MENU

5 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φωνή Βοώντος : Aύγουστος 2019 – Ενας τραγικός μήνας Views: 886 City Stories, Επικαιρότητα, ΚirixAROUND

Φωνή Βοώντος : Aύγουστος 2019 – Ενας τραγικός μήνας

Γράφει ο Ανδρέας Α. Βρης

Ο φετινός μήνας Αύγουστος , που πριν λίγες μέρες έφυγε, ήταν ίσως από τους πιο τραγικούς και αιματηρούς ,για ειρηνική περίοδο, στην Ελλάδα καιειδικότερα στην Αχαϊα με πολλούς θανάτους, άδικους στις περισσότερες περιπτώσεις.
Και το λέμε αυτό γιατί επιβεβαίωσε από την ανάποδη αυτό που λέμε«Όχι νέα –καλά νέα»αφού ήταν γεμάτος πάρα πολλές κακές ειδήσεις .
Όσο μπορούμε να θυμόμαστε δεν υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν τόσο πυκνή συγκυρία θλιβερών συμβάντων. Επειδή ο καταιγισμός πληροφόρησης μπλοκάρει τη μνήμη καθώς, όπως λέμε και στην δημοσιογραφία, τα γεγονότα επικαλύπτουν καταλυτικά το ένα το άλλο και φεύγουν απότην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ,ας ξαναθυμηθούμε τα κυριότερα, για του λόγου και της μνήμης του αληθές .
Η σειρά καταγραφής είναι τυχαία :
-Βιάζεται και δολοφονείται στην Κρήτηη βιολόγος Σούζαν Ίτον.
-Στη Χρυσούπολη Καβάλας 42 χρόνος δολοφονεί μητέρα και τον γιο της για μια θέση πάρκινγκ
-Στον Αλμυρό Βόλου 13χρονη χάνει τη ζωή της σε Λούνα Πάρκ
-Στον Πόρο πτώση ελικοπτέρου με τρεις νεκρούς
-Στις Καμάρες Αιγιάλειας «τρελλό» Ι.Χ. παρασύρει και σκοτώνει την γιαγιά καιτον μόλις 19 μηνών εγγονό της.
-Στα διόδια Μοσθένης της Εγνατίας Οδού σημειώνεται τροχαίο με θύμα 19χρονο
-Στην Ερμιόνη Αργολίδας ταχύπλοο εμβολίζει βάρκα με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο δύο ατόμων .
-Στα Διαβατά εγκυμονούσα χάνει τη ζωή της όταν το ΙΧ που οδηγούσε ο σύζυγός της παραβίασε ανεξήγητα κατεβασμένες μπάρες φυλασσόμενης διάβασης καιπαρασύρθηκε από το διερχόμενο τρένο
-Στις Ιτιές Πατρών στη διάρκεια πυρκαγιά χάνει τη ζωή του από ασφυξία ένας νέος άνθρωπος, ο Λευτέρης Πανταζής πατέραςδύο παιδιών.
-ΣτοΡίο 49χρονος έχασε τη ζωή του από ασφυξία κατά τη διάρκεια εργασιών σε βόθρο.
-Στη Ρόδο πνίγονται σε πισίναξενοδοχείου ,όπου έκαναν διακοπές, δύο Γαλλίδες αδελφές 19 και 16 χρονών , κατά την προσπάθεια της μιας να βοηθήσει την άλλη .
Ημακάβρια λίστα συμπληρώνεται με πολλούς πνιγμούς αλλά και την αποδημία προσώπων μεταξύ των οποίων πολλοί ήταν ιδιαίτερα γνωστοί όπως ο Αιγιώτης επιχειρηματίας Θεόδωρος Καλλιμάνης , οι εφοπλιστής Παναγιώτης Στρίτζης, ο Υποστράτηγος ε. α. της ΕΛΑΣ Ανδρέας Συνοδινός , ο ηθοποιός Γιάννης Γούτος , ο οινοποιός Λευτέρης Καρέλας , ο σαξοφωνίστας Παναγιώτης Κουρούμαλος , η Βάσω Σιώρου, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος, oεπιχειρηματίας Κ. Σπυρόπουλος, ο εμβληματικός Πατρινός κουρέαςΓ. Δημητρόπουλος αλλά και η 19χρονη Ανδριάνα που τουλάχιστον αυτή λυτρώθηκε καθώς έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της σε ένα κλουβί στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών .
*Βέβαια όλα όσα συνέβησαν μέσα στον τον Αύγουστο δεν είναι όλα μαζί ικανά να συγκριθούν με την ασύλληπτη τραγωδία στο μάτι Αττικής που ζήσαμε τον Ιούλιο το 2018 όπου έχασαν τη ζωή τους ,και μάλιστα μεβασανιστικότρόπο .από τη μεγάλη πυρκαγιά 102 άνθρωποι ανάμεσά τους και παιδιά.*
Αυτά για να μη ξεχνάμε αλλά και να διδασκόμαστε για την αξία της ζωής.

Comments are closed.