MENU

8 Φεβρουαρίου 2021 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων φροντιστών γυναικών με καρκίνο του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας» Views: 512 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Κοινωνία, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων φροντιστών γυναικών με καρκίνο του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας»

Advertisement

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, ο δεύτερος από τους τέσσερις κύκλους των σεμιναρίων εκπαίδευσης φροντιστών γυναικών με καρκίνο, του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας: Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης το Σύλλογο γυναικών με καρκίνο μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας.
Στα σεμινάρια αυτά, που πραγματοποιήθηκαν από τις 25 Νοεμβρίου 2020 μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2021, με δέκα συναντήσεις, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, συμμετείχαν 20 φροντιστές γυναικών με καρκίνο από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, παρακολουθώντας εισηγήσεις από εξειδικευμένους επιστήμονες (γιατρούς, νοσηλεύτρια, ψυχολόγο, ψυχίατρο, κοινωνική λειτουργό, διατροφολόγο και νομικό). Τα κρίσιμα ζητήματα για τη φροντίδα των ογκολογικών ασθενών, που αναδείχθηκαν, καθ’ όλη τη διάρκεια των σεμιναρίων, δημιούργησαν μεγάλη αλληλεπίδραση μεταξύ εισηγητών και συμμετεχόντων, ενώ οι βιωματικές ιστορίες φροντιστών και ασθενών που παρουσιάσθηκαν στην τελευταία συνάντηση ενίσχυσαν το αίσθημα του ανήκειν των φροντιστών σε μία ευρύτερη κοινότητα.
Φροντίζοντας για την πρόσβαση των ατόμων με προβλήματα ακοής στις πληροφορίες και στην ενημέρωση για το τόσο κρίσιμο ζήτημα της φροντίδας ογκολογικών ασθενών, στα σεμινάρια υπήρξε ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική από την διερμηνέα, κ. Λαμπρινή Παπαπροκοπίου, η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς.
Στο πλαίσιο της εισήγησης της νοσηλεύτριας κ. Ιουλίας Κουκουρίκου με πρακτικές συμβουλές φροντίδας ογκολογικών ασθενών, δημιουργήθηκαν επτά σχετικά βίντεο, με παραδείγματαφροντίδας χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία νοσηλευτή/ νοσηλεύτριας.
Ο τρίτος κύκλος των σεμιναρίων αναμένεται να αρχίσει την άνοιξη. Οι ενδιαφερόμενοι φροντιστές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από την ηλεκτρονική φόρμα του Συλλόγου https://almazoispatras.gr/symmetoxi-sta-seminaria/ , στέλνοντας e-mailστο breastcapatras@yahoo.comή τηλεφωνώντας στο 2610 22 22 74.

Comments are closed.