MENU

21 Φεβρουαρίου 2022 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ολυμπιάδα Ρομποτικής: Βράβευση της Εθνικής Ομάδας με μαθητές από Πατρα και Ναύπακτο Views: 202 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Κοινωνία, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Ολυμπιάδα Ρομποτικής: Βράβευση της Εθνικής Ομάδας με μαθητές από Πατρα και Ναύπακτο

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ζακλίν ντε Ρομιγί» του Υπουργείου Παιδείας την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 βραβεύτηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες που στελεχώνουν την Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST® Global Challenge Team Greece, η οποία κέρδισε τρία μετάλλια στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST® GLOBAL Challenge Discover and Recover 2021, που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως και στην οποία συμμετείχαν εθνικές ομάδες από 170 χώρες.

Παρευρέθηκαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως, οι Υφυπουργοί  Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Ζέττα Μακρή και κύριος Άγγελος Συρίγος, ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα κύριος Mark Allen, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κύριος Αποστόλης Δημητρόπουλος, o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κύριος Αλέξανδρος Κόπτσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κύριος Πατούλης Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας κύριος Άγγελος Χαριστέας, η Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής κυρία Βανίτα Σοφρώνη, ο Καθηγητής κύριος Παναγιώτης Μπεχράκης, ο κύριος Βασίλης Τσιμπούκης, American Spaces Specialist, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Αμερικής στην Αθήνα, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής εκπροσώπησε ο κύριος Ιωάννης Παρκοσίδης η ambassador της ομάδας κυρία Ζέτα Δούκα

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων έκανε την απονομή για το Χάλκινο Μετάλλιο για την κατάκτηση της 3ης θέσης στη Γενική κατάταξη και τόνισε, πως παρά την πανδημία και τις αντικειμενικές δυσκολίες της εποχής, «καταφέρατε να συνεργαστείτε, αλλά και να βραβευτείτε». «Το Υπουργείο Παιδείας πιστεύει στη ρομποτική», πρόσθεσε η κ. Κεραμέως, «για αυτό από το τρέχον σχολικό έτος η ρομποτική έχει ενταχθεί στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων». Στη συνέχεια η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Ζέττα Μακρή συνεχάρη τους μαθητές κάνοντας την απονομή για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου στον τομέα της Υγείας στην κατηγορία FIRST® Global Challenge Award, ενώ την απονομή για το Αργυρό Μετάλλιο που κατέκτησε η ομάδα με το project «Πανάκεια» έκανε η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων της Ελληνικός Χρυσός, θυγατρικής της Eldorado Gold στην Ελλάδα, κυρία Έρικα Ξηρουχάκη. Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κύριος Άγγελος Συρίγος ανάμεσα σε άλλα επισήμανε στα παιδιά ότι «καταφέρατε σε μια δύσκολη εποχή και μείνατε στοχοπροσηλωμένοι». Ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα κύριος Mark Allen, παρευρέθηκε στην εκδήλωση και παρέλαβε για λογαριασμό της ομάδας του Καναδά το δώρο σύμβολο φιλίας και συνεργασίας που ετοίμασαν τα παιδιά για τους φίλους τους στον Καναδά. Ο Πρέσβης, στην ομιλία του, συνεχάρη την ομάδα κι αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο ομάδων λέγοντας «Το 2022 σηματοδοτεί την 80ή επέτειο των επίσημων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Καναδά».

Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST® GLOBAL Challenge είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, επιστήμης και τεχνολογίας, στην οποία συμμετέχουν εθνικές ομάδες από 170 χώρες κι αποτελεί το επιστέγασμα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ρομποτικής & Καινοτομίας FIRST® CHAMPIONSHIP GREECE που υλοποιείται από την Eduact – Δράση για την Εκπαίδευση.

Την καθοδήγηση της ομάδας έχει αναλάβει ο κ. Αναστάσιος Κόλλιας, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεργάτης και LEGO® Education Trainer της Ο3 Out of the Ordinary, επιστημονικού συνεργάτη της Eduact.

H Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής αποτελείται από 30 μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 14 – 18 χρονώναπό τη Θεσσαλονίκη, την Αττική, την Πάτρα, την Ναύπακτο, την Ορεστιάδα,  την Κρήτη οι οποίοι εργάστηκαν εντατικά καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Comments are closed.