MENU

6 Δεκεμβρίου 2020 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ξεκινά η μεγάλη ποιητική συνάντηση της Πάτρας – Συμμετέχουν 60 ποιητές από 16 χώρες Views: 557 Βιβλίο, Ειδήσεις, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτισμός

Ξεκινά η μεγάλη ποιητική συνάντηση της Πάτρας – Συμμετέχουν 60 ποιητές από 16 χώρες

Έναρξη την ερχόμενη Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας που φέτος φιλοξενεί «διαδικτυακά» 60 Έλληνες και ξένους ποιητές και ποιήτριες από 16 χώρες του κόσμου και αξιώνεται της Αιγίδας της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Πολωνία, Ρουμανία, Αλβανία, Κόσσοβο, Βόρεια Μακεδονία, Καναδάς, Αυστραλία, Ινδία, Μπαγκλαντές, Αίγυπτος, Κύπρος και Ελλάδα είναι οι χώρες εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετάσχουν στις διαδικτυακές εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν στο κοινό ζωντανά μέσα από την σελίδα του ψηφιακού λογοτεχνικού site www.culturebook.gr από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου κατά τις ώρες 11:30 -14:00 &19 :00 -21:30 .

To 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας 2020 διοργανώνουν το «Γραφείον Ποιήσεως» και το λογοτεχνικό site «Culture Book» με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και υποστηρίζουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Greek Library of London, καθώς και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αχαΐας, το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο Οργανισμός Λιμένα Πατρών και ο Δήμος Καλαβρύτων.

Στο τετραήμερο onlineevent θα πραγματοποιηθούν συνολικάέξι (6) ποιητικές συναντήσειςκαι η Τελετή Απονομής των Ελληνικών Βραβείων Ποίησης «Jean Moréas» 2020.

Οι τρείς (3) πρώτες μέρες περιλαμβάνουν τα ποιητικά αναλόγια των Ελλήνων ποιητών, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί οι συναντήσεις θα είναιαφιερωμένες στους ξένους συμμετέχοντες.

Η κάθε συνάντηση θα αποτελέσει παράλληλα μία θεματική «στρογγυλή τράπεζα» στην οποία οι ομότεχνοι θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σε ζητήματα που αφορούν στη δική τους τέχνη αλλά και ευρύτερα στον ρόλο και τη λειτουργία της ποίησης στη σημερινή πραγματικότητα. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

«H θεραπευτική λειτουργία της ποίησης στην εκπαίδευση»

«Συγκλίσεις και αποκλίσεις γενιών στην ποιητική του μέγιστου»

«Ο ρόλος και η δυναμική του Patras World Poetry Festival»

«Οι εθνικοί ποιητές και η σύγχρονη λειτουργία των έργων τους»

«Επιρροές, διακειμενικότητα και λογοκλοπή»

Αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει αναρτηθεί στη σελίδα του φεστιβάλ στο www.culturebook.gr

Βραβεία Ποίησης «Jean Moréas» 2020

Η Απονομή των Βραβείων Ποίησης «Jean Moréas» 2020 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 19.00, όπου θα πραγματοποιηθεί η απονομή των εξής βραβείων:

-Βραβείο καλύτερης ποιητικής συλλογής 2019

-Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου/ης ποιητή/τριας για το 2019

-Μεγάλο Βραβείο Jean Moréas για το σύνολο του έργου ενός ποιητή ή μιας ποιήτριας και τη συνολική προσφορά του στα ελληνικά γράμματα

-Ειδικό Βραβείο Τιμής “Κωστής Παλαμάς”

-Βραβείο για την ανάδειξη των Ελληνικών Γραμμάτων

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους λογοτεχνικούς θεσμούς της Ελλάδας και έχει ήδη ξεχωρίσει μεταξύ των πλέον αξιόλογων φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Έχει όραμα να προβάλει την ελληνική λογοτεχνική δημιουργία παγκοσμίως και να καταστήσει την πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδαςένα ευρωπαϊκό κέντρο λογοτεχνίας. Μέσα από τις δράσεις του συνομιλείμε έδρες ελληνικών σπουδών ανά τον κόσμο και καταγράφει τη σύγχρονη ποιητικήπαραγωγή. Κάθε χρόνο φιλοξενεί στην Πάτρα σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα ποιητικών δράσεων και εκδηλώσεων πολιτισμού.

Comments are closed.