Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στη Μονή του Αγίου Νικολάου Σπάτων που γιορτάζει με μεγαλοπρέπεια τη μετακομιδή των λειψάνων του Αγίου παρευρέθηκε η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., Ευσταθία Γιαννιά.
Η κα Γιαννιά παρακολούθησε τη λειτουργία του Εσπερινού που τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Ηλείας και Ωλένης, κ.κ. Αθανάσιο, με τον οποίο στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, καθώς τους συνδέουν εδώ και χρόνια πνευματικοί δεσμοί.
Όπως ανέφερε η κα Γιαννιά «τιμήσαμε κι εφέτος την παράδοση, στην ιστορική Μονή Αγίου Νικολάου Σπάτα Αχαΐας, η οποία αποτελεί σημαντικό θρησκευτικό μνημείο και τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή».
Στα γραφεία του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Πάτρας
Τα γραφεία του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Πάτρας επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας, Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., Ευσταθία Γιαννιά, όπου είχε συνάντηση με τον Διευθυντή, Γιώργο Τσιλιγιάννη και στελέχη του Οργανισμού.

Στη διάρκεια της συνάντησης η κα Γιαννιά ενημερώθηκε για το εκτιμητικό έργο των γεωπόνων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της υποστελέχωσης, αλλά και για τις προτεραιότητες του ασφαλιστικού οργανισμού, με κυρίαρχη, την έγκαιρη ολοκλήρωση των ελέγχων, ώστε να καταβάλλονται χωρίς καθυστερήσεις οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες από φυσικές καταστροφές. Μάλιστα, αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη οι έλεγχοι στις καλλιέργειες που επλήγησαν από τη σφοδρή χαλαζόπτωση του περασμένου Μαρτίου.
«Ο ΕΛΓΑ, ως σημαντικός παράγοντας διατήρησης της αγροτικής δραστηριότητας και γενικότερα του κοινωνικού ιστού στην περιφέρεια χρειάζεται στελέχωση. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια χρηματοδότησε συστηματικά τον Οργανισμό, ώστε να εξοφλεί εγκαίρως τις υποχρεώσεις του, ενώ μόνο τον περασμένο Απρίλιο καταβλήθηκαν 155 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις και έκτακτες ενισχύσεις στους παραγωγούς. Την ίδια ώρα, είναι προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ο εκσυγχρονισμός της εσωτερικής λειτουργίας του ΕΛΓΑ, προκειμένου ο οργανισμός να είναι αποτελεσματικός και να μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει και η κλιματική αλλαγή. Είναι χρέος μας να βρισκόμαστε κοντά στους αγρότες με ευαισθησία και υπευθυνότητα», δήλωσε η κα Γιαννιά.