MENU

3 Μαΐου 2023 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διπλό Άνοιγμα του 26ου Μουσικού Μαΐου με “Chansons De L’ Amour” και “Διάλεξη για το Βαλς” Views: 231 Επικαιρότητα, Μουσική, Πάτρα/Δυτ. Ελλάδα, Πολιτισμός

Διπλό Άνοιγμα του 26ου Μουσικού Μαΐου με “Chansons De L’ Amour” και “Διάλεξη για το Βαλς”

Advertisement

Το Σάββατο 6 Μαΐου και Κυριακή 7 Μαΐου 2023, στις 9μ.μ. αρχίζουν οι εκδηλώσεις του 26ου Μουσικού Μαΐου, μια συνδιοργάνωση από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών και το Ίδρυμα Ι. & Ε. ΤΟΠΑΛΗ, η οποία βρίσκεται σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων της Κλασσικής Μουσικής.

Το Σάββατο 6 Μαΐου, ώρα 9μ.μ. η πιανίστα Μαριλένα Σουρή και η δραματική κολορατούρα Μαριέττα Σαρρή, θα ερμηνεύσουν γαλλικά τραγούδια αφιερωμένα στην αγάπη. Τραγούδια των Debussy, Poulenc, Duparc, Satie, Faure, Gounod, Lalo, Berlioz, κ.α. Την Κυριακή 7 Μαΐου, στις 9μ.μ. ο Άκης Μπελεζίνης θα αναπτύξει στη διάλεξη του τη φόρμα του Βαλς και τη διαδρομή του από τα χωριά της Αυστρίας, στο Βιεννέζικο Βαλς των Στράους και στα μπαλέτα του Τσαϊκόφσκυ, στηρίζοντας την ομιλία του με ηχητικό και οπτικό υλικό.

Η δραματική κολορατούρα Μαριέττα Σαρρή είναι κάτοχος των πτυχίων Ειδικού Αρμονίας και Πιάνου, καθώς και του Διπλώματος Μονωδίας. Έκανε το ντεμπούτο της στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Μουσικού Θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ως Susanna στους Γάμους του Φίγκαρο και υπήρξε μέλος του Όπερα Στούντιο της Ε.Λ.Σ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τραγουδιού και ερμηνείας με τους Δ.Τηλιακό, Τ. Χριστογιαννόπουλο, R. Basso, A. Cavallaro, Δ. Γιάκα, Th.Moser, M. Mills, K. Armstrong, A.Raciti, Gr. Araya, ενώ έχει μελετήσει με τους J.Williams, M.Mills και S. Winter. Στην Ελλάδα έχει μαθητεύσει δίπλα στους Ι.Φόρτη, Μ. Μαργαρίτη, Φ. Κωστοπούλου, Σ. Κυανίδου και Β. Χατζησίμο. Τέλος, έχει μελετήσει Παλαιά Μουσική με τον Μ. Χρυσικόπουλο και Jazz Μουσική με τον Σ. Σύρρο. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς θεσμούς όπως οι Hans Gabor Belvedere International Singing Competition (2018, ημιτελικοί), Lotte Lehmann Akademie (2019, πλήρης υποτροφία) και Vincerò International Singing Competition (2021, τελικοί). Έχει δουλέψει με σκηνοθέτες όπως οι Α. Ευκλείδης, Δ. Δημόπουλος, Ν. Φιλόσογλου, A. Pilavachi, Nina Kühner, Θ. Αμπαζής, Γ. Καλαβριανός, Μ. Γυπαράκη και μαέστρους όπως οι Θ. Αντωνίου, Μ. Λογιάδης, Δ. Γραμμένος, Μ. Παπαπέτρου και Στ. Σούλης.

Η πιανίστα Μαριλένα Σουρή γεννήθηκε στην Πάτρα και αποφοίτησε από το LUCA School of Arts/Lemmensinstituut (Leuven, Βέλγιο) με Μεταπτυχιακό τίτλο (ΜΑ piano performance) υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης πιανίστα Alan Weiss. Από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάζεται ως συνοδός και βοηθός μουσικής προετοιμασίας της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα περιλαμβάνει ατομικά ρεσιτάλ και εμφανίσεις με ποικίλα σύνολα μουσικής δωματίου σε Ελλάδα, Βέλγιο, Ολλανδία, Ρωσία, Ρουμανία, Πορτογαλία, συμμετοχές σε φεστιβάλ, καθώς και σύμπραξη ως σολίστ με τη LUCA Chamber Orchestra και τη Sinfonietta Αθηνών. Ακόμη, έχει εργαστεί ως βοηθός μαέστρου στις οπερέττες του Θ. Σακελλαρίδη «Η κόρη της καταιγίδος» (2013), “Σατανερί” (2014), καθώς και στην όπερα του Θοδωρή Αμπαζή “Η Βασίλισσα του χιονιού” (2014-2015). Μελέτησε με τη διακεκριμένη πιανίστα και παιδαγωγό Αγάθη Λεϊμονή, με την οποία απέκτησε Δίπλωμα πιάνου με Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο, καθώς και Diplôme Superieur από τη Schola Cantorum de Paris. Ακόμη, παρακολούθησε μαθήματα τσέμπαλου και συνοδείας baroque (basso continuo) με τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο. Ως τσεμπαλίστα, έχει συνεργαστεί με την Καμεράτα- Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς και με ποικίλα σύνολα παλαιάς μουσικής. Έχει διακριθεί σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ το 2018 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο “Μυκονίου” της Τάξης των Γραμμάτων & Καλών Τεχνών.

Οι δύο Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7, με ελεύθερη είσοδο. Περισσότερες πληροφορίες στο www.fe-odeiopatron.gr και στο τηλέφωνο 2610-277740.

Comments are closed.