MENU

10 Μαΐου 2020 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ξεχωριστή πρωτοβουλία: Διακόσμησαν το νέο ξενώνα αστέγων του Δήμου Πατρέων Views: 768 Ειδήσεις, Εικαστικά, Επικαιρότητα, Κοινωνία, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτισμός

Ξεχωριστή πρωτοβουλία: Διακόσμησαν το νέο ξενώνα αστέγων του Δήμου Πατρέων

Advertisement

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία γεμάτη χρώματα, σχήματα και μορφές, η οποία έχει την υπογραφή των  εργαζομένων του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Κοινωνικού Οργανισμού ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 7 Μαΐου στο νέο ξενώνα αστέγων του Δήμου Πατρέων. Οι εργαζόμενοι του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν φως και άλλη «διάσταση» στους χώρους του ξενώνα προσπαθώντας μέσα από το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας να δώσουν ελπίδα και κουράγιο στους φιλοξενούμενους αυτών των χώρων.

Οι συμβασιούχοι εικαστικοί, δάσκαλοι στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, υπό την καθοδήγηση του συντονιστή του Εργαστηρίου Αντώνη Βάο και το συντονισμό της διοικητικής υπεύθυνης του Εργαστηρίου Μαρίας Μανεσιώτη, επιμεληθήκαν της διακόσμησης των χώρων του ξενώνα με έργα ζωγραφικής και κεραμικής. Όλα τα έργα είναι δημιουργίες των μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου των προηγούμενων ετών και την επιλογή τους σε κάθε χώρο έκαναν οι  ίδιοι οι καθηγητές.

Η πρωτοβουλία αυτή στο ξενώνα αστέγων, αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια της δημοτικής αρχής και του Πολιτιστικού Οργανισμού, να φέρουν πλατιά σε επαφή με την τέχνη το λαό, χωρίς αποκλεισμούς. Το γεγονός ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας έμειναν χωρίς στέγη εξαιτίας του άδικου συστήματος που ζούμε, δε σημαίνει πως δεν δικαιούνται να έχουν πρόσβαση και στον πολιτισμό. Ο ξενώνας αστέγων δεν είναι μια αποθήκη ψυχών αλλά ένα σπίτι για αυτούς που δεν έχουν. Και για να είναι πραγματικά τέτοιο, οφείλουμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν ζεστό και όμορφο, με την ελπίδα να καταστεί σύντομα περιττό και να μην υπάρχουν πια άστεγοι στην πόλη μας.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ευχαριστεί θερμά τους εργαζόμενους εικαστικούς για αυτή τους τη προσφορά και όπως ανέφερε κατά την παράδοση των έργων «δεσμεύεται ο Πολιτιστικός Οργανισμός να συνεχίσει να προάγει την τέχνη που δεν είναι μόνο για τους τοίχους των μουσείων και των σαλονιών,  αλλά  για να υπηρετεί τους ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν ποτέ πρόσβαση σε αυτή. Μία τέχνη που μπορεί να συμβάλλει και στην ψυχική τους ανακούφιση, να τους δώσει  αισιοδοξία, να τους διαπαιδαγωγήσει, να τους δώσει  κουράγιο στο δύσκολο δρόμο που έχουν να ακολουθήσουν».

Η παράδοση των έργων , τα οποία στη συνέχεια αναρτήθηκαν στον ξενώνα αστέγων, έγινε παρουσία της προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνας Γεροπαναγιώτη, του προέδρου στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Θόδωρο Τουλγαρίδη, τον συντονιστή στο εικαστικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανσιμού Αντώνη Βάο, τις κεραμίστριες – καθηγήτριες Μαρία Κανελλοπούλου και Παναγιώτα Κοντόγεωργα και την ζωγράφο – καθηγήτρια Βασιλική Στάμου.

Comments are closed.