MENU

5 Ιουλίου 2022 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο συγγραφέας Θοδωρής Δεύτος θα παρουσιάσει το βιβλίο του στο Πολύεδρο Views: 258 Βιβλίο, Επικαιρότητα, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτισμός

Ο συγγραφέας Θοδωρής Δεύτος θα παρουσιάσει το βιβλίο του στο Πολύεδρο

Advertisement

         Tην Πέμπτη  7 Ιουλίου στις 8:30  το βράδυ στον κήπο του Πολύεδρου, ο συγγραφέας Θοδωρής Δεύτος θα παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο, «Ασπασία, το μυστικό της καπετάνισσας»  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει σε συνεργασίαμε τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών.

                                                                                                                                                        Για το βιβλίο θα μιλήσουν:                                                                                                                           Ήρα Ειρήνη Κουρή, φιλόλογος -Μεταπτυχιακό στη Δημιουργική γραφή                                                             

Αλεξάνδρα Στεργίου, εκπαιδευτικός                                                                                                           Αποσπάσματα θα διαβάσει η Μαντώ Κάτσιου, έφορος πολιτισμού του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών  

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου                                                                                         

“Κύθνος, αρχές της δεκαετίας του 1950. Ο Ιάσονας και η Ασπασία φωτίζονται από τη φλόγα του έρωτα. Καίγονται όμως στην πυρά της πιο σκληρής τιμωρίας, που επιφυλάσσει η μικρή, κλειστή κοινωνία του όμορφου κυκλαδίτικου νησιού.                                                                                                                                                        Αθήνα, 2002. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι της μοίρας, φέρνει έναν ώριμο άνδρα μπροστά σε μια σκληρή αλήθεια, που ανατρέπει ό,τι ήξερε μέχρι τότε.
Ποιος άλλος άραγε εκτός από τη μητέρα του, θα μπορούσε να τον λυτρώσει; Η κάθαρση είναι αναπόφευκτη ή είναι πια πολύ αργά;”

Όπως επισημαίνει ο συγγραφέας «πρόκειται για μια φοβερή ,αληθινή ιστορία του παιδιάτρου της κόρης μου, στον οποίο η μοίρα επιφύλαξε δυσάρεστες εκπλήξεις. Στα 50 του χρόνια έμαθε, ότι αυτός που τον μεγάλωσε δεν ήταν ο πραγματικός του πατέρας και τότε άλλαξαν όλα μέσα του» (Θ.Δεύτος)

Ο Θεόδωρος Δεύτος γεννήθηκε στα Γιάννενα. Έχει δύο κόρες. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε τη δημόσια εκπαίδευση για τριάντα δύο έτη. Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου για δέκα χρόνια ως το 2011. Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ιλίου το 2016 και υπηρέτησε ως πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού για έξι χρόνια. Επίσης, το 2006 εκλέχτηκε στο Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Εμφανίστηκε στα γράμματα το 2004 με το λαογραφικό του έργο «Ο Ηπειρώτικος γάμος». Ακολούθησαν επτά μυθιστορήματα, «Μη ρωτάς γιατί»(2006), «Σμύρνη συγγνώμη» (2008), «Μήπως αγάπησα λάθος πατρίδα;» (2011), «Τραπεζούντα, το διαμάντι της Ανατολής» (2015), «Είμαι Πολίτισσα, τζάνουμ»(2016), «Το Πέρασμα Αντίκρυ» (2018), «Ο Αλεξιπτωτιστής ήταν δικός μας» (2020).                                                     

Comments are closed.