MENU

14 Μαΐου 2022 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 “Η Δύναμη των Μουσείων” Views: 284 Εικαστικά, Επικαιρότητα, ΚirixAROUND, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτισμός

Εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 “Η Δύναμη των Μουσείων”

Advertisement

Μάιος ο μήνας των Μουσείων!!!

Τα Μουσεία γιορτάζουν και οργανώνουν ποικίλες εκδηλώσεις, εκθέσεις και δραστηριότητες δείχνοντας στο κοινό «τη Δύναμη των Μουσείων».

To MET γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2022 με ποικίλες εκδηλώσεις και Δράσεις:

  1. Κεντρική Εκδήλωση σε συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Τμήμα του ICOM

Διαδικτυακή Στρογγυλή Τράπεζα: «Η Δύναμη των Πανεπιστημιακών Μουσείων» 25/5/2022

Διαδικτυακή Στρογγυλή Τράπεζα: «Η Δύναμη των Πανεπιστημιακών Μουσείων» (upatras.gr)

  1.  Στις 18 Μαϊου 2022, ανήμερα την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, συντονιστείτε στον Upfm στις 11.00πμ. Μαζί με μαθητές του 46ου δημοτικού θα συζητήσουμε για τα Μουσεία!
  2. Τελική Διαδικτυακή Εκδήλωση Τοπικού Πολιτιστικού Δικτύου «Ονειρεύομαι το μέλλον: Μεταμορφώνοτας τη Δημιουργική Γραφή σε ψηφιακή δημιουργία» σε συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτιστικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Ένωση Εικαστικών Πάτρας και το Παράρτημα Αχαϊας της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής. Δευτέρα 9/5/2022 Τελική Εκδήλωση Θεματικού Πολιτιστικού Δικτύου “Ονειρεύομαι το μέλλον” (upatras.gr)
  3. Τελική Διαδικτυακή Εκδήλωση Πολιτιστικού Δικτύου «Χώμα-Νερό-φωτιά: αναζητώντας την τέχνη της γης από τη φύση στη χρήση και από τη χρήση στο Μουσείο» σε συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτιστικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κέντρο Μελέτης Αρχαιολογικού Υλικού Κέραμος,Τμήμα Γεωλογίας ΠΠ, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας. Τρίτη 10/5/2022Τελική Εκδήλωση Θεματικού Πολιτιστικού Δικτύου για την κεραμική (upatras.gr)
  4. Τελική εκδήλωση Τοπικού Δικτύου Αγωγής Υγείας «Μαζί…με ασφάλεια στο Διαδίκτυο» σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας. Τετάρτη 1/6/2022
  5. Παράλληλες Εκθέσεις Έργων Σχολείων Δικτύου «Χώμα-Νερό-φωτιά: αναζητώντας την τέχνη της γης από τη φύση στη χρήση και από τη χρήση στο Μουσείο» σε συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτιστικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κέντρο Μελέτης Αρχαιολογικού Υλικού Κέραμος, Τμήμα Γεωλογίας ΠΠ, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας. Έναρξη εκθέσεων Τρίτη 1/5/2022. Παράλληλες Εκθέσεις Έργων σχολείων Τοπικού Θεματικού Πολιτιστικού Δικτύου για την Κεραμική (upatras.gr)

Οι δύο εκθέσεις θα φολοξενηθούν παράλληλα στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Σε κάθε Μουσείο παρουσιάζονται τα έργα των σχολικών ομάδων μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο δίκτυο, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων και των εργαστηρίων κεραμικής στα οποία συμμετείχαν, καθώς και υλικό από τις εργασίες τους στο σχολείο.

Comments are closed.