MENU

8 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πανσέληνος στο μαγικό χώρο της Achaia Clauss – Τι θα δούμε Views: 210 Επικαιρότητα, Μουσική, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτισμός

Πανσέληνος στο μαγικό χώρο της Achaia Clauss – Τι θα δούμε

Το βράδυ του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου με φόντο την πανσέληνο του πρώτου φθινοπωρινού μήνα, στο μαγικό χώρο των  «Οινόκαστρων» της  Achaia Clauss, η jazz συναντά το έντεχνο κλασικό, το μιούζικαλ και… όχι μόνο, σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει πρωτότυπα έργα αλλά και διασκευές των Keith Jarrett [ΚηθΤζάρρετ], Richard Rodney Bennett [Ρίτσαρντ ΡόντνυΜπέννετ] και George Gershwin [Τζωρτζ Γκέρσουιν].

«Ηθικός αυτουργός» για να γίνει αυτή η ξεχωριστή συναυλία – η οποία θα ξεκινήσει στις 9.00 το βράδυ – είναι το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας και πρωταγωνιστές δυο εξαιρετικοί πιανίστες. Ο Αναστάσιος Πάππας και ο Χάρης Παπαγεωργίου οι οποίοι συμπράττουν υπό το φως της πανσελήνου και με  crossoverδιάθεση εκτός των άλλων θα συστήσουν στο κοινό τη 2η σονάτα για δύο πιάνα, ντραμς και κοντραμπάσο του ClaudeBolling [ΚλωντΜπολλίνγκ]), την οποία θα παρουσιάσουν σε συνεργασία με τον ντράμερ Παναγιώτη Θωϊδη και τον κοντραμπασίσταVilenKarapetyan, ενώ θα ερμηνεύσουν ακόμη δύο συνθέσεις του Χρίστου Παπαγεωργίου για σόλο πιάνο και για δύο πιάνα, καθώς και τρία αποσπάσματα από τη Σουίτα Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Περικλή Κούκου.

Οι δύο δεξιοτέχνες ατενίζοντας το«Φεγγάρι της Συγκομιδής -HarvestMoon», θα ξεναγήσουν το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινά από το τόπο της καρδιάς μας, “Heartland” του KeithJarrett, σόλο πιάνο (Αναστάσιος Πάππας),  μια συνομιλία της jazz με τη κλασική μουσική. Στη συνέχεια τα δύο πιάνα θα συμπράξουν, θα αντιπαρατεθούν και καταρρίπτοντας τα στεγανά τους, θα  συναντηθούν  σε νέες διαδρομές, για να καταλήξουμε και πάλι σε σόλο πιάνο έργο ‘Αυτοσχεδιασμός στο όνομα του Κ. J. και Νανούρισμα, του Χρίστου Παπαγεωργίου, τα οποία ερμηνεύει ο ίδιος, μια εσωτερική επίκληση της ψυχής στην ομορφιά και την αρμονίατου μεγάλου συνθέτη και πιανίστα KeithJarrett.

Το έργο «FourPieceSuite” RichardRodneyBennett,  για δύο πιάνα, αποδίδει τη κινηματογραφική και θεατρική προσέγγιση του συνθέτη στη μουσική και την ιδιαίτερη αγάπη του στη jazz, ξεκινώντας με μια απροσδόκητα θλιμμένη σάμπα SambaTriste, για να ακολουθήσουν τα Countryblues, RagtimeWaltz και Finale.

Ακολουθώντας το φεγγάρι που θα βαδίζει στο απόγειο της λάμψης του, θα αφεθούμε να βυθιστούμε στο όνειρο και τη μέθεξη της καλοκαιρινής νύχτας, με τρία αποσπάσματα από τη «Σουϊτα  Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Περικλή Κούκου (Εισαγωγή, Η Σύγκρουση, Περιπλανώμενος Θνητός) “The MusicalSuite” για δύο πιάνα.

Σ΄ αυτό το σημείο του «ταξιδιού» η διάθεση περιπλάνησης, τα ηχοχρώματα blues, δίνουν στο Φεγγάρι της Συγκομιδής ένα μυστηριακό πρόσωπο, καθώς τα δύο πιάνα μας οδηγούν σε νέους δρόμους, σε ενδιαφέρουσες εναλλαγές και πειραματισμούς, ερμηνεύοντας τη Σονάτα αρ. 2, με τη σύμπραξη ντραμς και κοντραμπάσο, του Γάλλου συνθέτη ClaudeBolling, επιτυγχάνοντας την απόλυτη ομορφιά και αρμονία, που επιδιώκει ο συνθέτης στη σύντηξη της κλασσικής με τη jazz μουσική.

Κι αν το ταξίδι, όπως και η αγάπη, εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα,  το  κοσμαγάπητο «The Man I Love» του GeorgeGershwin θα είναι ο ιδανικότερος επίλογος μια μουσικής διαδρομής, που ξεκίνησε από το τόπο της καρδιάς μας  για να καταλήξει και πάλι στη καρδιά, στην αγάπη, σε αγαπημένες μορφές, σε μια πολύ ιδιαίτερη διασκευή για δύο πιάνα, ντραμς και κοντραμπάσο που υπογράφει ο Αναστάσιος Πάππας.

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 10.00 €.
Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, 7.00€.

  • Για Συλλόγους – Σωματεία και για προμήθεια από 20 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€ κατ’ άτομο. (Για τα ομαδικά εισιτήρια η παραλαβή γίνεται τις εργάσιμες ώρες και ημέρες από τα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού).
  • Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν.

Προπώληση εισιτηρίων:

ticketservices.gr
Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Πάτρας (2610-273-613),
Δισκοπωλείο JoeRecords – Καραίσκάκη 134 (2610-620-673),
Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» – Κορίνθου 274 (2610-273-287).

Comments are closed.