MENU

9 Μαΐου 2023 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εξετάζεται η δυνατότητα κατασκευής κλειστού γηπέδου στον ΑΣΟ Views: 253 Αθλητισμός, Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Εξετάζεται η δυνατότητα κατασκευής κλειστού γηπέδου στον ΑΣΟ

Advertisement

Η αρμόδια Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού εξετάζει τη δυνατότητα της κατασκευής Κλειστού Γηπέδου ή έστω Προπονητηρίου Αθλοπαιδιών στον ΑΣΟ και συγκεκριμένα στο βορειοδυτικό τμήμα του εγκάρσιου άξονα του κτιρίου από την πρώτη στιγμή που εγκρίθηκε η πρόταση για τροποποίηση του σχεδίου και δεν προβλέπονται πλέον οι ενδιάμεσες κολώνες, οι οποίες ήταν απαγορευτικές.

Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη επίκειται συνάντηση στο χώρο με τον εργολάβο, τον Διευθυντή Αρχιτεκτονικού έργου και τον επιβλέποντα μηχανικό του Δήμου, στην οποία θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Κορδάς και Τάκης Πετρόπουλος, για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες και κυρίως το μέγιστο δυνατό ύψος του συγκεκριμένου τμήματος του κτιρίου, που είναι καθοριστικός παράγοντας για την κατασκευή κλειστού γηπέδου ή προπονητηρίου Αθλοπαιδιών.

Για όλα αυτά ο φορέας της περιοχής και προσωπικά ο Πρόεδρος του κ. Ιωάννης Καραβανίδης είναι ενημερωμένοι λεπτομερώς κι έγκαιρα από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Αθλητισμού Τάκη Πετρόπουλο,  η δε φερόμενη δήλωση του Προέδρου:«Στην πρώτη όχληση που κάναμε προς τη Δημοτική Αρχή, η απάντηση που λάβαμε είναι ότι δεν προβλέπεται στον σχεδιασμό να δημιουργηθεί ένα κλειστό γυμναστήριο», είναι απολύτως αναληθής και παρελκυστική.

Όντως δεν προβλεπόταν ΑΡΧΙΚΑ λόγω των κολώνων, αλλά αφού απαλείφθηκε αυτός ο απαγορευτικός παράγοντας εξετάζεται πλέον υπεύθυνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου η δυνατότητα και από άλλες τυχόν πλευρές όπως τεχνική, πολεοδομική, περιβαλλοντική κ.ο.κ. και αν πληρούνται όλοι οι απαιτούμενοι όροι είναι ειλημμένη απόφαση να γίνει.

Στο εν λόγω κλειστό γήπεδο, εκτός των αναγκών της τοπικής ομάδας, θα εξυπηρετεί κυρίως τις ανάγκες του Βόλεϊ μαζί με τα κλειστά προπονητήρια των Σχολικών Συγκροτημάτων Λάγγουρα, Μαρούδα και Παραλίας (10ο ΓΕΛ), τα οποία έχουν ανακατασκευαστεί και έχει προγραμματιστεί να τοποθετηθεί ειδικό ελαστικομερές δάπεδο.

Comments are closed.