MENU

31 Ιανουαρίου 2021 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μπάστακας: Ότι πιο φρέσκο και καρναβαλικό κυκλοφορεί στην πόλη! Views: 850 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πατρινό Καρναβάλι

Μπάστακας: Ότι πιο φρέσκο και καρναβαλικό κυκλοφορεί στην πόλη!

Advertisement

Ο «Μπάστακας» γράφει για ότι πιο φρέσκο και καρναβαλικό κυκλοφορεί στην πόλη!

 • Αρκετά δραστήριο είναι αυτή την περίοδο το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας. Ήδη πριν λίγες ημέρες τα μέλη του συλλόγου έκοψαν την βασιλόπιτά τους διαδικτυακά, κάνοντας χρήση ειδικής εφαρμογής και αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο (φωτογραφία). Σε λίγες ημέρες αναμένεται να βγει στον «αέρα» το ανανεωμένο site  του συλλόγου με πλούσιο υλικό από όλη την ιστορική του διαδρομή ενώ όπως μαθαίνουμε ετοιμάζονται τουλάχιστον δύο δράσεις, οι προετοιμασίες για τις οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των καρναβαλιστών.
Στιγμιότυπο από την διαδικτυακή εκδήλωση του Καρναβαλικού Κομιτάτου
 • Στο επίκεντρο καρναβαλικών συζητήσεων βρέθηκε ο  «Μπάστακας» τις προηγούμενες ημέρες λόγω των αποκαλύψεων που δημοσιεύθηκαν στο προφίλ του instagram  @carnival_patras και το kirix.gr , για όσα θα συνέβαιναν στην τελετή έναρξης. Η Πρόεδρος του Οργανισμού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά τους όπως μάθαμε για τη διαρροή.
 • Ο Θανάσης Λαμπρόπουλος μιλάει στον kirix.gr για τον ΑΣΟ, το φετινό καρναβάλι και το περσινό λάθος. Δείτε την συνέντευξη ΕΔΩ
 • Κάθε δίαυλος επικοινωνίας έχει κοπεί, μεταξύ της Προέδρου και των πληρωμάτων του ΑΣΟ. Κάποια πληρώματα μάλιστα, δεν θα συμμετάσχουν στον κρυμμένο θησαυρό που θα διοργανώσει ο δήμος, ενώ χαρακτηριστική του κλίματος είναι η μη ανταπόκρισή στο κάλεσμα για συμμετοχή στην τελετή έναρξης μέσω βιντεοσκοπημένων καρναβαλικών ευχών.
 • Ποίκιλα σχόλια προκάλεσε στους καρναβαλικούς κύκλους η «οικειοποίηση» της περσινής «απαγορευμένης» παρέλασης από το δήμο. Η αναπαραγωγή αρκετών πλάνων από αυτή στην τελετή έναρξης, έκανε πολλούς να απορήσουν αφού η δράση ήταν εξολοκλήρου απόφαση και υλοποίηση των πληρωμάτων.
 • Ξεφυτρώνουν σιγά σιγά τα πρώτα καρναβαλικά μπαλκόνια, δημιουργώντας καρναβαλικό κλίμα σε πολλές γειτονιές της πόλης. Η δράση «ΝΑΤΟ το μπαλκοΝΑΤΟ» όμως βρήκε οπαδούς και εκτός των τειχών. Στολισμούς είδαμε και στην Αθήνα, αλλά και στο Λονδίνο. Τη δράση στηρίζει και ο ΣΚΕΑΝΑ, όπου με ανακοίνωσή τους καλεί «όποιον επιχειρηματία επιθυμεί να στολίσει το μαγαζί του με καρναβαλικό διάκοσμο, ενώ στο τέλος θα δημιουργηθεί ένα βίντεο όπου θα προβάλλονται τα καταστήματα που θα συμμετέχουν στην δράση.
ΜπαλκοΝΑΤΟ στο κέντρο της Πάτρας
 • Ομάδα παλαιών καρναβαλιστών στάθηκε σιωπηλά το πρωινό της τελετής έναρξης, για λίγο  μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», διαμηνύοντας στο Πανελλήνιο «Πως το Πατρινό Καρναβάλι κυλάει στο αίμα μας, είναι πάντα στην καρδιά μας και πονάει σε βάθος η υποχρεωτική αποχή μας, λόγω της πανδημίας.» Στη δράση συμμετείχαν οι Βικτωρία Αγγελοπούλου, Βασιλική Αγουρίδη, Ασπασία Αντωνάτου, Νέλλη Γαρούφη, Έφη Γεωργίου, Σπύρος Καραχάλιος, Νάνσυ Καγγελάρη, Δέσποινα Κρητικού, Κρίστυ Κουνινιώτη , Μαρία Κουρμπανα, Λίλα Μιαούλη, Ανδριάνα Μαντζαβίνου, ΝίαΜπουρίτσα, , Ελένη Νικολετοπούλου, Μάκης Νικολόπουλος, Ειρήνη Ντεμίρη, Πέγκυ Πανούτσου, Μαρίκα Παπαθεοδώρου, Τζένη Παπανδρέου, Άρτεμις Πισκοπάκη, Ξανθή Σαλονικίδη Γεωργία Σαρακίνη,  Γωγώ Σταματοπούλου, Μαίρη Στασινοπούλου, Βούλα Σταυροπούλου, και Νικόλας Φορλίδας.
 • Την δική του παρουσία έχει πλέον στα κοινωνικά δίκτυα ένα από τα πλέον ιστορικά και χαρακτηριστικά πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού. Πρόκειται για το πλήρωμα 222 που ήδη έχει αρχίσει και μοιράζεται αναμνήσεις προηγούμενων καρναβαλιών με τους διαδικτυακούς του φίλους.
 • Αρκετό κόσμο προσέλκυσε η τελετή παράδοσης του Καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο της Πάτρας, γεγονός που προκάλεσε τις από μικροφώνου παρακλήσεις του Δημάρχου να τηρηθούν οι αποστάσεις. Οι διοργανωτές πάντως θα έπρεπε να έχουν προβλέψει αυτή την πιθανότητα καθώς η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων προσέλκυσε αρκετό κόσμο στο κέντρο της πόλης.
 • Ο αντίκτυπος της τελετής έναρξης και η εξωστρέφεια του Πατρινού Καρναβαλιού μεταφράστηκε στις 80.0000 προβολές που κατεγράφησαν μόνο στα κοινωνικά δίκτυα του Δήμου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοργάνωσης.
 • Το Πατρινό Καρναβάλι εμπλουτίζεται με ένα πρωτότυπο εγχείρημα, ένα νέο θεσμό της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, με τίτλο «Αρμάδες».Οι «Αρμάδες» αποτελούν δημιουργικές ομάδες του Πατρινού Καρναβαλιού που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους  ηλικιακών κατηγοριών: α. 6 – 12 ετών και β. 13 – 17 ετών. Οι «Αρμάδες» προσδοκούν να αποτελέσουν τον βασικό κορμό του Καρναβαλιού των Μικρών, αλλά… και των Μεγάλων! Μέσα από αυτό το νέο θεσμό, μικροί και έφηβοι καρναβαλιστές διαδικτυακά θα επιδοθούν σε καρναβαλικά παιχνίδια και διαγωνισμούς, με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της ηλικίας τους. Με αυτό τον τρόπο ο λόγος δίνεται πρωτίστως στις παρέες των παιδιών και των εφήβων να δημιουργήσουν και να εκφραστούν ελεύθερα. Οι «Αρμάδες» θα οργανωθούν μέσα από τα σχολεία, τις γειτονιές, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τα μουσικά ωδεία, τα αθλητικά σωματεία, τις δομές του Δήμου Πατρέων.
 • Στο πλαίσιο των δράσεων του Καρναβαλιού των Μικρών 2021 και της προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 θα πραγματοποιηθεί έγχρωμο παιδικό comic 24σέλιδων (22 σελίδες comics και 2 ενημερωτικές σελίδες για το Καρναβάλι), με συγγραφή και δημιουργία της ιστορίας με κεντρικό ήρωα τον Τζίτζικα ως μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών αλλά και την παρέα του. Η ιστορία θα εξελίσσεται γύρω από την προσπάθειά τους να βγουν νικητές στον διαγωνισμό του Κρυμμένου Θησαυρού. Το κόμικ θα υπάρχει αναρτημένο σε ψηφιακή μορφή στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και θα εκδοθεί και σε έντυπη μορφή. Το κόμικ θα δημιουργηθεί από τον Γιώργο Μελισαρόπουλο.
 • Στο πλαίσιο των δράσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας ετοιμάζει την παραγωγή ταινίας μικρού μήκους, διάρκειας περίπου 20 λεπτών, με καλλιτέχνες-μέλη της ομάδας θεάτρου δρόμου X-Saltibagos. Ακροβάτες και ηθοποιοί θα περιφέρονται στην πόλη και θα προσπαθούν να βρουν ένα σημείο για να παίξουν. Οι σαλτιμπάγκοι ψάχνουν το κοινό τους αλλά κανένας δεν σταματά και τα λίγα χαμόγελα που με κόπο «ψαρεύουν» κρύβονται πίσω από τις μάσκες. Άραγε μπορούν να φέρουν πίσω στην πόλη λίγες αχτίδες φωτός πασπαλισμένες με γέλια; Μια ταινία δροσερή, με γερές δόσεις χρώματος, κίνησης και αισιοδοξίας, γυρισμένη στην πόλη μας, που ρίχνει φως και ανανεώνει τις ελπίδες μας απομακρύνοντας το γκρίζο κλίμα των ημερών.
 • Στο πλαίσιο των δράσεων του Καρναβαλιού των Μικρών και της προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας θα παράξει κινούμενο σχέδιο- χιουμοριστικό βίντεο animation 2.5 λεπτών. Το θέμα του βίντεο animation θα περιλαμβάνει από τη μία πλευρά έναν καθηγητή και από την άλλη 10 μαθητές, που θα εναλλάσσονται λέγοντας διάφορες ατάκες, και σκοπός είναι να σατιρίσουμε τη δυσκολία του διαδικτυακού μαθήματος, που λόγω της πανδημίας βρέθηκε στην επικαιρότητα αντικαθιστώντας τα μαθήματα με τη φυσική παρουσία στα σχολεία μας. Το δημιουργικό του animation είναι του Γιώργου Μελισσαρόπουλου (Meliss) και οι διάλογοι θα γραφούν σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι παιδιών και εφήβων του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και σχολείων της πόλης μας.

Ο Μπάστακας

Comments are closed.