MENU

27 Οκτωβρίου 2020 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιώργος Ρώρος: Πίσω από τις εξελίξεις Views: 718 Ειδήσεις, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτική

Γιώργος Ρώρος: Πίσω από τις εξελίξεις

Advertisement

Δεν μας έχει συνηθίσει η δημοτική αρχή να ενημερώνει εκτενώς με δύο καλέσματα την αντιπολίτευση για ένα θέμα που θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, όπως έγινε με την περίπτωση το ΒΙΟ.ΠΑ. ελπίζουμε να επαναληφθεί στο μέλλον και με άλλα σοβαρά ζητήματα, όπως την υλοποίηση της απόφασης του σώματος για το φράγμα Πείρου-Παραπείρου.

Ωστόσο, είχαν προηγηθεί μια σειρά ερωτήσεων από την ΩΡΑ Πατρών που είχαν μείνει αναπάντητες για το συναφές ζήτημα του αποτεφρωτηρίου. Φαίνεται ότι η δημοτική αρχή δυσκολευόταν να παραδεχθεί, ότι ο σχεδιασμός της εγκατάστασης ήταν στον αέρα γνωρίζοντας την απουσία νομικής τεκμηρίωσης των ενεργειών της. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι είχε επίγνωση της ανυπαρξίας της επί 6 έτη σε αναγκαίες πρωτοβουλίες προκειμένου να λειτουργήσει αξιοπρεπώς το ΒΙΟ.ΠΑ. του οποίου είχε την κύρια ευθύνη. Το επισημάναμε και σε προηγούμενη ανακοίνωση. Δεν παρέλαβε στην πρέπουσα κατάσταση τον ΒΙΟ.ΠΑ αλλά και δεν έκανε το παραμικρό ούτε για να προσελκύσει νέες μονάδες ούτε, καν, για να κρατήσει τις υπάρχουσες προσφέροντας αξιοπρεπές περιβάλλον και στοιχειωδώς επαρκείς υπηρεσίες ώστε να απαιτήσει έσοδα.

Το ΒΙΟ.ΠΑ. αποτεφρώθηκε μαζί με το αποτεφρωτήριο και τώρα καλείται ο Δήμος να παραλάβει τις στάχτες του.

Στάχτες, δυστυχώς, θα δημιουργήσει και ο νέος πτωχευτικός νόμος αφού διαλύει την ιδιωτική περιουσία και εξανεμίζει τις όποιες ελπίδες για συνέχιση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Έχει ενδιαφέρον να αναλογιστεί κάποιος τις συνέπειες εφαρμογής του νέου νόμου σε περίπτωση πτώχευσης το ΒΙΟ.ΠΑ., κάτι που δεν θα αφήσουμε σε καμιά περίπτωση να συμβεί, και εύκολο να αντιληφθεί οποιοσδήποτε τη σημασία υπερψήφισης του σχετικού ψηφίσματος που καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο ως ΩΡΑ Πατρών.

Comments are closed.