MENU

29 Ιουνίου 2021 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» στο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας Views: 376 Ειδήσεις, ΚirixAROUND, Κοινωνία, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» στο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας

Advertisement

Η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» για ένα άλλο τρόπο ζωής ήταν ένας από τους 60 φορείς που συμμετείχαν στο 1ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας, το Σάββατο 26 & την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Πλαζ Αγυιάς Πάτρας.

Το φεστιβάλ συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Η «ΠΡΟΤΑΣΗ» συμμετείχε και τις δυο μέρες με ενημερωτικό υλικό, παζάρι χειροποίητων κατασκευών, βιβλιοαγορά και την Κυριακή με ένα δίωρο εργαστήριο για 18 παιδιά με θέμα:

“ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΧΩΡΟ”.

Όλες οι δραστηριότητες της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ» στέφτηκαν με μεγάλη επιτυχία καθώς η αθρόα παρουσία των εθελοντών, των φίλων, συνεργατών, των παιδιών και γονιών του ΚΔΑ, (Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης) ζωντάνεψε το περίπτερο και έφερε τους ανθρώπους πιο κοντά.

Παράλληλα η διοργάνωση αυτή  έδωσε την ευκαιρία στους φορείς και συλλόγους που συμμετείχαν, να παρουσιάσουν την δουλειά τους, να επικοινωνήσουν με το κοινό, να γιορτάσουν την συλλογικότητα μετά από τους μήνες εγκλεισμού και απομόνωσης λόγω καραντίνας.

Ήταν ένα κάλεσμα στον εθελοντισμό και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών μέσα από την ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν την  πρόληψη της ψυχικής και σωματικής υγείας με ποικίλες διαδραστικές παρουσιάσεις.

Η «ΠΡΟΤΑΣΗ» χαιρετίζει την πρωτοβουλία αυτή, δηλώνει την συμμετοχή της και σε μελλοντικά φεστιβάλ που εύχεται να συνεχίσουν καθώς και την προθυμία και ετοιμότητα να  καταθέσει  προτάσεις  προς στους διοργανωτές  που θα διευκολύνουν την αρτιότερη διοργάνωση.  

Comments are closed.