MENU

29 Μαρτίου 2023 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιώτα Παναγοπούλου-Σταυρούλια: Λίγα πράγματα για έμενα και την υποψηφιότητά μου στην Αχαΐα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Views: 242 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτική

Γιώτα Παναγοπούλου-Σταυρούλια: Λίγα πράγματα για έμενα και την υποψηφιότητά μου στην Αχαΐα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Advertisement

Γεννήθηκα στα Λεχαινά Ηλείας το 1958 και μεγάλωσα στο χωριό Μπόρσι Λεχαινών μέχρι και το 1975 όπου μετακόμισα στην Πάτρα. Το 1976 αποφοίτησα από το 3ο εξατάξιο Γυμνάσιο Πατρών (σχολικά συγκροτήματα Νίκου Τεμπονέρα).

Έδωσα εξετάσεις στο δημόσιο και ενώ πέτυχα, όταν έφθασα στο Υπουργείο προκειμένου να παραλάβω τον διορισμό μου, δυστυχώς για μένα, είχαν φθάσει τα πολιτικά φρονήματα του πατέρα μου. Ο πατέρας μου ήταν κομμουνιστής και συμμετείχε και στα δύο αντάρτικα, στον αγώνα για Λαϊκή Κυριαρχία και Εθνική Ανεξαρτησία. Για το σκληρό μετεμφυλιακό «κράτος» της Δεξιάς, οι δημοκράτες και αριστεροί πολίτες ήμασταν παιδιά ενός κατώτερου θεού…

Από αυτό το γεγονός και μετά, έπιασα δουλειά και εργάζομαι ανελλιπώς στον ιδιωτικό τομέα ως εμποροϋπάλληλος. Αρχικά εργάστηκα στο πολυκατάστημα «Μουστάκης» και σήμερα εργάζομαι ως εμποροϋπάλληλος σε επιχείρηση με επαγγελματικό ρουχισμό. Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου η εργασία ήταν πάντα παρούσα. Από μικρή ηλικία βοηθώντας στην κτηνοτροφικές και αγροτικές δουλειές της οικογένειας μέχρι και σήμερα στον αγώνα για την αξιοπρέπεια και την επιβίωση.

Το 1979 εγγράφτηκα στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας. Το 1986 εκλέχτηκα μέλος της διοίκησης, σήμερα είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου και από το 2018 Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Από την εκκίνηση της εργασιακής μου ενασχόλησης ήμουν πάντοτε παρούσα τόσο στο σωματείο και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος όπου και ήμουν Αντιπρόεδρος όσο και στους μεγάλους συνδικαλιστικούς και δημοκρατικούς αγώνες της ευρύτερης περιοχής. Είμαι μητέρα 2 παιδιών και γιαγιά 4 εγγονιών.

Προέρχομαι από το συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ και την ΠΑΣΚΕ. Από το 2012 ψηφοφόρος και υποστηρίχτρια του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2019 γίνομαι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Αχαΐας και εντάσσομαι στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Με την υποψηφιότητά μου στις προσεχείς εθνικές εκλογές θέλω να εκπροσωπήσω τον κόσμο της εργασίας και του μόχθου. Τους μικρομεσαίους και τους νέους που ζουν μέσα στην επισφάλεια της σεζόν, τις γυναίκες που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους, όλες εκείνες που βγαίνουν μπροστά, διεκδικούν και πολλές φορές νιώθουν ότι δεν υπάρχει κανένας να τους εκπροσωπήσει.

Ζητάω την στήριξή σας γιατί πολύ απλά δεν χρωστάω σε κανέναν και ως εκ τούτου μπορώ να συγκρουστώ με τα μεγάλα και μικρά συμφέροντα που εμποδίζουν αυτόν τον λαό να προκόψει και να απελευθερώσει όλες του τις δημιουργικές δυνάμεις.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αποτελέσει νίκη ολόκληρου του λαού μας! Θα ανοίξει τον δρόμο για κοινωνική ευημερία, επικράτηση της αλήθειας και της δικαιοσύνης παντού!

#Μαζί_Δυνατοί

Comments are closed.