Μέλη του Συλλόγου Ιστορικών Οχημάτων Δυτικής Ελλάδας συνέδεσαν τη ζωή του συγγραφέα με μια μικρή θεματική έκθεση αυτοκινήτων, στην οποία ξεχώρισε το Auto Union 1000S.
Ο Σύλλογος Ιστορικών Οχημάτων Δυτικής Ελλάδας (ΣΙΟΔΕ) συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Μανιατόπουλου «Η ζωή μου, στη λωρίδα προσπεράσματος», που πραγματοποιήθηκε στην Achaia Clauss. Με αφορμή τη ζωή και την αυτοκινητιστική πορεία του συγγραφέα, μέλη του Συλλόγου δημιούργησαν μικρή θεματική έκθεση στην είσοδο του χώρου της εκδήλωσης, παρουσιάζοντας οχήματα που συνδέονται με διαφορετικούς σταθμούς της διαδρομής του.
Τα αυτοκίνητα της έκθεσης
Στην έκθεση παρουσιάστηκαν αυτοκίνητα των μαρκών Renault, BMW, Audi και Auto Union. Το Auto Union είναι ευρύτερα γνωστό και ως DKW, καθώς η DKW ήταν ένας από τους κατασκευαστές που απάρτιζαν την Auto Union.
Η στιγμή στο τέλος της εκδήλωσης
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Μανιατόπουλος περιηγήθηκε ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τον ΣΙΟΔΕ, στάθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μπροστά στο Auto Union 1000S, το αναγνώρισε αμέσως και μίλησε γι’ αυτό με συγκίνηση, χαρακτηρίζοντάς το «πρότυπο της αυτοκίνησης». Η παρουσία του Συλλόγου ολοκληρώθηκε με αναμνηστική φωτογραφία των μελών με τον συγγραφέα.
Ο ΣΙΟΔΕ ευχαρίστησε τον κ. Μανιατόπουλο, τους διοργανωτές και την Achaia Clauss για τη φιλοξενία, σημειώνοντας ότι, για τον Σύλλογο, τα ιστορικά οχήματα αποτελούν μνήμες και κομμάτια της αυτοκινητιστικής κληρονομιάς και όχι απλώς παλιά αυτοκίνητα.

























