MENU

1 Ιουλίου 2022 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ηπειρώτικοι χοροί στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου – ΕΙΚΟΝΕΣ Views: 289 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Κοινωνία, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Ηπειρώτικοι χοροί στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου – ΕΙΚΟΝΕΣ

Advertisement

Ιδιαίτερες στιγμές είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μέλη του χορευτικού τμήματος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών ύστερα από πρόσκληση του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας που βρίσκεται εντός του σωφρονιστικού καταστήματος του Αγίου Στεφάνου.

Με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους αλλά και την απονομή των τίτλων αποφοίτησης, περιορισμένος αριθμός μελών του χορευτικού, που οι συνθήκες το επιβάλλουν, επιτέλεσε ηπειρώτικους χορούς, δίνοντας την ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους – εγκλείστους να γνωρίσουν μέρος του λαϊκού μας πολιτισμού. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Χάιδας Αλέξανδρος, στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τη διευθύντρια, Θεοδώρου Αλ., το διδακτικό προσωπικό του σχολείου αλλά και το διευθυντή , κ. Ζήκος Αντ., και τη διεύθυνση του καταστήματος για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, στάθηκε στην αξία της εκπαίδευσης για το συγκεκριμένο μαθητικό πληθυσμό, συγχαίροντας και εξαίροντας συνάμα την προσπάθειάς τους για την απόλαυση του κοινωνικού δικαιώματος στην εκπαίδευση. Χαρακτηριστική η στιγμή κατά την οποία ο Ηπειρώτης αρχιφύλακας, Μπάρμπας Βαγγ., σπάζοντας το πρωτόκολλο, μπήκε μπροστά στο χορό, φανερώνοντας τις χορευτικές του ικανότητες.Διδασκαλία χορών: Χάιδας Αλέξανδρος, Λάμπρη Ελευθερία. Έφορος ΠΠΗΚ: Μαντώ Κάτσιου.

Comments are closed.