MENU

9 Ιουλίου 2021 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Σινεμά ο Σταθμός»:Επόμενη στάση στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αγ. Ανδρέα με την ταινία «Το Τελευταίο Σημείωμα» Views: 365 Ειδήσεις, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτισμός, Σινεμά

«Σινεμά ο Σταθμός»:Επόμενη στάση στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αγ. Ανδρέα με την ταινία «Το Τελευταίο Σημείωμα»

Advertisement

Η 4η στάση για το «Σινεμά ο Σταθμός» είναι η πόλη της Πάτρας, που μαζί με την Τρίπολη θα μετατραπούν για μια βραδιά σε θερινό σινεμά, προβάλλοντας βραβευμένες ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου.

Μετά τον Πειραιά, το Μεσολόγγι και την Καλαμάτα, την Κυριακή 11 Ιουλίου και ώρα 21.00, θα προβληθεί η ταινία του Παντελή Βούλγαρη, «Το Τελευταίο Σημείωμα» στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αγ. Ανδρέα.

«Το Τελευταίο Σημείωμα» είναι μία δραματική ταινία, η οποία βασίζεται στην εκτέλεση των 200 Ελλήνων κομμουνιστών πολιτικών κρατουμένων, ως αντίποινα για το θάνατο ενός Γερμανού στρατηγού από Έλληνες αντάρτες το 1944.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρε Χένικε, Μέλια Κράιλινγκ, Τάσος Δήμας, Γιώργος Καραμαλέγκος, Βασίλης Κουκαλάνης, Λουκάς Κυριαζής, Κωνσταντίνα Χατζηαθανασίου. Το σενάριο είναι της Ιωάννας Καρυστιάνη, ενώ την ταινία «ντύνει» μουσικά ο The Boy. «Το Τελευταίο Σημείωμα» βραβεύτηκε με τέσσερα βραβεία Ίρις το 2018, από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Υποστηρικτές της δράσης «Σινεμά ο Σταθμός», είναι η Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η αγαπημένη ελληνική μπύρα FIX Hellas και η ενέργεια τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με την επιλογή των πόλεων να βασίζεται στον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στο ιστορικό γεγονός της επανάστασης του 1821.

Αρωγοί στην ενέργεια, είναι ο ΟΣΕ και η ΓΑΙΑΟΣΕ και η δράση στην πόλη της Πάτρας, γίνεται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου.

Λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων, η προβολή της ταινίας θα γίνει αυστηρά με σειρά προτεραιότητας.

Comments are closed.