MENU

4 Μαΐου 2023 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντιδρόμηση Κανακάρη και Κορίνθου: «Ποιος έχει ασχοληθεί με τα θέματα ασφαλείας για την Αντιδρόμηση» Views: 244 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Κοινωνία, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Αντιδρόμηση Κανακάρη και Κορίνθου: «Ποιος έχει ασχοληθεί με τα θέματα ασφαλείας για την Αντιδρόμηση»

Advertisement

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων και Επαγγελματιών “Για την μη αντιδρόμηση των οδών Κανακάρη & Κορίνθου. . .” αναφέρει:

Το πρόσφατοτραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ανέδειξε με απόλυτο τρόπο μια παθογένεια του Ελληνικού συστήματος «Διοίκησης» κάθε βαθμού. Κάνουμε έργα, εν γνώσει μας ότι υπάρχουν προβλήματα και θέματα ασφάλειας, τα αγνοούμε και προχωράμε σε υλοποίηση, και όταν έλθει το «ατύχημα» αναρωτιόμαστε ποιος φταίει και τρέχουμε να βρούμε, ακόμα και τότε «βεβιασμένες λύσεις» προκειμένου να μην ξανασυμβεί.

Τα ιδία και απαράλαχτα συμβαίνουν και στην πόλη μας έστω σε μικρότερη κλίμακα, αλλά συμβαίνουν. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε πρόσφατα παραδείγματα που όλοι τα έχουν ακούσει και τα θυμούνται, όπως ο κόμβος στα Ταμπάχανα, οι κακοτεχνίες στην Μίνι Περιμετρική με τα πρόσφατα θανατηφόρα, ο ποδηλατόδρομος κ.λ.π. Ευχόμαστε ολόψυχα να μην συμβεί ποτέ τίποτα, αλλά και ακόμα και αν ευοδωθεί η ευχή μας δεν θα σημαίνει ότι όλα είναι καμωμένα με τίς απαιτούμενες από τον Νόμο και την Λογική προϋποθέσεις ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Η Συντονιστική επιτροπή από την πρώτη στιγμή τής συστάσεως της, εκφράζοντας τίς ενστάσεις της για την αντιδρόμηση Κανακάρη και Κορίνθου,πρώτιστα πρόβαλε και ανέδειξε με έμφαση θέματα σχετιζόμενα με την ασφάλεια που είτε προϋπάρχουν είτε θα προκύψουν με την αντιδρόμηση. Στις σχετικές μας υποδείξεις και ενστάσεις, υπήρξε σύμφωνη και η σχετική έγγραφη εισήγηση ( και όχι απλά προφορική) του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Ελλάδος στην σχετική ημερίδα που προκαλέσαμε. Όλες αυτές τίς σκέψεις , ανησυχίες και προβληματισμούς μας σχετικά με τα θέματα ασφαλείας που θα προκύψουν από την αντιδρόμηση, γνωστοποιήσαμε και προφορικά και έγγραφα σε ΟΛΕΣ τίς Δημοτικές παρατάξεις και δημοσιοποιήσαμε σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα τής περιοχής μας πολλές φορές.

Διαπιστώνουμε ότι πιθανώς η Δημοτική αρχή έχει αντιληφθεί το μέγεθος των θεμάτων ασφαλείας και θεωρούμε πως το έχουν αντιληφθεί και όλες οι άλλες Δημοτικές παρατάξεις. Όμως δεν ακούμε από κανέναν να παίρνει ευθέως θέση και να τοποθετείται για αυτά τα θέματα προτείνοντας λύσεις πριν αυτά δημιουργηθούν και πριν κλάψουμε θύματα. Ούτε μελέτες ολοκληρωμένες βλέπουμε, ούτε δημόσιες τοποθετήσεις ακούμε για αυτά τα σοβαρά θέματα, ούτε προτάσεις για την οριστική τους λύση. Ακούμε πιθανές λύσεις για το που θα πάνε τα αστικά λεωφορεία, ακούμε πιθανές λύσεις για το πόσοι δρόμοι και ποιοι και από πού θα αντιδρομηθούν, αλλά για την ουσία τής ασφάλειας, άκρα του τάφου σιωπή, σαν να μην υπάρχουν αυτά τα ζητήματα.

Εμείς είμαστε παρόντες και παρακολουθούμε το θέμα και τίς σχετικές συζητήσεις, και μετα τίς Εθνικές εκλογές και πριν τίς επερχόμενες Δημοτικές θα επανέλθουμε προκαλώντας και προσκαλώντας ΟΛΕΣ τις δημοτικές παρατάξεις να απαντήσουν και να τοποθετηθούν επίσημα και δημόσια. Να ερωτηθούν επίσης αν έχουν σκεφτεί και μελετήσει την πρόταση μας αποφευχθεί η συγκεκριμένη αντιδρόμηση που θα δημιουργήσει πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα. Η Επιτροπή και εκατοντάδες συμπολίτες μας που μας έχουν εμπιστευτεί με τίς υπογραφές τους την εκπροσώπηση τους εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως η αντιδρόμηση θα είναι εγκληματική για την πόλη μας, όμως αν το σχέδιο προχωρήσει που δεν το ελπίζουμε και γίνει ας προνοήσουμε να γίνει ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ΜΟΝΟ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:

1) Είναι τα πεζοδρόμια νόμιμα και ασφαλή σε όλο το μήκος τής Κανακάρη; 2) Στο τμήμα πεζοδρομίων που κατασκευάστηκε με την διάνοιξη είναι το 70-80 εκατοστών πλάτους πεζοδρόμιο είναι νόμιμο; 3) ΤΙ μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν στην διασταύρωση Μικρής περιμετρικής και Κανακάρη με τα 4 σχολεία που λειτουργούν ολοήμερα; 4) Ποια είναι η πρόβλεψη για εκκένωση σε περίπτωση ανάγκης (σχέδιο Ξενοκράτης) από δυο δρόμους που έχουν το φαινόμενο του λαιμού τής μπουκάλας προς βορρά (Αγ. Ανδρέου και Κανακάρη) 5) Τι πρόβλεψη υπάρχει σε περίπτωση βλάβης των υποδομών στο στενό τμήμα τής Κανακάρη;

Comments are closed.