Με μοναδική ποιότητα και πρωτοτυπία πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την «25η Μαρτίου 1821» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών-Στρούμπειο με τη συνεργασία του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών.
Η γιορτή φιλοξένησε το χορευτικό τμήμα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου τα μέλη του οποίου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς φορώντας τις υπέροχες παραδοσιακές φορεσιές τους και με τη λεβεντιά και τη χάρη τους ξεσήκωσαν το κοινό, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Καθώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν παρευρέθη στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών, κ. Παπαθεοδώρου Φωτης, ο δάσκαλος χορού, κ. Δημήτρης Δελάλης, ευχαρίστησε εκ μέρους του Συλλόγου τη διεύθυνση του Στρουμπείου και προσωπικά την κ. Πηνελόπη Φραντζή για τη φιλοξενία και τη συμμετοχή του στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821.
Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε η εκπαιδευτικός κ. Νταίζη Καρούσου με ρεαλιστικό τόνο, αλλά και με μουσική υπόκρουση την τέταρτη ωδή “Εις Σάμον” του Ανδρέα Κάλβου.
Στη γιορτή ακούστηκαν μελωδίες από τη χορωδία και την ορχήστρα του σχολείου τα οποία συντόνισε και διηύθυνε η μουσικός Πολυξένη Πελεκούδα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων της έκτης τάξης υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ.κ. Μαίρης Κλωναράκη και Νίκου Κουτσοδήμα απέδωσαν με μεγάλο υποκριτικό ταλέντο: το ποίημα του Αρ. Βαλαωρίτη: “Ευαγγελισμός-Ελληνισμός”, σπουδαία θεατρικά για τις Μεσολογγίτισσες, το Χορό του Ζαλόγγου, τη Μαντώ Μαυρογένους,όσο και το ποίημα-απόσπασμα του Ν.Εγγονόπουλου “ΜΠΟΛΙΒΑΡ”.
Ακούστηκαν επίσης “Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ” του Στ. Σπανουδάκη και “Η ΕΞΟΔΟΣ” από τους “ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ
ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΥΣ” του Δ. Σολωμού από τον Γ. Μαρκόπουλο ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες για τα σκηνικά αξίζουν στην εκπαιδευτικό Εικαστικών κ. Ελένη Αλεξανδρή και τη δασκάλα κ. Δήμητρα Βουρλά.