MENU

28 Σεπτεμβρίου 2020 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κωδικό όνομα: Tango Deseos: Μία παράσταση γεμάτη πάθος, επιθυμίες και χορό Views: 784 Ειδήσεις, Θέατρο, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτισμός

Κωδικό όνομα: Tango Deseos: Μία παράσταση γεμάτη πάθος, επιθυμίες και χορό

Advertisement

Σε μια παράσταση όπου πρωταγωνιστεί το Tango, ο χορός και οι επιθυμίες  ξετυλίγεται μια ιστορία που  διαδραματίζεται  το 1957 σε μια σχολή χορού tango στην Πάτρα. Ένας ιδιόρρυθμος αστυνομικός  επιθεωρητής επισκέπτεται τη σχολή ”Χρυσά Παπούτσια” αρχικά για να χορέψει στην παράσταση της μα εντελώς απρόσμενα βρίσκεται μπροστά σε μια «μυστηριώδη» εξαφάνιση που συμβαίνει εκεί. Η ιδιοκτήτρια της σχολής είναι μια εξωτερικά σοβαρή μα στην πραγματικότητα ψυχρή και άπιστη γυναίκα που στην πορεία αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό της. Ο σύζυγος της, ένας  καταπιεσμένος, ερωτευμένος άνδρας, την βοηθά να ξαναβρεί τον εαυτό της…  Έρωτες, πάθη, επιθυμίες, ιδιαίτεροι χαρακτήρες, αστείες καταστάσεις και πολύ Tango συνθέτουν μια δραματική χορευτική κωμωδία, που μέσα από την διαδρομή του παράλογου οι ήρωες εξαντλούν τα όρια τους, απελευθερώνουν  τις επιθυμίες τους και φτάνουν στη δική τους λύτρωση…..

H αίθουσα “Περί χορού… Εμμέλεια” (Μιαούλη 48) είναι έδρα του συλλόγου πολυπολιτισμικών χορών και τεχνών “Πάτρα Λιμάνι του Κόσμου”.

Με κύρια χορευτική της έκφραση το Αργεντίνικο Τάνγκο, αλλά και μια πλειάδα άλλων χορών, παραδοσιακούς, salsa, bachata, swing, oriental, φιλοξενεί/ διοργανώνει και πλείστες άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, όπως εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίου, καθώς και φεστιβαλικές εκδηλώσεις.

Πάντα ανοιχτή και έτοιμη να φιλοξενήσει / αναδείξει νέες καλλιτεχνικές και πολιτισμικές δραστηριότητες. Μεταξύ άλλων έχει εμπνευστεί και διοργανώσει ένα από τα παλαιότερα και πιο πετυχημένα φεστιβάλ τάνγκο στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί και την πρώτη χορευτική ομάδα που πραγματοποίησε εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.Το «Κωδικό όνομα: Tango Deseos» αποτελεί την 5η χοροθεατρική της παράσταση!

Comments are closed.