MENU

9 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Επίσκεψη στην Ανθούπολη Views: 208 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτική

Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Επίσκεψη στην Ανθούπολη

Πέρα από την στασιμότητα όλων των μεγάλων έργων (παραλιακό μέτωπο, Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, ΑΣΟ, ποδηλατόδρομος, κ.α.) η Δημοτική αρχή αποδεικνύεται λίγη και στα μικρά τα καθημερινά. Η Ώρα Πατρών επισκέφθηκε την Ανθούπολη μετά από πρόσκληση του δραστήριου τοπικού εκπολιτιστικού συλλόγου.
Η Ανθούπολη είναι μια άναρχα πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης μας, που πνίγεται στα προβλήματα. Έντονο  το κυκλοφοριακό, η έλλειψη κοινόχρηστων χώρων, δρόμοι χωρίς ασφαλτόστρωση ακόμα και στην κεντρική Πλατεία Ανθουπόλεως, το ασυντήρητο οδικό δίκτυο, η αποχέτευση, η καθαριότητα.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ανθούπολης προέβαλαν τα αιτήματα τους που είναι δίκαια αλλά δυστυχώς έπειτα από οκτώ χρόνια δημοτικής Αρχής Πελετίδη δεν έχει λυθεί ούτε ένα.
Για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού απαιτούνται μονοδρομήσεις που δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν υλοποιεί. Παράλληλα η διάνοιξη οδών που είναι ήδη χαραγμένοι, ώστε να καταλήγουν στην οδό Πανεπιστημίου δίνοντας σημαντικές κυκλοφοριακές ανάσες στην περιοχή.
Το πάρκο επί της Πανεπιστημίου παραμένει μία αναξιοποίητη έκταση που χρησιμοποιείται κυρίως ως χώρος στάθμευσης βαρέων οχημάτων. Στις εκκλήσεις του συλλόγου προς τη δημοτική αρχή, έφτασαν να πουν το ανήκουστο, ότι τα σχολεία έχουν κατασκευαστεί σε λάθος θέση. Η συγκεκριμένη έκταση μπορεί να ενοποιηθεί με την Γεωργική Σχολή. Ο σύλλογος έχει προτείνει εκτάσεις που ήδη έχουν απαλλοτριωθεί για κοινόχρηστους χώρους που έχει ανάγκη η περιοχή.  
Παράλληλα έχει αναλάβει δράσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητας της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών της, όπως κοπή χόρτων, καθαρισμός φρεατίων ακόμη και ασφαλτοστρώσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι σε ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Ώρας Πατρών σχετικά με την πλατεία προ ενός έτους, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απάντησε ότι προχωράει…. και σύντομα θα παραδοθεί. Άλλο ένα έργο χωρίς χρονοδιάγραμμα απόδοσης στους δημότες.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στο δραστήριο Εκπολιτιστικό Σύλλογο για την περιήγηση στη γειτονιά, μας έκανε κοινωνούς των προβλημάτων και για τη θερμή φιλοξενία στα γραφεία του.
Αποδεικνύεται ότι ο ρόλος των συλλόγων είναι πολύ σημαντικός, επομένως δεν πρέπει η δημοτική αρχή να τους διαχωρίζει με στενά κομματικά κριτήρια και να χρηματοδοτεί  επιλεκτικά συλλόγους, αλλά ισότιμα να ενισχύει και να επιβραβεύει το έργο τους.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αφήσει την υπεροψία της και να περιηγηθεί στις λαϊκές γειτονιές δίνοντας άμεσα λύσεις.
Στην συνάντηση συμμετείχαν από την Ώρα Πατρών: Γιώργος Ρώρος (επικεφαλής), Ηλίας Κωνσταντάτος και Δημήτρης Παπαδόπουλος. Από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο ο Πρόεδρος Νίκος Κωνσταντινίδης, ο Αντιπρόεδρος Βαλεντίνος Αθανασόπουλος και μέλη του ΔΣ. Τέλος παρευρέθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Κόντης.

Comments are closed.