίλο, έναν άνθρωπο που αγωνίστηκε για το κοινωνικό σύνολο , που μόχθησε να φτιαχτεί ένα κέντρο άμεσης βοήθειας που να μην προσβάλει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου , που να εξυπηρετεί άμεσα τις ανάγκες των πολιτών

Αμέτρητες ώρες στην διοίκηση του νοσοκομείου να συζητάμε για τα βήματα που πρέπει να κάνουμε για να στηρίξουμε την περίθαλψη το σύστημα υγείας

Δεν προλάβαμε να ξαναβρεθούμε μετά την τιμητική βραδιά του κέντρου πρόληψης που έγινε προς τιμήν του
Δημόσια όμως άκουσε την εκτίμηση μου τον σεβασμό μου στον αγώνα του , η μοίρα των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά και κυρίως την υγεία , να μην προσέχουν την δικιά τους

Ο Γρηγόρης δεν είχε ωράριο δεν είχε όρια χρονικά
Ήταν πάντα προσανατολισμένος στις ανάγκες των συμπολιτών μας , που τον αποχαιρετούν απόψε με την απέραντη αγάπη που του είχαμε , που την γνώριζε , όπως γνωρίζει ότι κέρδισε με την αξία του , την καλύτερη θέση στην καρδιά μας

Αντίο άξιε συμπολίτη μας , σε ευχαριστώ για την φιλία μας!”

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με ανακοίνωσή του εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του πρώην Διευθυντή του ΕΚΑΒ, πρώην Αντινομάρχη Υγείας Πρόνοιας και επί σειρά ετών νομαρχιακού συμβούλου Γρηγόρη Μπαράκου.
Ο Δήμαρχος απηύθυνε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος πρώην Υπουργός και Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος για την απώλεια του επί πολλά χρόνια διευθυντή του ΕΚΑΒ και «αναργυρου» γιατρού Γρηγόρη Μπαράκου δήλωσε :
Η απώλεια του Γρηγόρη Μπαράκου με συγκλόνισε,
γιατί έφυγε ένας συμπολίτης με σπάνιο υπόβαθρο ανθρωπιάς.
Ένας ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ!
Είμαι περήφανος σαν συγχωριανός του, γιατί διαπνεόταν από πατριωτικά αισθήματα, ήταν άνθρωπος της ανιδιοτέλειας, της προσφοράς και της πλήρους αφοσίωση στο έργο του ΕΚΑΒ, που ήταν το δεύτερο σπίτι του.
Ο Γρηγόρης ποτέ δε με ψήφισε και γι’ αυτό θα ‘θελα
να έχει μια πρόσθετη αξία το κατευόδιο μου.
Πέρα και πάνω από τις ιδεολογικοπολιτικές διαφορές, βρίσκεται το ηθικό του ανάστημα και η τεράστια κοινωνική συνεισφορά του.
Καλό ταξίδι φίλε
και συμπατριώτη.

Ο πρ. Περιεφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας:

Χάσαμε το Γρηγόρη Μπαράκο, έναν πραγματικό φίλο και συναγωνιστή. Έναν Δημοκράτη και συνεπή πολιτικό, με τον οποίο είχαμε κοινή αφετηρία στην Αυτοδιοίκηση με την εκλογή μας στο πρώτο αιρετό Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Ο Γρηγόρης υπηρέτησε με πάθος και πείσμα την Κοινωνία από όποια θέση ευθύνης ανέλαβε. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας υπηρετώντας τον Άνθρωπο και την αξία της Προσφοράς.

Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Χρύσα και τα παιδιά του.

Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε ΑΧΑΪΑΣ «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΑΡΑΚΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του αγαπημένου μας συνεργάτη, Γρηγόρη Μπαράκου. Ο Γρηγόρης Μπαράκος με πίστη, αγάπη, συνέπεια και ανιδιοτέλεια υπηρέτησε τον τομέα της πρόληψης των εξαρτήσεων με την ιδιότητα του Προέδρου του ΔΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας από το 1998 έως το 2019. Η προσφορά του ανεκτίμητη! Η συμβολή του υπήρξε καθοριστική στην ίδρυση του Κέντρου Πρόληψης καθώς με την ιδιότητα του Αντινομάρχη Υγείας και Πρόνοιας το 1997 ανέλαβε ενεργό ρόλο στην ευαισθητοποίηση των τοπικών φορέων
και στην συστράτευσή τους για την ανάπτυξη της πρόληψης στο Νομό μας. Με το λόγο, το ήθος και το πάθος που τον διέκριναν κατάφερε μέσα από το ρόλο του Προέδρου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του φορέα, την προσήλωση στους στόχους της πρόληψης και την καλλιέργεια ενός συνεργατικού κλίματος που είχε ως αποτέλεσμα την μέγιστη ποσοτική και ποιοτική απόδοση όλου του ανθρώπινου
δυναμικού. Τον Ιανουάριο του 2020 είχαμε τη χαρά να τον τιμήσουμε και να του εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την πολύτιμη συνεισφορά του και για την δημιουργική μας συμπόρευση. Δυστυχώς, ο πρόωρος θάνατός του διέκοψε βίαια την κοινή μας διαδρομή. Θα τον θυμόμαστε με τις πιο όμορφες αναμνήσεις και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε μέσα από το έργο και τη στάση μας να τιμούμε την πολύτιμη προσφορά του. Εκφράζουμε στην οικογένειά του τα θερμά μας συλλυπητήρια και ελπίζουμε να απαλύνει λίγο τον πόνο τους η βαθιά εκτίμησή μας για το ήθος και το έργο του.


Η Κίνηση “Πρόταση” σε ανακοίνωσή της, σημείωσε:

“Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του σημαντικού και αγαπητού ανθρώπου της πόλης μας, ιατρού Γρηγόρη Μπαράκου.

Άνθρωπος που υπηρέτησε το χώρο της πρόληψης με πολλή αφοσίωση και πίστη.

Γενναίος αγωνιστής σε όλα τα επίπεδα, αυθεντικός και αληθινός στις σχέσεις του, εργάστηκε ακούραστα για το όραμά του για την προαγωγή της ποιότητας ζωής των πολιτών της Πάτρας μέσα από κάθε ρόλο που υπηρέτησε.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.”

Comments are closed.