MENU

6 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Αδίκησαν το Μίκη Θεοδωράκη Views: 400 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτική

Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Αδίκησαν το Μίκη Θεοδωράκη

Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Πάτρας αδίκησε το Μίκη Θεοδωράκη.

Advertisement

Η Ώρα Πατρών έστειλε αίτημα προς τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και το Δήμαρχο για την έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη. Παράλληλα καταθέσαμε πρόταση ψηφίσματος. Μετά από μερικές ώρες η δημοτική αρχή έστειλε αντιψήφισμα ως Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μελάς επικοινώνησε με τον επικεφαλής μας Γιώργο Ρώρο μεταφέροντας του, ότι συμφωνούν με το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης οι κκ. Αλεξόπουλος, Παπαδημάτος, Πατούχας εκφράζοντας την άποψη, ότι δεν πρέπει να γίνει αναφορά στην πολιτική διαδρομή του Μίκη παρά μόνο στο έργο του ως μουσικοσυνθέτη. Ο κ. Τζανάκος εξέφρασε ενστάσεις, ενώ δεν είχαν απαντήσει οι υπόλοιποι επικεφαλής.

Ο επικεφαλής μας εξέφρασε τις αντιρρήσεις της παράταξης λέγοντας, ότι πρέπει να γίνει αναφορά στον αντιφασιστικό αγώνα, στον αγώνα του για ψωμί, δημοκρατία, ελευθερία, για τις διώξεις του, τη φυλάκιση και την εξορία του από την χούντα και δεσμεύτηκε να στείλει προτάσεις. Αποστείλαμε τις εξής προσθήκες:

1. Μεγάλο μουσικοσυνθέτη και “αγωνιστή της δημοκρατίας“.

2. Ψωμί φως τραγούδι…..”κοινωνική δικαιοσύνη και Ελευθερία“.

3.”Παράλληλα δεν έλειψε από κανένα μεγάλο αγώνα του λαού μας ενάντια στον άξονα του φασισμού 1940-44 στους μεγάλους αγώνες για παιδεία, δημοκρατία, Ελευθερία, στους αγώνες του 114 καθώς και ενάντια στην Δικτατορία για τους αγώνες του φυλακίστηκε και εξορίστηκε

4. Να γίνει ονοματοθεσία σε πλατεία ή δρόμο.

5. Να τοποθετηθεί πινακίδα στη συμβολή των οδών Λόντου και Ασημάκη Φωτήλα που έχει ζήσει.

Δεν τα απεδέχθησαν και έβγαλαν το ψήφισμα μόνο για τον Μίκη ως μουσικοσυνθέτη. Η ιστορία Κύριοι δεν τεμαχίζεται. Η προσωπικότητά του Μίκη δεν κομματιάζεται για να εξυμνούνται κατ’ επιλογήν κομμάτια της αρεσκείας μας.

Αυτός ήταν ο Μίκης ως άνθρωπος, πολιτικός, μουσικοσυνθέτης, με προτερήματα και μειονεκτήματα, με σωστές και λάθος επιλογές,δημιουργικός και πολυτάλαντος, με κριτική σκέψη και γενναιότητα,με τιμιότητα και επιμονή, με ευγένεια και δικαιοσύνη. Ένας τρικυμιώδης της πολιτικής. Έτσι τον τιμούμε και τον αποδεχόμαστε τον άνθρωπο, πολιτικό, πνευματικό Μίκη Θεοδωράκη για μας σε αυτά δεν χωρούν εκπτώσεις. Με λοβοτομή κύριοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάτρας δεν γράφεται η ιστορία.

Comments are closed.