MENU

27 Ιουλίου 2021 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αισίως 64η κατασκήνωση Ενωσης Παλαιών Προσκόπων 2ου Συστήματος Views: 451 ΚirixAROUND, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Αισίως 64η κατασκήνωση Ενωσης Παλαιών Προσκόπων 2ου Συστήματος

Advertisement

Μεταξύ  του EURO  2021 και των Oλυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ένα ακόμα …σημαντικό γεγονός που  πραγματοποιήθηκε και φέτος, ήταν, το τριήμερο 16-17-18 Ιουλίου, η καθιερωμένη ( περνώντας στην ιστορία ως η 64η στη σειρά ) κατασκήνωση της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων (ΕΠΠ) του 2ου Συστήματος Πατρών και πάλι στην Ελαία Μεσσηνίας (*)

Σε κάθε περίπτωση τηρήθηκαν τα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Κατά τα λοιπά : 

*Οι σκηνές στήθηκαν, όπως κάθε φορά συνηθίζεται, κοντά στην κατασκηνωτική εγκατάσταση  της Αγέλης των Λυκόπουλων και της Ομάδας που συμμετέχουν διαδοχικά αλλά, για ευνόητους λόγους, κοινές δράσεις δεν έγιναν.

*Τα προβλεπόμενα «τυπικά» του προσκοπικού κώδικα τηρήθηκαν απαρέγκλιτα. Ειδικά την έπαρση  της σημαίας  είχε την ευκαιρία, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά, να  παρακολουθήσει συγκινημένος ζωντανά σε πραγματικό χρόνο μέσω κινητού τηλεφώνου, και ο πρόεδρος της ΕΠΠ από το Τόκιο όπου βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους. Ανάλογη σύνδεση έγινε και με μέλος της Ενωσης που ζει μόνιμα στον Καναδά για να μάθει τα νέα…καθώς δεν μπόρεσε να έλθει.

* Πολύ καλός ο καιρός και η θάλασσα αν και ο έντονος κυματισμός της παλίρροιας κάποιες στιγμές έγινε αιτία για διάφορα.. ευτράπελα όπως η δύσκολη συγκράτηση ακόμα και των μαγιό.

* Ο Κυπαρισσιακός Κόλπος χαρίζει  πάντα και μοναδικό ειδυλιακό ηλιοβασίλεμα.

* Η παρακείμενη παραθαλάσσια καντίνα πρόσφερε απολαυστικό θέαμα και είχε καλό ίσκιο και καλή παρέα …όλη μέρα μέχρι αργά για όσους  δεν είχαν ύπνο.

*Στην ταβέρνα «Μύθος» το κατά παραγγελία ομαδικό φαγητό με την φροντίδα του Βασίλη μεσημέρι- βράδυ εξαιρετικό και χορταστικό.

* Την παράσταση …εκλεψε για μια ακόμη φορά, η καθιερωμένη επίσης επίσκεψη στο εντυπωσιακά αναβαθμισμένο  κάστρο της Κυπαρισσίας για  γουρουνοπούλα  πού όλοι με την παρουσία τους  τίμησαν δεόντως κάνοντας διάλειμμα στην δίαιτά τους.

* Φεύγοντας φυσικά δεν έμεινε ούτε χαρτάκι που να δείχνει ότι κάποιοι ήταν εκεί τρείς μέρες.

 Να είμαστε καλά να ξαναβρεθούμε του χρόνου, υπό καλλίτερες συνθήκες.

Α.Β.

(*)Το 2020 η 63η κατασκήνωση είχε γίνει στη Λευκάδα.

Comments are closed.