MENU

30 Ιουλίου 2019 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νίκος Νικολόπουλος: Ούτε τώρα υπάρχει ο εισαγγελέας; Views: 729 Επικαιρότητα

Νίκος Νικολόπουλος: Ούτε τώρα υπάρχει ο εισαγγελέας;

Advertisement

Με αφορμή τον τριπλασιασμό του κόστους διεξαγωγής των 2^ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και τις τελευταίες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» και πρώην Υπουργός Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Όταν άρχισαν οι παραιτήσεις από την Οργανωτική Επιτροπή των 2^ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων ουδείς ανησύχησε. Ειδικότερα, ουδείς έλαβε υπόψη του τους λόγους της «όπου φύγει-φύγει» στάσης του έντιμου και αναγνωρισμένου επιστημονικού και ποδοσφαιρικού κύρους, παλαίμαχου διεθνούς άσου Πάρι Γεωργακόπουλου.
Προσέγγισα τις πρόσφατες οργανωτικές ατέλειες και τις ματαιώσεις των διαγωνισμών, που θα διασφάλιζαν την νομιμότητα, από την πρώτη στιγμή του προεκλογικού αγώνα των δημοτικών εκλογών με απόλυτη επιφυλακτικότητα.
Από τα μέσα Μαρτίου ήταν φανερό ότι η δρομολόγηση των υπευθύνων ήταν να ρίξουν «άκυρο» σε όλους τους διαγωνισμούς και να προχωρήσουν με απευθείας αναθέσεις στη διοργάνωση των αγώνων. Παλιά, δοκιμασμένη και αποδοτική η μέθοδος. Προϋπολογίζεται ένα άλφα ποσό και στο τέλος της ημέρας έχει τριπλασιαστεί! Και ζουν αυτοί καλά και εμείς… χειρότερα!
Τότε ακριβώς, στα μέσα Μαρτίου, παραχώρησα κοινή συνέντευξη τύπου με το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και παραιτηθέν μέλος από την Οργανωτική Επιτροπή, Χρήστο Τσαρτσόλια (σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=5NPHQZpWowA) . *Εμείς τα είπαμε, αλλά ουδείς άκουγε. Ούτε ο Εισαγγελέας…*
Συνέχισα τον μοναχικό αγώνα των αποκαλύψεων αναδεικνύοντας αυθαιρεσίες, προκλητικές συμβάσεις και αναθέσεις, έχοντας ολοφάνερο μπροστά μου τον εφιάλτη της Πάτρας- Πολιτιστικής Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006.
Όλα, δυστυχώς, επί εβδομάδες λειτουργούσαν με… σιγαστήρα. Τηρούνταν με απόλυτο τρόπο τα «συμβόλαια της σιωπής».
Ευτυχώς, τώρα μερίδα ΜΜΕ της Πάτρας και τρία της Αθήνας (Παρασκήνιο, piperata.grκαι «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη) έριξαν φως στο πολυσκάνδαλο, που συνέπεσε με την αλλαγή της Κυβέρνησης.
Ήδη ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έχει προχωρήσει σε αντικατάσταση της Οργανωτικής Επιτροπής και η νέα καλείται να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Το διάστημα που απομένει μέχρι την έναρξη των αγώνων είναι ελαχιστότατο και ξαναλέω ότι είναι ορατός, δυστυχώς, ο κίνδυνος της ματαίωσής τους, ενώ αν τελικά διεξαχθούν ο Θεός να βάλει το χέρι του!
Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες και βαρύνονται για αυτές όσοι με περίσσιο θράσος «μανατζάρουν» και έχουν βάλει τις υπογραφές τους σε κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.
Αναρωτιέται ο έγκριτος δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης«αν έχει πάει διακοπές ο Εισαγγελέας». Την ίδια απορία έχω κι εγώ. Ζήτησα Εισαγγελική παρέμβαση από την πρώτη στιγμή. Ελπίζω το ίδιο να πράξουν, τόσο ο κ Αυγενάκης, όσο και η νέα Οργανωτική Επιτροπή. Αν είχα εισακουσθεί από την πρώτη στιγμή, δεν θα βρισκόμασταν σήμερα σε «τέλεια» οργανωτική σύγχυση, ούτε θα μας είχε στοιχίσει ο κούκος αηδόνι και συνακολούθως δεν θα βρίσκονταν στον αέρα οι αγώνες, με ό,τι όλα αυτά συνεπάγονται για τη φήμη της Πάτρας και της χώρας μας στους κόλπους του διεθνούς αθλητικού κινήματος».

Comments are closed.