MENU

11 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Έπεσε” η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας με την “Ηλέκτρα” – ΕΙΚΟΝΕΣ Views: 212 Επικαιρότητα, Θέατρο, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτισμός

“Έπεσε” η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας με την “Ηλέκτρα” – ΕΙΚΟΝΕΣ

Advertisement

Η αυλαία των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρα2022  που φιλοξενήθηκαν στο «Δημοτικό Θερινό Θέατρο Πάτρας» έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από την παρουσίαση μίας εξαιρετικής παράστασης που καθήλωσε το κοινό, το οποίο απόλαυσε μία ανατρεπτική «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη σε  μετάφραση Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα.

Οι ερμηνείες του Γιώργου Δεπάστα ως Γεωργού,της Μαρίας Κίτσου στο ρόλο της Ηλέκτρας,του Δημήτρη Γκοτσόπουλου ως Ορέστη, του Σπύρου Κυριαζόπουλο που ενσάρκωσε τον Πυλάδη, του Γιώργου Κωνσταντίνου στο ρόλο του Γέροντα, του Νίκου Λυκάκη ως Άγγελου, της Ιωάννας Μαυρέα στην απόδοση της Κλυταιμνήστραςκαι των Ιάσονα Παπαματθαίου και Αντώνη Σταμόπουλου ως Διόσκουρων, έδωσαν ένα πρωτοποριακό έργο, γέννημα μιας εποχής όπου όλες οι βεβαιότητες έχουν γίνει αβεβαιότητες.

Στη σκηνή του ανοιχτού θεάτρου της οδού Ρίτσου ξετυλίχθηκε μία εκδοχή του μύθου, με τους ήρωές να κινούνται σε έναν κόσμο ρεαλιστικής καθημερινότητας. Μια  τραγωδία εκδίκησης αλλά ταυτόχρονα ένα έργο, συγκλονιστικά ανθρώπινο.

Comments are closed.