MENU

13 Ιουλίου 2022 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η περιοδεία της Ράνιας Σβίγκου στην Πάτρα – ΕΙΚΟΝΕΣ Views: 253 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Πολιτική

Η περιοδεία της Ράνιας Σβίγκου στην Πάτρα – ΕΙΚΟΝΕΣ

Την Πάτρα επισκέφθηκε, την Δευτέρα 11 Ιουλίου, η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβίγκου.

Στη συνάντηση με φορείς της πόλης, στα γραφεία του ΤΕΕ-Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, βρέθηκαν στο επίκεντρο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάτρα, και γενικότερα η Δυτική Ελλάδα, από το «πάγωμα» ή την απουσία κρίσιμων έργων υποδομής για την ανάπτυξη της περιοχής, και, αφετέρου, οι καταστροφικές επιπτώσεις της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τους εργαζόμενους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοπασχολούμενους. Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε τις προτάσεις του κόμματος για την ανακούφιση των πολιτών από την ακρίβεια, για την ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης.
Στη συνάντηση με τους φορείς, συμμετείχαν εκ μέρους του ΤΕΕ – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, ο Βασίλης Αϊβαλής, Πρόεδρος Δ.Ε. και η Ράνια Πάλμου, Αντιπρόεδρος Δ.Ε. Από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, η Γιώτα Παναγοπούλου, Αντιπρόεδρός, ο Βασίλης Βασιλείου, Ταμίας και η Άννα Πελεκούδα, μέλος της Διοίκησης. Από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, οι Θοδωρής Δούρος, μέλος του ΔΣ και Νίκος Κοτσώνης, Διευθυντής του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. Από την Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Ν. Αχαΐας – ΟΕΒΕΣΝΑ, συμμετείχαν ο Δημήτρης Νικολακόπουλος, Πρόεδρος και ο Γιώργος Σιδέρης, Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος ΤΑΞΙ Πάτρας. Από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, συμμετείχε ο Πρόεδρός της, Γιώργος Βαγενάς. Τέλος, από τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογος Πάτρας, συμμετείχε ο ΓΓ του, Τάσος Νικολακόπουλος.

Επίσης, η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχε σε συνάντηση με γυναικείες και φεμινιστικές συλλογικότητες της Πάτρας. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Γυναικεία Συλλογικότητα Πάτρας, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Φύλου του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγήτρια Άννα Ρούσσου, καθώς και η Σταυρούλα Κορδέλλα και ο Βασίλης Μάρκου, από το Κέντρο Διαχείρισης Έμφυλων Ανισοτήτων «Εριφύλη». Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τη θέση της γυναίκας στην σημερινή ελληνική κοινωνία, την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, τα στερεότυπα και τις ανισότητες, καθώς και το ρόλο του θεσμικού πλαισίου και της εκπαίδευσης.
Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με Συλλόγους, Μέλη ΔΕΠ, Διδάσκοντες, Εργαζόμενους και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το νομοσχέδιο Κεραμέως, για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο βρίσκει απέναντί του σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα. Η Ράνια Σβίγκου εξέφρασε για μια ακόμα φορά την εναντίωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, με το οποίο η ΝΔ προσπαθεί να καταργήσει τον δημοκρατικό και δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου, και να παραδώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε επιχειρηματικά συμφέροντα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Τάσος Αθανασόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Βασίλης Κόμης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, Γιώργος Κατσέλης, ο Πρόεδρος του ΤΕΠΕΚΕ, Γιώργος Νικολάου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού Άλκης Παναγόπουλος, η Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Λογοθεραπείας, Αρχόντω Τερζή.
Επίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και των πέντε συλλόγων εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του, Μανόλη Αποστολάκη, τον Αντιπρόεδρο, Ανδρέα Βασιλάκη και τα μέλη του ΔΣ, Λουΐζα Βαγγελάτου, Λιάνα Βουλδή, Γιώτα Σπηλιοπούλου και Χάρη Φαρμάκη. Ο Σύλλογος ΕΔΙΠ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του, Δημήτρη Τσιπιανίτη. Ο Σύλλογος ΕΕΠ εκπροσωπήθηκε από την Γιάννα Ροϊλού, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΕΠ. Ο Σύλλογος ΕΤΕΠ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΕΤΕΠ, Στέφανο Καρβέλη και το μέλος του ΔΣ, Νότα Δροσοπούλου. Τέλος, ο Σύλλογος ΔΕΠ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του, Γιώργο Ψαρά.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος, Συντονιστής ΝΕ Αχαΐας, οι βουλευτές Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, η Ελένη Συμεωνίδου, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η Σοφία Σιδέρη, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Πάτρα, η Ράνια Σβίγκου παρέθεσε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής. Επίσης, έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη στο «Κόκκινο 107,7 Πάτρας» και τηλεοπτική συνέντευξη στο Ionian Channel.
Η περιοδεία της Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Πάτρα ολοκληρώθηκε με ομιλία της στη μαζικότατη εκδήλωση υποδοχής νέων μελών, στο Νότιο Πάρκο.

Comments are closed.