MENU

13 Φεβρουαρίου 2021 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μπάστακας: Ότι πιο φρέσκο και καρναβαλικό κυκλοφορεί στην πόλη! Views: 805 Ειδήσεις, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πατρινό Καρναβάλι

Μπάστακας: Ότι πιο φρέσκο και καρναβαλικό κυκλοφορεί στην πόλη!

 • Τα αποκαλυπτήρια της αφίσας του Καρναβαλιού (Μικρών και Μεγάλων), έγιναν αυτή την εβδομάδα. Και όπως συνήθως συμβαίνει, προκάλεσε αρκετό θόρυβο. Ο κύριος λόγος ήταν η φωτογραφία  που χρησιμοποιήθηκε ως κεντρικό «θέμα» της αφίσας.
 • Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, ο Βασίλης Παπαϊωάννου, δεινός φωτογράφος, αφού συνεχάρη τον νικητή, αποκάλυψε ότι η φωτογραφία είναι δική του (την τράβηξε το 2013) και ουδέποτε του ζητήθηκε η άδεια για την χρησιμοποίησή της. Ευγενικός όπως πάντα, δεν στάθηκε εκεί αλλά στο κακής ποιότητας  αποτέλεσμα ως συνέπεια μίας φωτογραφίας κατεβασμένης από το διαδίκτυο. Σημείωσε μάλιστα ότι η φωτογραφία  σε πλήρη ανάλυση είναι διαθέσιμη στο γραφίστα!
 • Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε όχι μόνο μεγάλη αναστάτωση αλλά και μεγάλη έκπληξη αφού αποκαλύφθηκε ότι ο δημιουργός της αφίσας συμμετείχε με ψευδώνυμο )Αλκίνοος Μοβάτσης) στο διαγωνισμό και το πραγματικό του όνομα είναι  Νικόλαος Μητσόβας (γνωστός και αυτός στους καρναβαλικούς κύκλους).
 • Τελικά Παπαϊωάννου και Μητσόβας  επικοινώνησαν τηλεφωνικά και δώθηκαν από τον δεύτερο οι απαραίτητες εξηγήσεις ενώ παραχωρήθηκαν όλα τα δικαιώματα της φωτογραφίας για την νόμιμη χρήση της.
 • Ως «Μπάστακας» μιλώντας, εμένα θα μου επιτρέψετε να πω ότι μόνο αισιοδοξία δεν πηγάζει από την αφίσα.  Σαν να μου λέει ότι αυτό που ζούμε – το μαύρο- είναι το πλήρωμα του χρόνου και όχι αυτό το καλύτερο που θέλουμε να έρθει. Σαν να τιμωρούμαστε.
 • Και μιας και μιλάμε για αφίσες, μία άλλη αφίσα που αγαπήθηκε πολύ διαδικυακά, έγινε αφίσα του 56ου Κρυμμένου Θησαυρού που ξεκινά το Σαββατοκύριακο. Η αφίσα είναι σχεδιασμένη από τον Αλέξη Σακελλαρόπουλο, βασισμένη σε μία ιδέα της Νάντιας Κωνσταντινίδη πάνω στη φωτογραφία του Βασίλη Παπαϊωάννου.
 • Το παιχνίδι του 56ου Κρυμμένου Θησαυρού ξεκινά Κυριακάτικα 14 Φεβρουαρίου καθόλου τυχαία… Είμαστε για πάντα ερωτευμένοι καρναβαλιστές γι αυτό και:

14 Φεβρουαρίου: «Μας έφαγε ο έρωτας…»

17 Φεβρουαρίου: Ραδιοφωνικά Θέματα

20 Φεβρουαρίου: «5μορφη και ο 6ψαλμος»

22 Φεβρουαρίου: Το κινητό τηλέφωνο του 2056

24 Φεβρουαρίου: Ραδιοφωνικά Θέματα

27 Φεβρουαρίου: Cuaranteeμερολόγιο…

1 Μαρτίου: Παντρολογήματα

7 Μαρτίου: Λαλήσαμε…

8 Μαρίου:  Καρναβαβέλ…

11 Μαρτίου:  Ραδιοφωνικά Θέματα

13 Μαρτίου: Τέρψις – χορεύω σας κοροϊδεύω

15 Μαρτίου: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων & θα… ξαναμιλήσουμε

Επομένως Σάββατο 13 του Φλεβάρη ξαναμπαίνετε στην πρίζα και στις 10 το πρωί παίρνετε οδηγίες πλεύσης στο www.carnivalpatras.gr

 • Ομορφαίνουν την πόλη και πρέπει να τα προσέξουμε! Και βέβαια μιλάμε για τα καρναβαλικά στοιχεία στην πλατεία Γεωργίου που στέκουν για να μας γεμίζουν αισιοδοξία. Έτσι λοιπόν, μπορεί να μην το γράφει κάποια ταμπέλα ή  να μην υπάρχουν κάγκελα περιμετρικά, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ανεβαίνουμε επάνω τους ή να τα «σκαλίζουμε». Οι φωτογραφίες με τις μικροζημιές, δείχνουν ότι πρέπει να  είμαστε προσεκτικοί! Προσοχή λοιπόν!
 • Οι «Μπούλες» ερωτεύονται και μας προσκαλούν την Κυριακή 14/02  να μείνουμε σπίτι και ερωτευμένοι με το Πατρινό Καρναβάλι! Έτσι λοιπόν ανεβάζουμε έως την Κριακή το απόγευμα στην ομάδα «Σεπαρέ ‘του χρόνου μπούλες’» μια πρωτότυπη φωτογραφία μας (καινούργια ή παλιά) με θέμα: «το Πατρινό Καρναβάλι είναι έρωτας!». Σατιρική ή ρομαντική, κωμική ή καλλιτεχνική, σουρεαλιστική ή μεταμοντέρνα, η φωτογραφία θα πρέπει να δείχνει γιατί για εμάς τους Πατρινούς το Καρναβάλι είναι έρωτας και να συνοδεύεται από ένα σύντομο επεξηγηματικό κείμενο.
 • Την Κυριακή 14/2 μετά τις 20:00 δίνουμε ραντεβού στο Μπούλα radio και στο mix cloud που θα κάνει ειδική λόγο της ημέρας live εκπομπή με τίτλο «Αχ… Μπούλα». Στα decks ο Στέλιος Αποστολόπουλος θα είναι έτοιμος να υποδεχθεί τις δικές σας Καρναβαλικές αφιερώσεις !!! Στο τηλέφωνο που θα δοθεί θα μπορείτε να βγείτε ζωντανά στον αέρα και αφιερώστε Καρναβαλικά στον Καραντινάτο σας έρωτα!
 • Ρομάντζο στα «ερτζιανά» ετοιμάζει το Καρναβαλικό Κομιτάτο ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους «Καρναβαλικές Ιστορίες».
 • Ένα υπέροχο άρθρο για την Χαρά Αντιόχου, διαβάσαμε στο καρναβαλικό μπλογκ patras bal masque. Όπως καταλήγει και η Χριστίνα Σκαρπέτα, «έφτασε η ώρα, εδώ στη Πάτρα να γνωρίσουμε τον πλούτο που διαθέτουμε και να τον αξιοποιήσουμε προς όφελος όλων. Γιατί πλούτος του Πατρινού Καρναβαλιού  δεν είναι μόνο το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, τα άρματα, οι στολές ή οι κατασκευές, αλλά κυρίως και πάνω απ´όλα οι άνθρωποί του, οι καρναβαλικοί ζωντανοί μας θησαυροί!»
 • Η ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας καλεί παλιά και νέα πληρώματα να υποβάλλουν και φέτος αίτηση στην ιστοσελίδα της Κοινωφελούς για να ζήσουμε όλοι μαζί την φετινή διαφορετική καρναβαλική περίοδο, με θετική ενέργεια. Επειδή η ψυχή του Πατρινού Καρναβαλιού είναι τα πληρώματα, τα καλεί και φέτος να γίνουν πλήρωμα:

για να συμμετέχουν στον 56ο Κρυμμένο Θησαυρό μέσω διαδικτύου

για να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά εργαστήρια καρναβαλικών κατασκευών

για να συμμετέχουν στην προσπάθειά μας, ώστε να οργανωθεί το αρχείο των πληρωμάτων σε καινούργια βάση. Με την ολοκλήρωση μιας τέτοιας διαδικασίας, η ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας θα προχωρήσει από κοινού στη δημιουργία Μητρώου Πληρωμάτων, η οποία θα προσφέρει πιο στέρεα βάση στα πληρώματα για να συμμετάσχουν σε περισσότερες διεργασίες της Κοινωφελούς, όπως στη συμμετοχή στη Γνωμοδοτική Επιτροπή, στην παραχώρηση στέγης για καρναβαλικές κατασκευές και άρματα σε νέο χώρο, στη διαβούλευση για τη συγκρότηση κανονισμού λειτουργίας του χώρου, καθώς και σε άλλες πρωτοβουλίες της κοινωφελούς.

Comments are closed.