Με 28 ασίστ, μόλις 11 λάθη και 50% από τα 6.75 οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν τον απόλυτο έλεγχο στην Πάτρα και συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους. Ντεμπούτο στη Stoiximan Basket League έκανε ο 16χρονος γκαρντ του Απόλλωνα, Λεωνίδας Βαλκανάς, με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να του κάνει επίτηδες φάουλ, για να τον στείλει στη γραμμή των βολών και να τον βοηθήσει να πετύχει τους πρώτους του πόντους αφού είχε 2/2 βολές.
Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός καθώς από νωρίς έβαλε τις βάσεις για μία άνετη επικράτηση. Mε τον Κάνααν να εκτελεί από τα 6.75 οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 28-9 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Η διαφορά έφτασε και τους 24 πόντους (42-18) στο 26’, έπειτα από καλάθι του Ράιτ. Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση από την πατρινή ομάδα που κατάφερε να μειώσει αλλά οι φιλοξενούμενοι με 16 ασίστ πήγαν στο ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα με 46-35.
Στην επανάληψη ο αγώνας κινήθηκε στον ίδιο ρυθμό με τους «ερυθρόλευκους» να πατούν γκάζι έχοντας καλά ποσοστά από τα 6.75, με συνέπεια να προηγηθούν με 73-50 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει εξαιρετική δουλειά στις δύο πλευρές του παρκέ.
Ta δεκάλεπτα: 9-28, 35-46, 50-73, 63-93
Γιάννης Χριστόπουλος (προπονητής Απόλλωνα Carna): «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του. Προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, σε ορισμένα σημεία δείξαμε καλό πρόσωπο, όπως δείξαμε και τις αδυναμίες μας. Ήμασταν ποιοτικοί στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά αυτό δεν μπορούσε να είχε διάρκεια και ούτε τη σταθερότητα που έπρεπε.
Είναι περίεργο το συναίσθημα, η στεναχώρια είναι μεγάλη, πέρσι η ομάδα είχε δυο νίκες παραπάνω που φέτος δεν τις έχει. Φέτος ομάδες που ήταν ανταγωνιστικές έκαναν πολύτιμες νίκες που εμείς δεν κάναμε. Απομένουν ακόμη πέντε παιχνίδια στα οποία πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και σεβασμό στον Απόλλωνα αλλά και στον κόσμο που τον ευχαριστούμε που ήρθε και σήμερα στο γήπεδο».
Γιώργος Μπαρτζώκας (προπονητής Ολυμπιακού): «Θέλω να πω ότι χαιρόμαστε να παίζουμε σε ένα τέτοιο γήπεδο που είναι μπασκετικό και έχει μεγάλη παράδοση πίσω του.
Ευχαριστώ πολύ τους φιλάθλους μας που ήρθαν στο γήπεδο για να μας υποστηρίξουν σε ένα ματς που προφανώς ήταν προδιαγεγραμμένη η νίκη. Ορισμένα παιδιά έπαιξαν σοβαρά σήμερα και είμαστε ευχαριστημένοι γι’ αυτό. Κοιτάζουμε το παιχνίδι της Πέμπτης και φυσικά πάνω από όλα να είμαστε υγιείς για να ολοκληρώσουμε τους στόχους μας»