MENU

3 Ιανουαρίου 2023 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Πέτρος Ψωμάς στον χώρο σύγχρονου πολιτισμού Tatiana Dimou Views: 190 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτική

Ο Πέτρος Ψωμάς στον χώρο σύγχρονου πολιτισμού Tatiana Dimou

Advertisement

Με μια επίσκεψη στο χώρο σύγχρονου πολιτισμού TatianaDimou (Τσαμαδού 24) συνεχίστηκαν οι συναντήσεις του σπιράλ με ανθρώπους του τοπικού πολιτισμού. Ο επικεφαλής της παράταξης Πέτρος Ψωμάς-συνοδευόμενος από το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της παράταξης Άκια Σταμάτη και την συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας #Πολιτισμός Εύη Μαμίδη- συναντήθηκε με την ιδιοκτήτρια του νέου εκθεσιακού χώρου της πόλης, την αρχιτέκτονα Τατιάνα Δήμου. Οι δύο πλευρές μοιράστηκαν τις απόψεις τους για τον πολιτισμό στην Πάτρα, την πολιτιστική παράδοση της πόλης, τις δυσκολίες της εποχής, την τοπική ανθρωπογεωγραφίαστο χώρο της τέχνης καθώς καιγια τις νέες ευκαιρίες και τις μελλοντικές προκλήσεις και προοπτικές.

Η Τατιάνα Δήμου παρουσίασε το χώρο ο οποίος λειτουργεί παράλληλα ως γκαλερί και γραφείο. Πρόκειται για μία ενιαία καλαίσθητη αίθουσα που έχει ως βασικό της σκοπό να φιλοξενεί την σύγχρονη ελληνική δημιουργία από όποιον τομέα και αν αυτή προέρχεται: την αρχιτεκτονική, τα εικαστικά, το design αντικειμένων κ.α. Εφαρμόζοντας το αρχιτεκτονικό της όραμα η Τατιάνα Δήμου δημιούργησε έναν ευχάριστο και πολύ δημιουργικό χώρο ο οποίος αναλαμβάνει πληθώρα μελετών από αρχιτεκτονική μελέτη και εσωτερική διακόσμηση μέχρι τη διαμόρφωση εξωτερικών χώρων και το branding.

Παράλληλα στο χώρο, τακτικά,παρουσιάζονται επιλεγμένες συλλογές έργων τέχνης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Στόχος να δημιουργηθεί και να αναπτυχθεί η κουλτούρα και η παιδεία γύρω από τα εικαστικά στην Πάτρα και ο κόσμος να μπορεί να περιηγείται ελεύθερα στο χώρο και να εξοικειώνεται με κάθε μορφή τέχνης.Αυτή την περίοδο στον χώρο σύγχρονου πολιτισμού TatianaDimou παρουσιάζουν έργα τους ο Εδουάρδος Σακαγιάν και η Άννα Μαρία Τσακάλη, σε μια κοινή έκθεση με τίτλο «Συνομιλίες», με την ευγενική παραχώρηση των KalfayanGalleries. Η Τατιάνα Δήμου ξενάγησε τους καλεσμένους της στην έκθεση και παρουσίασε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τα έργα των δύο καλλιτεχνών, που θα παραμείνουν στην Πάτρα μέχρι τις 19 Ιανουαρίου.

Ο Πέτρος Ψωμάς, από την πλευρά του, παρουσίασε το πολιτιστικό όραμα του σπιράλ για την πόλη, εξηγώντας πως η φιλοσοφία της παράταξης εδράζεται στη συνεργασία, την εξωστρέφεια και την πολυπολιτισμικότητα. Η αξιοποίηση του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού της Πάτρας και των πολιτιστικών υποδομών, δημόσιων και ιδιωτικών, αποτελεί για το σπιράλ πρώτιστη προτεραιότητα, προς όφελος πάντα όλων των πολιτών (καλλιτεχνών, κοινού, δημοτών, επισκεπτών κλπ).

Comments are closed.