MENU

24 Μαΐου 2022 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Προμηθέας και το 26,8% των ομάδων του «5» που έκαναν το 0-1 Views: 320 Αθλητισμός, Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Ο Προμηθέας και το 26,8% των ομάδων του «5» που έκαναν το 0-1

Advertisement

Πριν την έναρξη των πλέι οφ της 30ής Stoiximan Basket League είχαν σημειωθεί μόλις εννιά break πρώτου αγώνα σε 68 προημιτελικές σειρές από το 2002-03 αλλά φέτος σημειώθηκαν δύο στις τρεις σειρές που υπήρξε δράση. Μετά τη Λάρισα το έκανε και ο Προμηθέας που με τη νίκη του στο κλειστό των Άνω Λιοσίων έβαλε αυτόματα το όνομα του σε δύο μικρές λίστες των προημιτελικών των πλέι οφ…

*Έκανε μόλις το 11ο break πρώτου αγώνα σε 71 σειρές –το 10ο ήταν αυτό της Κυριακής της Λάρισας στη Ρόδο.

*Σημείωσε μόλις την 11η νίκη ομάδας με μειονέκτημα έδρας σε 41 ματς της διασταύρωσης 4-5.


*Είναι αξιοσημείωτο ότι από το 2002-03 όταν και καθιερώθηκε το σημερινό σύστημα διεξαγωγής –με την παρένθεση της σεζόν 2016-17- μόνο δύο ομάδες που μπήκαν στα πλέι οφ από τη θέση Νο5, απέκλεισαν την ομάδα που μπήκε από το Νο4. Ήταν ο Πανιώνιος το 2012 απέναντι στο Ρέθυμνο Cretan Kings και η κρητική ομάδα ένα χρόνο μετά κόντρα στον ΠΑΟΚ Mateco.


*Αυτή είναι η πρώτη σεζόν από το 2002-03 που σημειώθηκαν δύο break πρώτου αγώνα στην προημιτελική φάση.


Ακόμη σε σχέση με την ιστορία των πλέι οφ…


*Ο Προμηθέας έκανε στην ΑΕΚ ότι του είχε κάνει πέρυσι το Περιστέρι Vitabiotics, break δηλαδή στο πρώτο ματς. Πέρυσι βέβαια η αχαϊκή ομάδα είχε απαντήσει με δύο νίκες, παίρνοντας την πρόκριση.



*Αυτή ήταν η έβδομη νίκη σε οχτώ ματς προημιτελικών των πλέι οφ για τον Προμηθέα, αφού εκείνη η ήττα από το Περιστέρι στην περσινή σεζόν του ήταν και η μοναδική σε τέσσερις πλέον σειρές.

*Είναι η δεύτερη φορά που η ΑΕΚ γνωρίζει την εντός έδρας ήττα στο πρώτο ματς των προημιτελικών. Αυτό είχε συμβεί και το 2016 όταν ο ΠΑΟΚ Mateco την είχε νικήσει με 83-78 (Μαυροκεφαλίδης 19, Σάκοτα 13 – Χάτσερ 21, Βασιλειάδης 17, Μαργαρίτης 16) ωστόσο η «Ένωση» τότε είχε κάνει την ανατροπή (2-1).



Ρεκόρ ιστορίας στις ασίστ για τα πλέι οφ



Ο Προμηθέας έβγαλε πολλές συνεργασίες και έφτασε ψηλά τον δείκτη των ασίστ σημειώνοντας την πέμπτη «30άρα» επίδοση της περιόδου. Είχε 30 όσες και στο εκτός έδρας ματς με τον Ιωνικό στην κανονική περίοδο. Το ρεκόρ της σεζόν κρατάει με 32 ασίστ ο Ολυμπιακός επίσης απέναντι στον Ιωνικό στο ΣΕΦ.

Η αχαϊκή ομάδα ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση ασίστ των τελευταίων τεσσάρων χρόνων στα πλέι οφ. Η προηγούμενη μεγαλύτερη ήταν εκείνη που είχε απέναντι της ο Ολυμπιακός το 2018 με 31 ασίστ όμως το σημαντικότερο είναι πως πρόκειται για την κορυφαία επίδοση σε ματς πλέι οφ για τον Προμηθέα που είχε 26 κόντρα στον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του 2019. Οι 30 τελικές πάσες δεν είναι και συνολικά η κορυφαία επίδοση των Πατρινών. Το ρεκόρ τους είναι οι 35 ασίστ του εκτός έδρας αγώνα με τη Λάρισα στη σεζόν 2019-20.



Ο Αγραβάνης στην πεντάδα πασέρ του Προμηθέα


Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν ο κορυφαίος του Προμηθέα στον χθεσινό αγώνα, φτάνοντας για τέταρτη φορά φέτος σε επίδοση 30+ στο ranking αφού είχε 34. Μέσα από αυτήν την εμφάνιση…

*Μπήκε στην πρώτη πεντάδα πασέρ του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League. Με τις τέσσερις ασίστ που είχε χθες, έφτασε τις 113 και ξεπέρασε τον Δημήτρη Κατσίβελη που είχε 111 στη διετία 2018-20.

*Έφτασε τον Μο Φαγιέ στην 4η θέση των μπλοκέρ της αχαϊκής ομάδας. Με τη μία που είχε κόντρα στην ΑΕΚ, έφτασε τις 31 όσες είχε και ο Σενεγαλέζος στη διετία 2016-18 και σε ένα μέρος της περσινής.

*Με τα τρία επιθετικά ριμπάουντ του, έφτασε και ξεπέρασε τα 250 σε 222 εμφανίσεις στη Stoiximan Basket League.



Ακόμη για τον Προμηθέα, ο Νίκος Γκίκας με το μοναδικό αμυντικό του ριμπάουντ έφτασε τα 400 σε 208 εμφανίσεις στην κατηγορία.




Ο Μαυροειδής 7ος σε εύστοχα δίποντα με την ΑΕΚ


Σε κάποια ακόμη επιτεύγματα έφτασε ο Δημήτρης Μαυροειδής στα 14:33 που αγωνίστηκε στο χθεσινό παιχνίδι…

*Είχε 2/4 δίποντα και φτάνοντας τα 337 με τη φανέλα της ΑΕΚ, ανέβηκε στην 7η θέση της λίστας της στη Stoiximan Basket League. Ξεπέρασε τον Νίκο Ζήση που είχε 336 και έφτασε τον Ντούσαν Σάκοτα.


*Ο Μαυροειδής χρειαζόταν ένα αμυντικό ριμπάουντ για να μπει στην 20άδα της σχετικής λίστας της Stoiximan Basket League και μάζεψε τέσσερα. Έτσι έφτασε τα 947 και ξεπέρασε τον Αντώνη Ασημακόπουλο.

*Ο αρχηγός της ΑΕΚ με τα δύο επιθετικά του ριμπάουντ έγινε ο τέταρτος στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τα 650+.


Ακόμη για την «Ένωση»…

*Ο Γιάννης Κουζέλογλου με τα έξι ριμπάουντ που είχε στο ματς με τον Προμηθέα έφτασε και ξεπέρασε τα 800 μέσα από την 161η εμφάνιση του στην κατηγορία.


*Ο Κίνο Κολόμ κέρδισε 10 φάουλ σημειώνοντας τη 13η διψήφια επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League. Πρόκειται για την κορυφαία της φετινής ΑΕΚ αφού πριν το χθεσινό παιχνίδι μοιράζονταν το ρεκόρ ο Μπράιαν Ανγκόλα και ο Ίαν Χάμερ έχοντας από εννιά κερδισμένα φάουλ στα εντός έδρας ματς με τον Κολοσσό H Hotels και την ΑΕΚ αντίστοιχα.


Ο Ισπανός γκαρντ ισοφάρισε το ρεκόρ επταετίας για την «Ένωση» αφού 10 κερδισμένα φάουλ είχαν σε αυτό το διάστημα, τρεις φορές ο Κιθ Λάνγκφορντ, δύο ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και από μία Δημήτρης Μαυροειδής και ο Μάριο Τσάλμερς. Για να βρούμε επίδοση κερδισμένων φάουλ μεγαλύτερη της χθεσινής από παίκτη της ΑΕΚ, θα πρέπει να γυρίσουμε στις 29 Μαρτίου 2015 όταν ο Ποπς Μενσά-Μπονσού είχε 12 στο εντός έδρας ματς με τον Άρη.

Comments are closed.