MENU

23 Ιουλίου 2022 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η αριστουργηματική ταινία “Μητέρα” από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας Views: 291 Επικαιρότητα, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτισμός, Σινεμά

Η αριστουργηματική ταινία “Μητέρα” από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Τη Δευτέρα 25.7.2022 στις 21:15 θα προβληθεί στο The Bold Type Hotel η ταινία “Μητέρα” από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας.

Η  Κινηματογραφική Λέσχη  έχει φροντίσει αυτή η εμπειρία να είναι για όλους ευχάριστη, πλήρης και συγχρόνως οικονομικά ανεκτή (για την παρακολούθηση της ταινίας και το φαγητό, χωρίς ποτό, θα καταβάλεται το ποσό των 18,00 ευρώ)  ώστε να περάσουν μια υπέροχη βραδιά που θα τα έχει όλα.

Μέτρα covid

Παρότι δεν ισχύουν περιορισμοί με μέτρα ασφάλειας κατά του COVID 19 και επειδή ο ιός είναι ακόμη εδώ, προτείνetai η χρήση μάσκας στο χώρο και η τήρηση αποστάσεων ώστε να είναι όλοι ασφαλείς.

Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα κατά την ώρα της προβολής.

Κράτηση

Καλό θα ήταν να προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο που δίνεται παρακάτω, δεδομένου ότι η δυναμικότητα του χώρου είναι περιορισμένη, αφορά δηλαδή 80 άτομα. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, η κράτηση θα πρέπει να τηρείται, άλλως η μη προσέλευση την τελευταία στιγμή σημαίνει ότι δεν εξυπηρετούνται άτομα ενώ θα μπορούσαν και ακόμη σημαίνει την αναίτια οικονομική επιβάρυνση του χώρου.  Για το λόγο αυτό, η χρέωση θα αφορά τον αριθμό των ατόμων της κράτησης και όχι τον αριθμό αυτών που προσήλθαν τελικά.

The Bold Type Hotel     (Γερμανού 10-12,  Πάτρα 262 25 στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Τηλ. 2610.220012)

Η ταινία

Σκηνοθεσία:  Μπονγκ Τζουν-χο

Ηθοποιοί:  Κιμ Χιέ-τζα, Γουόν Μπιν.

Χώρα:  Νότια Κορέα (Έγχρωμη)

Διάρκεια: 129΄

Η ταινία έχει κερδίσει 44 Βραβεία και 46 Υποψηφιότητες.  Ο Μπονγκ Τζουν-χο (οσκαρικός πλέον για τα «Παράσιτα») γεννά ένα ακόμα αριστούργημα που μπλέκει τα κινηματογραφικά είδη (τραγωδία, κωμωδία, νουάρ ή φροϋδική διατριβή;) σε ένα φόρο τιμής στην πιο αντισυμβατική έννοια της «μητέρας». Σε φέρνει αντιμέτωπο με επικίνδυνες αλήθειες για τα αρχετυπικά μας τραύματα, σε φέρνει ξανά μπροστά στον καθρέφτη σου.  Απλή, μεστή καλλιγραφία συναισθημάτων με ατμόσφαιρα θρίλερ.

Ο 27χρονος Ντο-τζουν μένει με τη μητέρα του, στο παράπηγμα δίπλα στην αποθήκη της με τα βότανα. Από αυτό ζουν: από τα ματζούνια, το βότανα και την παράνομη πρακτική της στον βελονισμό. Ο Ντο-τζουν δεν είναι ένας συνηθισμένος 27χρονος. Το μυαλό του μοιάζει να μην έχει αναπτυχθεί ποτέ από τα παιδικά του χρόνια, έτσι τον προσέχει συνεχώς το άγρυπνο βλέμμα της μητέρας. Οταν μία μέρα στη γειτονιά δολοφονείται μίας έφηβη μαθήτρια, η αστυνομία συλλαμβάνει τον Ντο-τζουν, ο οποίος δεν ξέρει, δεν θυμάται. Και τότε η Μητέρα ξεκινά μία μοναχική, σφοδρή, ορμητική, λυσσασμένη πορεία για να αποδείξει την αθωότητά του. Θα βρει τον πραγματικό δολοφόνο και θα απαλλάξει το παιδί της. Τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει. Όχι αυτή η μάνα δεν είναι αγία, πριν γίνει μάνα ήταν γυναίκα που χόρευε στον άνεμο, ελεύθερη.  Πόσο της επιτρέπεται να ξαχάσει και να ξεχαστεί; Ή η μητρότητα είναι μια συνθήκη μη αναστρέψιμη;

Comments are closed.