MENU

10 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο O 1ος Διεθνής Μαραθώνιος Rollers Πάτρας είναι γεγονός! – Το πρόγραμμα Views: 413 Αθλητισμός, Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα

O 1ος Διεθνής Μαραθώνιος Rollers Πάτρας είναι γεγονός! – Το πρόγραμμα

Advertisement

Ο Πατραϊκός Όμιλος Τροχοπέδιλων (ΠΟΤ) πραγματοποιεί τον 1ο Διεθνή Μαραθώνιο Τροχοπέδιλων/Rollers στην Πάτρα την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο μαραθώνιος έχει χαρακτήρα “συμμετοχής και προβολής του αθλήματος” και εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων CITY in ACTION 2022 που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της πόλης από τις 22 έως 25 Σεπτεμβρίου πνεύμα ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Στους αγώνες, που θα είναι διαφορετικοί ανά ηλιακές κατηγορίες, θα πάρουν μέρος αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και όσοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει η προκήρυξη και εγκριθεί η συμμετοχή τους από τον διοργανωτή.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν την ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ των αγώνων στην σελίδα της διοργάνωσης καθώς και να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικά την εγγραφή τους έως τις 21/9/2022 στο : https://cityinaction.gr/patras-roller-marathon/
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ-ΕΠΑΘΛΑ: Σε όλους τους αθλητές θα απονεμηθεί το ιστορικό μετάλλιο συμμετοχής, ενώ στους 3 πρώτους νικητές ανά ηλικιακό γκρούπ θα απονεμηθούν μετάλλιο, δίπλωμα και χρηματικά έπαθλα από τους χορηγούς του μαραθώνιου.
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ: Όλοι οι αθλητές – αθλήτριες συνεισφέρουν για τη συμμετοχή τους στον αγώνα παράβολο αξίας 15€ (για 6 – 18 ετών) και 20€ (για 18+) μέσω τραπεζικής κατάθεσης με την ηλεκτρονική εγγραφή τους ενώ υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής του παραβάλλου την ίδια ημέρα στην γραμματεία του αγώνα, στα 30€.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Η διαδρομή θα είναι στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Γεωργίου, στο ύψος της Κορίνθου και στο διάστημα από την οδό Γούναρη έως την οδό Κολοκοτρώνη, περιφραγμένη µε προστατευτικά κάγκελα. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ελεύθερα τους αγώνες σε όλο τους το μήκος.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Πίστα Εκπαίδευσης Rollers και Disco Rollers Party
Συμπληρωματικά του μαραθώνιου ο Π.Ο.Τ διοργανώνει παράλληλες δράσεις για το κοινό και δραστηριότητες για μικρά παιδιά, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το τετραήμερο από τις 22 έως 25 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Γεωργίου.
Ειδικότερα προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να δοκιμάσουν την Πίστα Εκπαίδευσης Rollers με δωρεάν μαθήματα από το σωματείο, αλλά και τους λάτρεις του rolling να διασκεδάσουν στο υπαίθριο Disco Rollers Party που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το βράδυ στην Πλατεία Γεωργίου.
Προσκαλεί επίσης όλους τους Rollers να συγκεντρωθούν και να ακολουθήσουν τον Ανοικτό Ποδηλατικό Γύρο Πάτρας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα και θα τερματίσει στο Νότιο Πάρκο με φινάλε την μεγάλη δωρεάν συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Οι συμμετέχοντες του γύρου θα έχουν pass για το vip διάζωμα.

Ο 1ος Διεθνής Μαραθώνιος Rollers Πάτρας εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων City In Action 2022 που διοργανώνονται στο πνεύμα της Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας και το οποίο περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό δράσεων με την συμμετοχή πολλών δυνάμεων της πόλης και με στόχο την ενημέρωση του κοινού και την προώθηση των περιβαλλοντικά φιλικών τρόπων μετακίνησης.
Μέσα από την πολύεπίπεδη θεματική αυτή διοργάνωση, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει εντυπωσιακές επιδείξεις και αγώνες, να ενημερωθεί, να ψυχαγωγηθεί και να συμμετέχει σε πολλές από τις δράσεις.
Η διοργάνωση City In Action 2022 πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ποδηλατικού Ομίλου Πάτρας, του Πατραϊκού Ομίλου Τροχοπέδιλων Πάτρας, του Fifty – Fifty board shop, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΓΩΝΑ https://cityinaction.gr/patras-roller-marathon/
Πληροφορίες για τον μαραθώνιο: 6906701293, patras.inline.skate@gmail.com,
ΔΡΑΣΕΙΣ City In Action: www.cityinaction.gr, cityinactiongr@gmail.com

Πρόγραμμα
*To αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
**Όλες οι δραστηριότητες είναι δωρεάν

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ πρωί και απόγευμα
Σε όλη τη διάρκεια του 4ημέρου στην πλατεία Γεωργίου θα πραγματοποιούνται:
• sportive δράσεις με skates, rollers και ποδήλατα
• πίστες εκπαίδευσης, προπόνησης και δεξιοτεχνίας
• skatepark
• επιδείξεις trial bikes
• δραστηριότητες για παιδιά
• live & dj events
• Έκθεση Action Sports & Ecomobilty
• εκπαιδευτικές δράσεις και ενημερωτικά περίπτερα φορέων
• σεμινάρια για την οδηγική ασφάλεια,

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
22 – 23 /09/2022 το πρωί
• Πίστα δεξιοτεχνίας 17 στόχων, με την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών
• Πίστα Εκπαίδευσης Rollers
• Πίστα Skateboard
• Ενημέρωση για την οδηγική ασφάλεια

ΜΑΙΝ EVENTS
Παρασκευή 23.09 21.30 ‘80s Disco Rollers Party
.
Σάββατο 24.09 18.00 -20.30 1ος Open Ποδηλατικός Γύρος Πάτρας για όλους
21.00 Δωρεάν Συναυλία Live με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Νότιο Πάρκο

Κυριακή 24.09 10.00 -14.00 1ος Διεθνής Μαραθώνιος Rollers
17.30 -22.30 Patras Skateboard Contest 2022 & Djs set

Comments are closed.