MENU

5 Οκτωβρίου 2022 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θεατρικά & Εικαστικά Εργαστήρια για όλες τις ηλικίες στο θέατρο “όροφως” Views: 261 Επικαιρότητα, Θέατρο, Μουσική, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτισμός

Θεατρικά & Εικαστικά Εργαστήρια για όλες τις ηλικίες στο θέατρο “όροφως”

Advertisement

Το θέατρο “όροφως” αγαπά τις Τέχνες και ανακοινώνει με μεγάλη χαρά μια πλήρη σειρά θεατρικών και εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, που θα πραγματοποιηθούν στη φιλόξενη σκηνή του.

Θεατρικά εργαστήρια για ΠΑΙΔΙΑ και ΕΦΗΒΟΥΣ
Η θεατρική αγωγή στη ζωή και στην εκπαίδευση παιδιών και εφήβων αποτελεί ένα φωτεινό δρόμο προσέγγισης του εαυτού τους και του κόσμου που τους περιβάλλει. Με αβίαστο και δημιουργικό τρόπο τα παιδιά εξερευνούν το συναίσθημά τους, ενισχύουν τα εκφραστικά τους μέσα, ανακαλύπτουν τη χαρά του να συνυπάρχεις και να συνεργάζεσαι για να επικοινωνήσεις μέσω της τέχνης ιστορίες ανθρώπινες.
Στο θέατρο “όροφως” θα φιλοξενηθεί μια σειρά εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους με εξειδικευμένους εμψυχωτές που θα τους καθοδηγήσουν στην ατομική έκφραση και τη συλλογική δημιουργία με θεατρικά εργαλεία. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής θα παρουσιαστεί στη σκηνή του θεάτρου.
– για παιδιά 4-8 ετών, κάθε Σάββατο 10:00 π.μ. – 11:15 π.μ.
– για παιδιά 9-12 ετών, κάθε Σάββατο 11:30 π.μ. – 12:45 μ.μ.
Εμψυχώτρια: Αναστασία Τσιλικιώτη, ηθοποιός.
Η Αναστασία Τσιλικιώτη είναι ηθοποιός, απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Αθηναϊκή Σκηνή» Κάλβου Καλαμπόκη, με σπουδές μουσικής, χορού και ψυχολογίας.

– για εφήβους, κάθε Σάββατο 1:00 μ.μ. – 2:15 μ.μ.
Εμψυχώτρια: Παρασκευή Λαμπροπούλου, Θεατρολόγος, Msc
Η Παρασκευή Λαμπροπούλου είναι θεατρολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική αγωγή, με επιμόρφωση στη μουσικοκινητική αγωγή και στα μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια.

Έναρξη Θεατρικών Εργαστηρίων για ΠΑΙΔΙΑ και ΕΦΗΒΟΥΣ: 15 Οκτωβρίου 2022Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής: 6939 835 990

Θεατρικά εργαστήρια για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ και ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ παιδαγωγικών σχολών
Τα εργαστήρια στηρίζονται στην αρχή που θεωρεί πως το θέατρο αποτελεί αξιόλογο εργαλείο σκέψης, δράσης και πραγματοποίησης αλλαγών τόσο σε προσωπικό, όσο και κοινωνικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, αξιοποιούνται, η μεθοδολογία και οι τεχνικές του θεάτρου της επινόησης, του θεάτρου – ντοκουμέντο και του εκπαιδευτικού δράματος και δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να προσεγγίσουν και να επαναπροσδιορίσουν στάσεις, συμπεριφορές και δεξιότητες κριτικού στοχασμού, βιωματικής έκφρασης και ενσυναίσθησης, καλύπτοντας τις ατομικές, τις κοινωνικές και τις πολιτικές τους ανάγκες.
Θεωρητικό υπόβαθρο των εργαστηρίων, αποτελούν οι ιδέες και οι αρχές που αναδεικνύονται μέσα από τις παιδαγωγικές θεωρίες του Freire, η κοινωνική αισθητική του Brecht και οι γνωστές θεατρικές ασκήσεις και μοντέλα του Boal. Η μεγάλη ποικιλία, ο συνδυασμός και οι εναλλαγές των θεατρικών τεχνικών που προσφέρονται ως εκπαιδευτικά εργαλεία, θα δώσουν τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν ποικίλα ερεθίσματα σε συνδυασμό με προσωπικά βιώματα και μαρτυρίες.
Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τον εκπαιδευτικό ρόλο του βιώματος, των τεχνικών, των ρόλων, των θεατρικών ασκήσεων και των παιχνιδιών, στην ευαισθητοποίηση μαθητών και δασκάλων, τόσο σε επίπεδο μάθησης και εκπαίδευσης, όσο και σε επίπεδο στάσεων, συμπεριφορών και τρόπων μάθησης και ζωής.
Θα κληθούν, τέλος, να στοχαστούν κριτικά το νόημα της διδακτικής πράξης και τη σημασία της μάθησης. Μέσα από βιωματικές μεθόδους, όπως το θέατρο – ντοκουμέντο και τη θεατρική επεξεργασία πηγών, θα εξερευνήσουν κοινωνικά θέματα που κεντρίζουν το προσωπικό τους ενδιαφέρον. Θα διαπραγματευτούν κριτικά τόσο τις ποικίλες πηγές όσο και τα πραγματικά γεγονότα και θα επαναπροσδιορίσουν, τελικά, τη θέση και τη στάση τους απέναντι στην σύγχρονη εικόνα της κοινωνικής τους πραγματικότητας.

Εμψυχωτής: Πάνος Βασιλόπουλος, εκπαιδευτικός, MSc στη Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση.O Πάνος Βασιλόπουλος γεννήθηκε και ζει μόνιμα στην Ακράτα Αχαΐας. Από τα πρώτα χρόνια της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας, ως δάσκαλος (ΠΕ 70), πειραματιζόταν με μανία με τα κείμενα και τα γνωστικά αντικείμενα, δίνοντάς τους χαρακτήρα θεατρικό.Η μανία αυτή, συνεχίστηκε όσο γνώριζε, ανακάλυπτε και πειραματιζόταν με θεατρικά είδη και βιωματικές προσεγγίσεις, που εμπνέονταν από την κοινωνική πραγματικότητα και παράλληλα, είχαν παιδαγωγικό χαρακτήρα.Όταν η μανία έγινε τελικά εμμονή, ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πελοποννήσου (Ναύπλιο) με τίτλο: «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».Χαλαρώνει, πάντως, όταν εμψυχώνει, εδώ και χρόνια, βιωματικά θεατρικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, κυρίως εκπαιδευτικούς και ερασιτέχνες ηθοποιούς. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο, συμμετέχοντας ως ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Κάθε Τετάρτη, 6:00 μ.μ. -8:00 μ.μ.Έναρξη Θεατρικών Εργαστηρίων για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ και ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ παιδαγωγικών σχολών: 19 Οκτωβρίου 2022Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής: 6939 835 990

Θεατρικά Εργαστήρια για ΕΝΗΛΙΚΕΣ / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ
Εργαστήριο Υποκριτικής με την Παρθενόπη Μπουζούρη. Από την ανάγνωση στη σκηνική πράξη, με υλικό τις «Δούλες» του Ζαν Ζενέ. Πώς από το κείμενο οδηγούμαστε στην υποκριτική; Πώς η αναπνοή μας γίνεται εργαλείο σκηνικής πράξης;
Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του έργου των συμμετεχόντων στη σκηνή του θεάτρου.

Η Παρθενόπη Μπουζούρη, είναι καταξιωμένη ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Σπούδασε Γεωπονία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Θέατρο στη Σχολή Βεάκη. Είναι ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Δωματίου. Διδάσκει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό.

Α’ κύκλος μαθημάτων, Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2022
Κάθε Τρίτη, 6:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.
Έναρξη Θεατρικών Εργαστηρίων για ΕΝΗΛΙΚΕΣ / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ: 18 Οκτωβρίου 2022Πληροφορίες & Δηλώσεις συμμετοχής: 6939 835 990

Εικαστικά Εργαστήρια στο θέατρο “όροφως”
Το θέατρο “όροφως” αγαπά τις Τέχνες…
“…Πέραν της εκπαίδευσης σχετικά με τους κανόνες της Τέχνης και τη χαρά της μάθησης τους, εστιάζω στην εικαστική δημιουργία γιατί η εικόνα απευθύνεται στον αυθεντικό εαυτό. Τα εικαστικά υλικά αλλά και η Τέχνη γενικότερα απευθύνεται στο ασυνείδητο γιατί είναι το δεύτερο μέσω που μπορεί άμεσα να ταξιδέψει στο ασυνείδητο μετά τα όνειρα. Μέσω της ενεργητικής συμβολικής έκφρασης αποτελεί θεραπευτική προσέγγιση. Επιπλέον η εικαστική δημιουργία, η τέχνη γενικότερα, σπάει την απομόνωση και βοηθάει τον άνθρωπο να επικοινωνήσει, να δώσει νόημα, περιεχόμενο στα συναισθήματα του και φροντίζει για την ενότητα της προσωπικότητας του.Ένας υγιής ευτυχισμένος ενήλικας είναι ένα συνονθύλευμα γεγονότων που πυρήνα έχουν τα παιδικά χρόνια! Οπότε με τις δικές μου γνώσεις και αγάπη θέλω να συμβάλω κ εγώ μέσω της Τέχνης, στις όμορφες αναμνήσεις των παιδιών! …Συν ένα λοιπόν στη χαρά των μελλοντικών ενηλίκων!…”

Η Σκεύη Γιαπάνη είναι εικαστικός, απόφοιτη του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με εξειδίκευση στην ειδική καλλιτεχνική αγωγή σε εκπαιδευτικές δομές και χώρους πολιτιστικής αναφοράς.

Τα Εικαστικά Εργαστήρια ξεκινούν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 και απευθύνονται σε
– παιδιά 4-8 ετών,– παιδιά 9-12 ετών,– εφήβους 13-17 ετών &– ενήλικες
Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής: 6939 835 990

Ροή Ειδήσεων

Comments are closed.