MENU

12 Μαΐου 2023 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρουσιάζεται το βιβλίο «Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω» του Κώστα Κρομμύδα Views: 500 Βιβλίο, Επικαιρότητα, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτισμός

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω» του Κώστα Κρομμύδα

Advertisement

Οι εκδόσεις Διόπτρα, το βιβλιοπωλείο Παπαχρίστου – Γωνιά του Βιβλίου και οι Ταξιδευτές της Πρόζας μας προσκαλούν στην ομιλία του Κώστα Κρομμύδα με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω», την Κυριακή 14/05/2023, στις 7.30 το απόγευμα στο καφέ Biblioteca by Due Piani (Αγίου Νικολάου 47).

Θα προλογίσει και θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα η Αφροδίτη Σκαλτσά – Δημητρακοπούλου, αναγνώστρια και δημιουργός της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας “Οι Ταξιδευτές της Πρόζας”.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά η Μαρία Δημάκου (τραγούδι) και ο Παντελής Κεκάτος (κιθάρα).

Πρόκειται για το πορτρέτο μιας μαγευτικής, μελωδικής εποχής και μιας αλησμόνητης ιστορίας αγάπης. Μιας αγάπης ελεύθερης, που σε φωτίζει και σε κάνει να τραγουδάς όπου κι αν βρεθείς… Ένας ύμνος για την ανθρώπινη θέληση και τη δύναμη που μπορεί να αντλήσει κανείς από τις ίδιες του τις στάχτες.Από την πένα του αγαπημένου συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα, μια συγκινητική ιστορία που λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός για τις προσπάθειες των ανθρώπων και κυρίως των γυναικών που επαναστατούν με τρόπο αθόρυβο. Αλίμονο αν βρεθείς στο διάβα τους…

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο: Ποτέ δεν έμαθα την ακριβή ημερομηνία που γεννήθηκα. Ήμουν απλώς ένα μωρό που κάποιος εγκατέλειψε στα σκαλιά ενός ιδρύματος, όπως και τόσα άλλα. Οι γυναίκες που με ανέθρεψαν έλεγαν πάντα ότι πρώτα τραγούδησα και μετά μίλησα. Ίσως γιατί μέσα από τις νότες μαλάκωνε κάπως η σκληρότητα του κόσμου, την οποία δυστυχώς γνώρισα από νωρίς. Κόντρα όμως σε κανόνες και εμπόδια, εγώ συνέχισα να τραγουδώ, να ονειρεύομαι και να γελάω… Μέχρι τη στιγμή που μου τα πήραν όλα καταδικάζοντάς με σε θανατερή σιωπή.

Ίσως επειδή ήμουν γυναίκα…

Ίσως επειδή δεν θέλησα να υποτάξω την ψυχή μου σε άγραφους νόμους.

Comments are closed.