MENU

16 Νοεμβρίου 2021 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Πάτρα έβαλε “λουκέτο” την Τρίτη – Δείτε φωτογραφίες Views: 276 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Κοινωνία

Η Πάτρα έβαλε “λουκέτο” την Τρίτη – Δείτε φωτογραφίες

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών εκφράζει τις  ευχαριστίες του στους συναδέλφους που στην συντριπτική τους πλειοψηφία με το κλείσιμο των καταστημάτων τους και την μαζική τους συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία έστειλαν ηχηρό μήνυμα αντίδρασης και αγωνιστικής απάντησης στα μέτρα που εξοντώνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε κοινό μέτωπο με τους συναδέλφους της Εστίασης απαιτήσαμε ουσιαστική στήριξη, μη μετακύληση των ευθυνών της πολιτείας για την πανδημία στις πλάτες μας καθώς και ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ.

Δεν μπορούμε να μένουμε πλέον απαθείς στον οικονομικό μας στραγγαλισμό και στις πολιτικές εξόντωσής μας.

Απαιτούμε :

  • Άμεση απόσυρση των αστυνομικών μέτρων ταυτοποίησης των πελατών
  • Κατάργηση και διαγραφή της «Ρήτρας Αναπροσαρμογής» στους λογαριασμούς ρεύματος.
  • Μείωση ενοικίου για το διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων.
  • Διαγραφή της «επιστρεπτέας προκαταβολής»
  • Αναβάθμιση της Α’ βάθμιας και Β’  βάθμιας υγείας και αποζημίωση των νοσσούντων συναδέλφων

Η σημερινή κινητοποίηση είναι η απαρχή των νέων ενωτικών μας αγώνων.

Παρών και ο Πελετίδης

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε, σήμερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν στην πλατεία Γεωργίου, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα που τους εξοντώνουν, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) και ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας.

Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Διονύσης Πλέσσας και Υγείας – Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη.

Στο χαιρετισμό του προς τους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος τόνισε:

«Η Δημοτική Αρχή είναι δίπλα σε όλους όσοι μάχονται για τη ζωή, γιατί όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως, Δήμος δεν είναι τα κτίρια, είναι οι άνθρωποί του, που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους, αλλά και για την πόλη μας, που εσείς την χτίζετε και την στηρίζετε.

Είναι χρήσιμο όμως, μέσα και από αυτή την κινητοποίηση, να φτάσουμε σ’ ένα συμπέρασμα και να μην μένουμε στην περιγραφή. Είναι λάθος να λέμε, ότι αυτοί που κυβερνούν και κάνουν κουμάντο στην οικονομία, δεν ξέρουν τι κάνουν. Ξέρουν πολύ καλά, είναι πιο έξυπνοι από μας, έχουν άποψη και στρατηγική, τακτική, που είναι η καταστροφή των μικρομεσαίων, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Αν δεν αρθεί η εμπιστοσύνη του λαού στην πολιτική τους, στο σύστημά τους, θα συνεχίσουν για να ολοκληρώσουν το «έργο» τους. Τα μέτρα που παίρνουν ένα σκοπό έχουν, να φύγετε εσείς οι μικρομεσαίοι από την αγορά. Είναι μέτρα που παίρνουν εδώ και χρόνια, απλά τα τελευταία δύο χρόνια τους… εξυπηρέτησε το «όχημα» της πανδημίας. Σκοπός τους είναι οι μικροί να εξαφανιστούν και οι μεγάλοι να γιγαντωθούν.

Για να έχουν επιτυχία οι αγώνες πρέπει να νιώθουν την ανάσα των αγωνιζομένων. Και την ανάσα δεν την νιώθουν επειδή μαζευτήκαμε πολλοί, αλλά όταν καταλάβουν, ότι καταλαβαίνουμε τα σχέδιά τους, αντιδρούμε και δεν είμαστε δεδομένοι απέναντί τους. Τότε μόνο θα προβληματιστούν, θα ενσκήψουν στα προβλήματα και πιθανόν να λυθούν και κάποια από αυτά.

Ο αγώνας συνεχίζεται και γι αυτό θα ευχηθώ, καλή συνέχεια στους αγώνες μας».

Comments are closed.