Της Μελιώ Κατσιφάρα, Υποψήφιας Διδάκτορος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, MSc Γεωλόγος, Δημοσιογράφος των ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Πατρών
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στην αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού Σταδίου η επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Προβλήματα σχετιζόμενα με το αλκοόλ. Σώμα και Ψυχή: αλληλένδετοι κρίκοι» .
Η ημερίδα διοργανώθηκε από τα Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ (ΚΟΠΑ) Πάτρας και από τον Ελληνικό Σύλλογο Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ (ΕΣΚΟΠΑ) για μια ενημερωμένη και ευαισθητοποιημένη κοινωνία πολιτών. Ομιλητές της ημερίδας ήταν ο κ. Ιωάννης Χαβελές – MD, cMS, PhD Μαστολόγος – Χειρουργός Μαστού, η κ. Καικιλία Γρηγ. Κατσιβαρδά- Ψυχολόγος Ph. D( c) Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, MSc, M.Ed, DEA, Θεραπεύτρια Ζεύγους & Οικογένειας, Πρέσβειρα Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου, Ι.Τ.Ε, η κ. Κωνσταντίνα Κοτσή- Ψυχολόγος-Σύμβουλος, MSc Δημόσιας Διοίκησης καθώς και η κ. Διαμαντίνα Νικολάου- Υπηρέτης-Δάσκαλος ΚΟΠΑ, Εμψυχώτρια Κοινότητας. Την ημερίδα παρουσίασε και συντόνισε δημοσιογραφικά η κ. Μελιώ Κατσιφάρα – Υποψήφια Διδάκτορας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, MSc Γεωλόγος, Δημοσιογράφος των ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η ημερίδα κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού μέσω του εμπλουτισμένου προγράμματος, του πολύτιμου έργου των εθελοντών που απαρτίζουν τα ΚΟΠΑ αλλά και των επιστημονικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκειά της.
Καρκίνος του μαστού, χρήση αλκοόλ, επιπτώσεις επί της υγείας, εφηβεία, παιδιά, κοινωνία, εμψύχωση ήταν ορισμένες από τις λέξεις κλειδιά της ημερίδας. Όπως επισήμαναν οι διοργανωτές «Όλοι θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι δεν υπάρχει ασφαλή χρήση αλκοόλ, όλα τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού προσβάλλονται από το αλκοόλ, το αλκοόλ είναι ναρκωτικό, η κατανάλωσή του ως αυτοσκοπός (Καρναβάλι) και φυσικά η δυσκολία που έγκειται ως προς τη διάγνωση του προβλήματος εξαιτίας του κοινωνικού προφίλ του αλκοόλ και η συσχέτισή του με όλες τις κοινωνικές συνευρέσεις».
Αξίζει να τονιστεί ότι η ημερίδα ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Ελένης Αθανασοπούλου, ή οποία υπήρξε Ψυχολόγος και Υπηρέτης- Δάσκαλος των ΚΟΠΑ Πάτρας για αυτό το λόγο η ατμόσφαιρα ήταν συγκινησιακά φορτισμένη.
Το ραντεβού ανανεώνεται για τις επόμενες ημερίδες και δράσεις! Μέχρι τότε κρατήστε επαφή για περαιτέρω ενημέρωση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ΚΟΠΑ Πάτρας και ΕΣΚΟΠΑ. Και να θυμάστε ‘Η ΑΛΛΑΓΗ μπορεί να είναι στη ΓΩΝΙΑ’!