MENU

31 Ιανουαρίου 2021 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Θανάσης Λαμπρόπουλος μιλάει για τον ΑΣΟ, το φετινό καρναβάλι και το περσινό λάθος Views: 1175 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πατρινό Καρναβάλι

Ο Θανάσης Λαμπρόπουλος μιλάει για τον ΑΣΟ, το φετινό καρναβάλι και το περσινό λάθος

Advertisement

Ο Θανάσης Λαμπρόπουλος είναι ένας από τους πλέον ενεργούς και ρομαντικούς καρναβαλιστές της πόλης. Εκπρόσωπος του πληρώματος 120 και από τα βασικά στελέχη των πληρωμάτων που μέχρι την Άνοιξη δημιουργούσαν τις καρναβαλικές τους κατασκευές στον ΑΣΟ, έχει σίγουρα αρκετά να πει για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο ένα χρόνο στο Πατρινό Καρναβάλι.
Η συζήτησή μας ξεκίνησε αναπόφευκτα από την έξωση των πληρωμάτων από τον ΑΣΟ, κάτι που αποτελεί και το μεγάλο αγκάθι στις σχέσεις των καρναβαλιστών με το Δήμο της Πάτρας. Όπως αποσαφήνισε «Δεν διαφαίνεται λύση στον ορίζοντα, ενώ δεν υπάρχει καμία γέφυρα επικοινωνίας με το Δήμο και καμία προσπάθεια προσέγγισης από μέρους του» και συνεχίζει λέγοντας ότι «ο προγραμματισμός για αυτό το καρναβάλι έχει ολοκληρωθεί και τα πληρώματα δεν έχουν συμπεριληφθεί πουθενά, άρα λοιπόν δεν υπάρχει κανένας λόγος συζήτησης σε αυτή τη φάση».
Τα πληρώματα πάντως δεν θα μείνουν εκτός καρναβαλικής δράσης. «Το πλήρωμά μας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία δράση σε συγκεκριμένη ημερομηνία η οποία θέλουμε να ενταχθεί στις «Μπούλες», και αναλόγως την κατάσταση τότε και σεβόμενοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα πραγματοποιηθεί.»
Σε ερώτησή μας για τον Κρυμμένο Θησαυρό, όπως μας εξήγησε «τα πληρώματα συζητούν το θέμα συμμετοχής τους, με αρκετά από αυτά να δηλώνουν αρνητικά στο ενδεχόμενο αυτό» ενώ σημείωσε ότι ενδεικτική της στάσης των πληρωμάτων ήταν και η απουσία τους από τα βίντεο ευχών που τους ζητήθηκαν για την τελετή έναρξης.
Σχολιάζοντας πάντως την τελετή, ο Θανάσης Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στους δύο τελάληδες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έδωσαν πνοή» στην εκδήλωση. Στο σύνολό της πάντως, όπως είπε «ήταν ένα θέαμα περασμένων δεκαετιών» χαρακτηρίζοντάς την «παλαιική που δεν θα μπορούσε να απογειώσει το Πατρινό Καρναβάλι»
Για τον ίδιο «φέτος ήταν η ευκαιρία της πόλης και έπρεπε να έχει αξιοποιηθεί αλλά δυστυχώς δεν το βλέπουμε» ενώ προέβλεψε ότι «Και πάλι η ιδιωτική πρωτοβουλία θα βάλλει το χέρι της για να ανοίξει τα φτερά του το Πατρινό Καρναβάλι». Όπως χαρακτηριστικά άλλωστε τονίζει «Η κατάσταση αυτή είναι βούτυρο στο ψωμί του Δήμου, που δεν αγαπά και δεν θέλει το καρναβάλι».
Λίγο πριν ολοκληρώσουμε την συζήτησή μας, δεν μπορούσα να μην ζητήσω ένα σχόλιο για τον περσινό απαγορευμένο περίπατο των πληρωμάτων την τελευταία Κυριακή. Η απάντησή του ξεκάθαρη.
«Βεβαίως ήταν λάθος. Εάν ξέραμε αυτό που θα ακολουθούσε δεν θα το κάναμε. Το διαφορετικό ήταν ότι τότε δεν υπήρχαν άλλα μέτρα και δεν μπορούσαμε να φανταστούμε σε καμία περίπτωση αυτό που θα επακολουθούσε.»
Κλείνοντας με μία ευχή αυτή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από «Υγεία και να ξεπεράσουμε γρήγορα όλα αυτά για να μπορέσουμε να έχουμε του χρόνου ένα καλό καρναβάλι!»

Comments are closed.