MENU

20 Ιανουαρίου 2022 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο σπιράλ: Μηδενική ανταπόκριση του Δήμου Πατρέων στα αιτήματα του ΣΟΨΥ Views: 259 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Κοινωνία, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτική

σπιράλ: Μηδενική ανταπόκριση του Δήμου Πατρέων στα αιτήματα του ΣΟΨΥ

Συνάντηση με στελέχη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΣΟΨΥ Πάτρας στον παραχωρημένο από τον δήμο χώρο που διατηρεί στην οδό Σισίνη 6, είχαν ο Πέτρος Ψωμάς και μέλη του σπιράλ.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης:

«Ο Σύλλογος για τη Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας, που μέσα στην περίοδο της οικονομικής – κοινωνικής και υγειονομικής κρίσης ανάλαβε σημαντικό ρόλο στην τοπική κοινότητα, μένει, δυστυχώς, εντελώς ανυποστήρικτος από τον Δήμο Πατρέων.»

Παράλληλα αναφέρουν:

«Το κτίριο χρήζει συντήρησης, τόσο επί της πρόσοψης όσο και στο εσωτερικό του. Παρά την αποστολή πολλαπλών αιτημάτων προκειμένου να ληφθεί μέριμνα για την επισκευή του, ο Δήμος Πατρέων δεν ανταποκρίνεται. Έτσι το δημοτικό ακίνητο παραμένει επί μήνες αναξιοποίητο και οι ανάγκες στέγασης συγκεκριμένων δράσεων του Συλλόγου δεν καλύπτονται επί μακρόν. Η επισκευή κρίνεται απολύτως αναγκαία,προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κτίριο του ΣΟΨΥ επί της οδού Κανάρη που είναι ήδη σε λειτουργία. 

Ο Πέτρος Ψωμάς και οι συνεργάτες του (η Γενική Γραμματέας του σπιράλ, Εύα Αθανασοπούλου και η Μαρία Γούβη, μέλος της παράταξης) είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ακίνητο από την Πρόεδρο του ΣΟΨΥ, Χριστίνα Μπίκου και τον συνεργάτη της Σπύρο Δούκα. Εύκολα κανείς διαπιστώνει πως απαιτείται έλεγχος της στατικότητας από μηχανικό του δήμου, εργασίες επισκευήςστην πρόσοψη για την αποφυγήαποκόλλησης σοβά ή άλλων υλικών, επιδιόρθωση της στέγης, αποξήλωση επικίνδυνων στοιχείων, κάποιες απαραίτητες εσωτερικές εργασίες (αποκατάσταση παραθυρόφυλλων, εξώπορτας κλπ) και η προσθήκη τουαλέταςΑμεΑ. Πρωτίστως, βέβαια, χρειάζεται ο Δήμος να νοιαστεί για την περιουσία του.

Ο Σπύρος Δούκας, ως εντεταλμένος της Διοικούσας Επιτροπής της Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης «Οι Γέφυρες»ενημέρωσε, με την ευκαιρία, την αντιπροσωπεία του σπιράλ για τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις σχετικά με το «Καφέ Γέφυρες».  Η λειτουργία του έχει ανασταλεί για οικονομικούς λόγους και το μέλλον είναι αβέβαιο. Η παραχώρηση ακινήτων των δήμων σε φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας έχει προβλεφθεί από πρόσφατη νομοθεσία, η οποία ήδη εφαρμόζεται σε αρκετές πόλεις με επιτυχία. Δυστυχώς και σε αυτόν τον τομέα ο Δήμος Πατρέων υστερεί και αδιαφορεί.

Η αποστολή του ΣΟΨΥ είναι η παροχή υπηρεσιών ενδυνάμωσης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους. Και το σπιράλ αναρωτιέται: Αν η δημοτική αρχή δεν υποστηρίζει τέτοιες δομές στους δύσκολους καιρούς μας, για ποιο κοινωνικό προφίλ μπορεί να υπερηφανεύεται;»

Comments are closed.