MENU

28 Ιουλίου 2021 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ν. Φαρμάκης: «Δύσκολη μέρα για την Αχαΐα, πρώτο μέλημα να διαφυλάξουμε την ανθρώπινη ζωή» Views: 327 Ειδήσεις, Κοινωνία, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Ν. Φαρμάκης: «Δύσκολη μέρα για την Αχαΐα, πρώτο μέλημα να διαφυλάξουμε την ανθρώπινη ζωή»

Advertisement

«Η πυρκαγιά που ξέσπασε στα νοτιοδυτικά ημιορεινά προάστια της Πάτρας ήταν μία από τις πιο απειλητικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων και της παρατεταμένης ανομβρίας πήρε πολύ γρήγορα μεγάλη έκταση, δημιουργώντας ουσιαστικά έναν πύρινο κλοιό γύρω από την πόλη και μάλιστα, ανάμεσα σε οικιστικές ζώνες με χιλιάδες κατοίκους.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των άλλων αρχών ασφαλείας, μαζί με την Αυτοδιοίκηση και φυσικά, τους εθελοντές και τους ίδιους τους πολίτες, πέτυχαν να αποσοβήσουν πολλές και μεγάλες καταστροφές, ενώ η μάχη συνεχίζεται και δεν θα σταματήσει μέχρι να ξεπεραστεί οριστικά ο κίνδυνος. Το ίδιο συμβαίνει και με το άλλο μεγάλο μέτωπο που ξέσπασε στην περιοχή του Ερυμάνθου, το οποίο επίσης εξελίχθηκε με επικίνδυνο τρόπο για κατοικημένες περιοχές. Και εκεί η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν σε πλήρη επιφυλακή και από την πρώτη στιγμή έθεσε το σύνολο του στόλου των μηχανημάτων και του προσωπικού της στην υπηρεσία των αρχών. Είναι μια δύσκολη μέρα για την Αχαΐα, την οποία όμως θα ξεπεράσουμε όλοι μαζί. Όπως όλοι μαζί θα σταθούμε και στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν υποστεί ζημιές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μείζον σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ανθρώπινη ζωή. Αυτή πρέπει να διαφυλάξουμε πάνω απ’ όλα…».
Αυτά δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 28 Ιουλίου 2021 στο Επιχειρησιακό Κέντρο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, κατά την οποία έγινε αποτίμηση της κατάστασης και συντονισμός δράσεων για τη συνέχεια.
Ο κ. Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πύρινο μέτωπο της Δροσιάς Ερυμάνθου, αλλά και στις περιοχές του Σουλίου και του Ριγανοκάμπου στην Πάτρα, έχοντας διαρκή επικοινωνία με τις δημοτικές αρχές και τις πυροσβεστικές δυνάμεις για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των προσπαθειών.

Comments are closed.