MENU

31 Ιουλίου 2021 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πύρινη κόλαση στην Αιγιάλεια – Συνεχής Ενημέρωση Views: 2271 Ειδήσεις, Κοινωνία, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

Πύρινη κόλαση στην Αιγιάλεια – Συνεχής Ενημέρωση

Κυριακή 1/8

17:15 Άμεση χαρτογράφηση της Αιγιάλειας που επλήγη από την πυρκαγιά με εντολή Χαρδαλιά

Δείτε ΕΔΩ

14:50 Καλύτερη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή Ζήρια, της Αιγιάλειας, αλλά εξακολουθεί να παραμένει σε εξέλιξη.

12:05 Νέες φωτογραφίες

12:00 Δήλωση Κατσανιωτη

11:50 Έκτακτη δήλωση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μαζί με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιπύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη, σχετικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών στην Αχαΐα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες όλων των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας:

«Η σημερινή πολύ βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς στην Αχαΐα, είναι αποτέλεσμα της μεγάλης και συντονισμένης προσπάθειας της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας. Κατορθώσαμε να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Την περιορίσαμε στα χθεσινά της όρια και είμαστε βέβαιοι πως με τη μάχη που δίνεται θα περιοριστεί περαιτέρω.

Κυρίως κατορθώθηκε χθες βράδυ να δοθεί στην κυκλοφορία η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Πατρών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αφού πρώτα οι αστυνομικές δυνάμεις διασφάλισαν τη μετακίνηση των οδηγών, κυρίως στις σήραγγες, όπου η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω του καπνού. Σήμερα επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 77 οχήματα.

Ενισχύουμε δυναμικά τις δυνάμεις της αεροπυρόσβεσης με 7 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Επίσης στην περιοχή βρίσκεται από χθες κλιμάκιο της ΔΑΕΕ του Πυροσβεστικού Σώματος, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ και πραγματοποιούν επισταμένη έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς. Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν χθες άμεση σε όλα τα επίπεδα. Τα εναέρια μέσα παρά τις πολλές πυρκαγιές που είχαμε χθες στο Κρανίδι, στον Αλμυρό, και χρειάζονταν και εκεί, ήταν παρόντα μέσα στον χρόνο επιφυλακής τους πάνω από τη φωτιά.

Το πρωτόκολλο της Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιήθηκε και δυο μηνύματα από το 112 εστάλησαν για την εκκένωση των περιοχών που κινδύνευαν.

Η ΕΛΑΣ με υποδειγματικό και πειθαρχημένο τρόπο προχώρησε στην απομάκρυνση των πολιτών από τους οικισμούς, στεγανοποίησε με ασφάλεια τόσο τη νέα όσο και την παλιά εθνική οδό, αλλά και κάθε κάθετο δρόμο που οδηγούσε προς τις πληγείσες περιοχές έτσι ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Το Λιμενικό με ελέγχους και σκάφη ήταν εκεί και απεγκλώβισε δεκάδες πολίτες από θαλάσσης.

Το πυροσβεστικό πλοιάριο προσέγγισε από θαλάσσης την περιοχή και συνέδραμε στην επιβράδυνση της εξέλιξης στον αιγιαλό.

Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής μετακινήθηκαν και με ειδική πτήση της Γενικής Γραμματείας 30 πυροσβέστες μεταφέρθηκαν από τη Θεσσαλονίκη και όλο το βράδυ επιχειρούν στον χώρο της πυρκαγιάς.

Το ΕΚΑΒ έστειλε κινητή μονάδα στην περιοχή και δύο μονάδες στο Αίγιο και οι υγειονομικές αρχές και τα Νοσοκομεία τέθηκαν σε άμεση επιφυλακή.

Οι Δήμοι και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κινητοποιήθηκε άμεσα με υδροφόρες, με μηχανήματα, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και τη φιλοξενία των πληγέντων.

Οι εθελοντικές μας ομάδες ήταν εκεί και από την πρώτη στιγμή και συντεταγμένα, υπό την καθοδήγηση και τις οδηγίες τω πυροσβεστικών δυνάμεων συνέβαλαν τα μέγιστα.

Η πολιτική και φυσική ηγεσία του ΠΣ δια του Αρχηγού της Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη και του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά ήταν στο πεδίο για να συντονίσουν, να οργανώσουν να εξασφαλίσουν μέσα και δυνάμεις.

Όλοι εμείς ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, εγώ προσωπικά εδώ από το Συντονιστικό Κέντρο μαζί με τους αρμόδιους αξιωματικούς βρισκόμαστε σε επιφυλακή. Δίνουμε το παρόν και διατηρούμε τον έλεγχο μιας πραγματικά εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης. Η σκέψη μας είναι στους συμπολίτες μας που υπέστησαν ζημιές στις περιουσίες τους. Σε κάθε περίπτωση είναι εκατοντάδες οι περιουσίες που διασώθηκαν στη σώμα με σώμα μάχη των πυροσβεστών μας με τη φωτιά στους οικισμούς, ανάμεσα στις κατοικίες, σε όλη περιοχή.

Είμαστε εδώ, θα είμαστε σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο, να διαχειριστούμε κάθε κρίση και να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας σε κάθε ανάγκη».

11:00 Η εικόνα της NASA με τη φωτιά

09:45 Ενημερωση από την Γέφυρα

08:45 Με το πρώτο φως της ημερας ξεκινησαν να επιχειρούν και πάλι τα εναερια μέσα ενώ όλο το βράδυ οι πυροσβέστες συνέχιζαν το έργο της κατάσβεσης.

08:30 Οι Πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Πάτρας βρέθηκαν στην περιοχή για παροχή βοήθειας. Μπράβο σε όλους!

07:25 Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

07:20 Η φωτιά το βράδυ στη Ζήρια

07:00 Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην Αιγιάλεια και κάτω από τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, τέθηκε σε πλήρη επιφυλακή το σύνολο των Υγειονομικών Μονάδων της ευρύτερης περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα στα Νοσοκομεία του Αιγίου, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», κινητοποιήθηκε άμεσα το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ τέθηκε σε επιφυλακή και το δίκτυο του ΕΚΑΒ.

Τον πλήρη συντονισμό των ενεργειών για την ετοιμότητα του Υγειονομικού συστήματος είχε ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας ενώ η 6η ΥΠΕ ήταν σε διαρκή συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΚΑΒ.

Πιο συγκεκριμένα:
Στο Νοσοκομείο του Αιγίου διακομίστηκαν 15 περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα.
Οι επτά παρέμειναν νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους (έξι πολίτες και ένας Λιμενικός) των οποίων η κατάσταση δεν εμπνέει καμία ανησυχία, ενώ οι υπόλοιποι αποχώρησαν.
Στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας διακομίστηκε εγκαυματίας από την περιοχή της Ζήρειας, ο οποίος υποβλήθηκε σε επιτυχή πλαστική χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Το Υγειονομικό Σύστημα θα εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας και για τις επόμενες ώρες.

Σάββατο 31/7

23:40 Δείτε το πλοίο της Πυροσβεστικής να επιχειρεί στην παραλια Μπούκα.

23:35 Νέες Φωτογραφιες (από τον facebook Χαρ. Μπονάνου)

23:30 Παρέμβαση Χαραλαμπου Μπονάνου:

😡Τέσσερις φωτιές σε τέσσερα διαφορετικά σημεία σε μια περιφερειακή ενότητα δεν τις λες και τυχαίες , με συνθήκες κλιματολογικές που έφεραν το σύστημα στα όρια του
Με πυροσβεστες καταπονημένους και εναέρια μέσα να ρίχνουν το φορτίο της πυροσβεσης ανάμεσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές
Έγκλημα κυριολεκτικά κατά της οργανωμένης κοινωνίας !!!!!

23:25 Άνοιξε η Νέα Εθνική και στα δύο ρεύματα προς Αθήνα και προς Πάτρα και σταδιακά  διοχετεύεται η κυκλοφορία.

Παραλληλα η Γέφυρα:

23:17 Στους πέντε ανέρχονται οι τραυματίες από την φωτιά στην Αιγιάλεια, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Σχετικά με τους τραυματίες, ο Γιάννης Καρβέλης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Αιγίου τρεις πολίτες και ένας λιμενικός, οι οποίοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία». Επίσης, σύμφωνα με τον Γιάννη Καρβέλη, διακομίστηκε αρχικά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας ένας πολίτης με έγκαυμα στο χέρι , ο οποίος επιχειρούσε μέσα στην φωτιά στην Ζήρια, για να προστατεύσει το σπίτι του».

Όμως, όπως συμπλήρωσε, «ο πολίτης μεταφέρθηκε στην συνέχεια στην πλαστική χειρουργική κλινική του νοσοκομείου ‘Αγιος Ανδρέας’, όπου και νοσηλεύεται».

Μιλώντας ο Γιάννης Καρβέλης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για την ετοιμότητα του υγειονομικού μηχανισμού μετά την εκδήλωση της φωτιάς, είπε ότι «τέθηκαν αμέσως σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τα νοσοκομείο του Αιγίου, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, το κέντρο υγείας της Ακράτας, και το νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας», το οποίο δεν εφημέρευε σήμερα και παράλληλα κλήθηκαν γιατροί που δεν εφημέρευαν, να βρίσκονται στα νοσοκομεία».

Σχετικά με την κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, ο Γιάννης Καρβέλης ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου, προσθέτοντας ότι «μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ βρίσκεται στην παραλιακή περιοχή Μπούκα στις Καμάρες, ενώ δύο ασθενοφόρα βρίσκονται στο λιμάνι του Αιγίου.»

Παράλληλα, όπως τόνισε ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ., ο οποίος βρίσκεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο συντονίζοντας το έργο του υγειονομικού μηχανισμού, «παραμένουμε όλοι στις θέσεις μας».

23:15 Δύο από τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων του δήμου Αιγιαλείας που επλήγησαν από την σημερινή φωτιά, ο πρόεδρος της Ζήριας και του οικισμού Λαμπίρι, Βασίλης Γλωσσίδης, και ο πρόεδρος της κοινότητας, Καμάρες, Παναγιώτης Περλέγκας, περιγράφουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα όσα διαδραματίστηκαν.

«Τουλάχιστον 10 σπίτια έχουν καεί στην περιοχή μας», λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας Ζήριας, όπου ανήκει και ο οικισμός του Λαμπίρι, Βασίλης Γλωσσίδης, προσθέτοντας ότι «είναι μεγάλες οι ζημιές, καθώς έχουν καεί και πολλές καλλιέργειες με ελαιόδεντρα». Ωστόσο, όπως επισημαίνει, «δεν μπορούμε να έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής, αφού η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη».

Επίσης αναφέρει ότι «υπάρχει διακοπή και στην ηλεκτροδότηση, αλλά τα αντλιοστάσια είναι σε λειτουργία», προσθέτοντας ότι «είμαι πολύ στενοχωρημένος, γιατί κάηκε ένα πανέμορφο χωριό, ενώ και ο οικισμός Λαμπίρι, που επλήγη από την φωτιά, είναι ένα υπέροχο μέρος». «Ζήσαμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς η φωτιά έκαιγε με ιδιαίτερο μένος», λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας Καμαρών, Παναγιώτης Περλέγκας, για τα όσα βίωσαν οι κάτοικοι, βλέποντας το πύρινο μέτωπο να πλησιάζει τα σπίτια τους.

«Ευτυχώς όλοι έδειξαν ψυχραιμία και υπάκουσαν στις εντολές για απομάκρυνση από τα σπίτια και συγκέντρωση στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου», συνεχίζει ο Παναγιώτης Περλέγκας, προσθέτοντας ότι «υπήρχαν συνεχώς σκάφη του λιμενικού στην θαλάσσια ζώνη, ώστε να παράσχουν βοήθεια σε όποιον χρειαστεί».

Επίσης, ο Παναγιώτης Περλέγκας επισημαίνει ότι «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», συμπληρώνοντας ότι «η φωτιά έχει κάψει καλώδια από τις κολώνες ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και υδροδότηση στις δεξαμενές».

23:10 Νέες φωτογραφιες

23:05 O βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους κατοίκους της Ζήριας Αιγιάλειας.

22:55 Ο Δήμος Πατρέων στη μάχη με τη φωτιά

22:50 Το ρωσικό ιπτάμενο υπερόπλο της Πυροσβεστικής Beriev Be-200

22:40 ΠΡΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ, ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ και όχι μόνο.
🅿️Ανοικτές πόρτες για πάρκινγκ στο παλαιό λιμάνι
(έναντι Παναγίας Τρυπητής).
🚰Ανοικτό το Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο ακριβώς έναντι του ανωτέρω πάρκινγκ , με κλιματισμό και νερά.
🚾Ανοικτό το Πολιτιστικό Κέντρο (Παλαιό Νοσοκομείο , Κανελλοπούλου και Νικ. Πλαστήρα) κλιματιζόμενο, με νερά.

22:35 Ο Ανδρέας Κατσανιώτης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

22:30 Ανδρέας Φίλιας, Αντιπεριφερειάρχης: Δύσκολη ημέρα, ίσως ακόμα πιο δύσκολη κι η νύχτα που έρχεται!!! Το παλεύουμε από το πρωί και θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί. Ας ελπίσουμε με το πρώτο φως της ημέρας την εξασθένιση των ανέμων και την επανέναρξη των πτήσεων να τελείωσα ο εφιάλτης.

22:15 Δείτε νέες φωτογραφίες από το Αίγιο

22:10 Μήνυμα του Νεκταριου Φαρμάκη:

🔥Δίνουμε αγώνα στο πλευρό των συμπολιτών μας στην Αχαΐα που για ακόμα μία φορά, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αντιμετωπίζει τον εφιάλτη μιας μεγάλης πυρκαγιάς.
⚠️Απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μας που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς να είναι ψύχραιμοι, προσεκτικοί και να ακούν τις οδηγίες των ειδικών.
Εμείς θα είμαστε εδώ όσο απαιτηθεί, μέχρι να ξεπεράσουμε και αυτή τη δύσκολη μέρα.

22:00 Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στο Λαμπίρι, εργαζόμενοι του Δήμου με Πατρέων με μηχανήματα είναι στην πρώτη γραμμή με τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Αναστασίου και δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, ενισχύοντας το έργο των τμημάτων της Πυροσβεστικής.
Στο πύρινο μέτωπο έχουν μεταβεί ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς.

21:10 Ανακοίνωση σχετικά με την κίνηση στην Ολυμπία οδό, στο Τμήμα Κορίνθου – Πατρών

Ανακοινώνεται ότι, σχετικά με την κίνηση στην Ολυμπία οδό, στο Τμήμα Κορίνθου – Πατρών, οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς πλησίον της σήραγγας Παναγοπούλα, προκειμένου να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία το ανώτερο τμήμα του οδικού δικτύου.

Αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα της Ολυμπίας οδού, δεδομένου ότι η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.

Υπενθυμίζουμε ότι, οι υπηρεσίες της Ολυμπίας οδού αλλά και της Τροχαίας, ενημερώνουν τους οδηγούς από το ύψος της Ελευσίνας, σε όλα τα διόδια, καθώς επίσης και από το ύψος της Κορίνθου για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Οι οδηγοί θα ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς ώστε να διέλθουν με ασφάλεια.

20:30 Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. ανακοινώνει ότι τόσο το Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» (παλαιό Νοσοκομείο), όσο και το Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο στη Μυρτιά, θα είναι ανοιχτά, για όσο χρειαστεί, με κλιματιζόμενες αίθουσες, προκειμένου να δεχθούν όσους πληγέντες από την πυρκαγιά το επιθυμούν.

20:00 Νικος Κοκκάλας, εκπροσωπος τύπου λιμενικού:
107 άτομα εχουν απεγκλωβιστεί από τις παραλίες Μπούκα, Πεύκα και Λόγγο και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο Αίγιο.
Υπάρχουν πλοία για βοήθεια εαν χρειαστεί.

19:45 Έκτακτη Ενημέρωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στη μάχη παίρνουν μέρος 8 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα, 290 μέλη της Πυροσβεστικής με δεκάδες οχήματα, ενώ στην περιοχή έσπευσαν και δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να συνδράμουν στις προσπάθειες εκκένωσης όπου χρειάζεται.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η πυρκαγιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί, καθώς ξεκίνησε από δασική έκταση, αλλά μπήκε ταχύτατα μέσα στον οικιστικό ιστό.

Γι αυτό τον λόγο και ενεργοποιήθηκε το σύστημα ειδοποίησης 112, ώστε να εκκενωθούν αρχικά τα χωριά Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι και στη συνέχεια και ο Λόγγος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη γνωστοποίησε πως στην περιοχή βρίσκεται και ειδικό σκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος, για να συνδράμει στις προσπάθειες απεγκλωβισμού κατοίκων ή εκδρομέων από τις ακτές.

Στην περιοχή έφτασε ακόμη κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής, για να διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τέλος ανέφερε πως οι συνθήκες είναι εξαιρετικά αντίξοες, καθώς μπήκαμε σε περίοδο παρατεταμένου καύσωνα. Για τον λόγο αυτό και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

19:30 Γιώργος Ντίνος, Πρόεδρος Δημοτικού Αιγιαλείας: Από αναζωπύρωση προήλθε η σημερινή φωτιά. Έχουν καεί τουλάχιστον 20 σπίτια.

19:25 Δείτε βίντεο από την περιοχή.

19:00 Καταγγελία απο χρήστη του Twitter

18:45 Σύμφωνα με πληρφοορίες η φωτιά περνάει μέσα από το club Mediteranne στο Λαμπίρι.

18:10 Φωτογραφίες από τη Ζήρια.

18:00 Πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή βρίσκεται ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικος Χαρδαλιάς.

17:55 Δόθηκε εντολή εκκένωσης του Λόγγου. Ήδη η διαδικασία απομάκρυνσης κατοίκων είναι σε εξέλιξη

17:50 Ελικόπτερο κατευθύνεται στην περιοχή

17:41 Η φωτιά οπως φαίνεται από την Αιτωλοακαρνανία.

17:40 Διακόπηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Πάτρα, λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Ζήριας και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τόσο στην νέα, όσο και στην παλαιά εθνική οδό, Πατρών – Κορίνθου.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας.

17:35 Φέρρυ μποτ κατευθύνεται προς την περιοχή

17:25 Νέες φωτογραφίες

17:15 Σκάφος πάει προς βοήθεια

17:10 Νέες φωτογραφίες

17:00 Με εντολή Αρχηγού ΠΣ Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. μεταβαίνει στην Αιγιαλεία Αχαΐας, για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

16:45 Δείτε νέες εικόνες

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξελιξη στη Ζήρια Αιγιαλείας. Η κυκλοφορία των οχηματων έχει διακοπεί τόσο στη Νέα όσο και στην Παλαιά Εθνική Οδό, στο ύψος του Δρεπάνου.

Comments are closed.