MENU

27 Ιουλίου 2020 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πάτρα: Ο κορωνοϊός (και πάλι) στην πόρτα μας – 35 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα Views: 700 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Κοινωνία, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Πάτρα: Ο κορωνοϊός (και πάλι) στην πόρτα μας – 35 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα

Ο τίτλος του κειμένου θα μπορούσε να είναι εναλλακτικά «ο εφιάλτης επιστρέφει», αυτή τη φορά όμως δεν υπάρχει ελεύθερο πεδίο για πανικό, όπως και η δικαιολογία του «δεν ήξερα».

Η προσωπική ευθύνη μπαίνει πλέον στη πρώτη γραμμή της μάχης και η πολιτεία καλείται να (δια)χειριστεί την κατάσταση εφοδιασμένη με την εμπειρία της πρώτης φάσης της πανδημίας.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Πάτρα, είναι λογικό να αυξάνουν την ανησυχία των κατοίκων της πόλης και η λήψη ατομικών μέτρων προστασίας είναι αναγκαίο να τηρείται από όλους.

Δυστυχώς παρά τα όσα (αν και περιορισμένα) ήδη περάσαμε σαν χώρα, ακόμα και εάν γίναμε θεατές δραματικών καταστάσεων σε γειτονικές χώρες, και παρά την οικονομική πληγή τις συνέπειες της οποία ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί πλήρως, μυαλό δεν έχουμε βάλλει.

Φτάνει μία βόλτα στην πόλη για να πειστεί κάποιος, αφού και το πιο απλό μέτρο ατομικής προστασίας, η χρήση μάσκας είναι περιορισμένη ακόμα και σε χώρους που η απουσία της θα μπορούσε να επιφέρει πρόστιμο.

35 κρούσματα σήμερα 27/7 στην Ελλάδα

Σήμερα ανακοινώνουμε 35 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4227, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1184 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2118 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 202 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, για το κρούσμα κορωνοϊού στην ΔΕΥΑΠ:

«Η πανδημία με τον κορωνοϊό, δυστυχώς μας απειλεί ακόμα. Γι αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε με τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται από τον ΕΟΔΥ.

Έχουμε όντως κρούσμα που παρουσιάστηκε στην ΔΕΥΑΠ. Από πλευράς Δήμου και ΔΕΥΑΠ, σε άμεση συνεργασία με τους αρμόδιους γιατρούς, πάρθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ό,τι έπρεπε να γίνει έγινε, όπως απολύμανση, ιχνηλάτιση κ.λπ.

Απ’ ότι φαίνεται σε όλη την Ελλάδα, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτό, παίρνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής, ο καθένας από μας ξεχωριστά, αλλά και συλλογικά, σε όλους τους χώρους που κινούμαστε. Είτε πρόκειται για την εργασία μας είτε στην διασκέδασή μας.

Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά δεν χρειάζεται ούτε εφησυχασμός και χαλάρωση και να μην ξεχνάμε, ότι αν παρουσιάσουμε συμπτώματα πρέπει να απευθυνθούμε χωρίς καθυστέρηση στο Νοσοκομείο.

Η κυβέρνηση και η Διοίκηση Υγείας στην περιοχή μας, πρέπει να πάρουν όλα τα μέτρα θωράκισης του υγειονομικού μας συστήματος. Συνεχίζουν να υπάρχουν ελλείψεις και υποστελέχωση, που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν».

Comments are closed.