MENU

13 Μαΐου 2023 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νίκος Ανδρουλάκης από Πάτρα: «Στις 21 Μάϊου καλώ τον ελληνικό λαό να ξαναγυρίσει στο σπίτι της Δημοκρατικής Παράταξης» – ΕΙΚΟΝΕΣ Views: 9472 Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης από Πάτρα: «Στις 21 Μάϊου καλώ τον ελληνικό λαό να ξαναγυρίσει στο σπίτι της Δημοκρατικής Παράταξης» – ΕΙΚΟΝΕΣ

Advertisement

Στην Πάτρα μίλησε χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και η εγχώρια ολιγαρχία επισείουν τον κίνδυνο της ακυβερνησίας. Κίνδυνος ακυβερνησίας δεν υπάρχει. Μετά από κάθε εκλογή, πάντα, προκύπτει μία κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι: η Κυβέρνηση υπηρετεί τις ολιγαρχίες ή λύνει τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού; Οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης νομίζουν ότι με μια πλειοδοσία παροχών της τελευταίας στιγμής θα εξαγοράσουν τη συνείδηση των πολιτών, που κορόιδεψαν ο ένας το 2015 και ο άλλος το 2019» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στάθηκε κριτικά απέναντι στο προεκλογικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ένας ζητά από τους πολίτες να ξεχάσουν τα πεπραγμένα του και να τον ψηφίσουν χωρίς καν να έχει κάνει την αυτοκριτική του για τα αποτελέσματα της συγκυβέρνησής του με τον ακροδεξιό Καμμένο. Πρώτη φορά Αριστερά ήταν, κ. Τσίπρα, μόνο το 1981. Ο άλλος ζητάει να τα ξεχάσετε όλα. Τους Πάτσηδες, τα Τέμπη, τις υποκλοπές, τις απευθείας αναθέσεις και να τον ψηφίσετε από το φόβο της επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ. Ε, λοιπόν, το μήνυμα σήμερα από εδώ, από την Αχαΐα, είναι “ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να πάνε και οι δύο σπίτι τους”. Τέρμα η περιφρόνηση του ελληνικού λαού, μην επιλέξετε με φόβο, αλλά επιλέξτε με την πραγματική ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχολιάζοντας την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Άκη Σκέρτσου, ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις ανήκουν στο παρελθόν, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Σε μερικές μέρες στο παρελθόν θα ανήκει ο κ. Μητσοτάκης και το περιβάλλον του, που περιφρονούν ακόμη και τους αγώνες του ελληνικού λαού, τις θυσίες του, τα δύσκολα χρόνια της κατοχής. Ο κ. Σκέρτσος είχε το θράσος να μας πει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πάντα “στη σωστή πλευρά της Ιστορίας”. Μάλλον ξεχνά ότι είναι το κόμμα, που χρεοκόπησε την Ελλάδα. Είναι το κόμμα που για πολλά χρόνια δεν επέτρεψε να γίνει μία πραγματική αξιολόγηση του γιατί φτάσαμε στα μνημόνια. Δεν τα έφερε ο πελαργός τα μνημόνια. Η χρεοκοπία της Νέα Δημοκρατίας τα έφερε».

Ως προς την παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν αποτελεί εθνικό κίνδυνο, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε με νόημα: «Δεν περίμενα σφραγίδα εθνικών φρονημάτων από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Γνωριζόμαστε όλοι καλά σε αυτόν τον τόπο. Ποιοι έχουμε σχέση με τα ξένα και ισχυρά συμφέροντα, ποιοι είμαστε γόνοι και ποιοι εκπροσωπούμε γνήσια τις αγωνίες του απλού μαχόμενου ελληνικού λαού».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «μετά από αυτή τη δήλωση, ο Εισαγγελέας έχει χρέος να καλέσει την εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, και να την ρωτήσει πως υπέγραψε παρακολούθηση με το ψευδές αιτιολογικό του “εθνικού κινδύνου”. Τίποτα δεν θα πέσει. Το αφήγημα: “Νόμιμη παρακολούθηση αλλά πολιτικά εσφαλμένη” κατέρρευσε. Ήταν μια παράνομη παρακολούθηση και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους στην ελληνική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. Δεν είναι προσωπικό ζήτημα. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης . «Ποιοι κερδίζουν; Οι ισχυροί. 150 εισηγμένες εταιρείες έχουν τετραπλασιάσει τα κέρδη τους το 2022. Οι τράπεζες κέρδισαν δισεκατομμύρια, έχοντας τη μεγαλύτερη διαφορά επιτοκίου καταθέσεων και στεγαστικών δανείων. Και βέβαια οι αδικίες συνεχίζονται. Με το νόμο του κ. Μητσοτάκη οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες μεταβίβασαν στα παιδιά τους κινητά, ακίνητα, μετοχές χωρίς φόρο γονικής παροχής έως 4,8 εκατομμύρια ευρώ» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Προτεραιότητα της φορολογικής μας πολιτικής είναι οι καλές θέσεις εργασίας. Γι’ αυτό δεσμεύομαι να μειώσουμε ραγδαία τον φόρο στη μισθωτή εργασία. Στα μερίσματα: Η Νέα Δημοκρατία έχει πάει τον φόρο στα μερίσματα στο 5% οριζόντια. Εμείς λέμε 5% μέχρι τις 50.000 και μετά κλιμακωτά μέχρι το 15% για να φορολογηθούν οι ισχυροί προς όφελος της μεσαίας τάξης. Για το θέμα της γονικής παροχής, από 4,8 εκατομμύρια ευρώ το ανώτατο αφορολόγητο όριο, το πάμε στις 400.000. Δεν γνωρίζω κανέναν αδύναμο Έλληνα ή παιδί της μεσαίας τάξης που η οικογένειά του μπορεί να του δώσει ακίνητα ή κινητά πάνω από 400.000 ευρώ. Ας είμαστε ειλικρινείς, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς λαϊκισμούς για να υπηρετήσουμε πραγματικά το δημόσιο συμφέρον» ανέφερε.

Ανέδειξε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τους συνταξιούχους.

«Νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Το ΕΚΑΣ που κατήργησε ο κ. Τσίπρας οδηγώντας σε φτωχοποίηση τους πιο αδύναμους συνταξιούχους της χώρας. Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς του νόμου Κατρούγκαλου – Βρούτση από 01/01/24. Κατάργηση των αδικιών των διατάξεων για τις συντάξεις αναπηρίας και χηρείας. Και τα τρία αυτά μέτρα κοστολογούνται 1,1 δισεκ. ευρώ ετησίως, όταν τα προγράμματα της Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στο συνταξιοδοτικό είναι από 5 έως 10 δισεκατομμύρια. Για να δείτε ποιος λέει την αλήθεια, ποιος στηρίζει τους αδύναμους και ποιος πάει να σας κλέψει για άλλη μια φορά την ψήφο».

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε την αντιδιαστολή ανάμεσα στον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

«Το κόμμα μας δεν περιφρόνησε ποτέ τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Δεν υποσχέθηκε “σεισάχθεια”, δεν είπε ποτέ “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη” και να παραδίδει κατόπιν τους φτωχότερους Έλληνες στα δόντια των funds και των κερδοσκόπων. Το κόμμα αυτό δεν έστησε κανένα παρακράτος, ενώ μιλούσε για δημοκρατία και θεσμούς, για διαφάνεια και αξιοκρατία. Είναι το κόμμα που τελείωσε το μετεμφυλιακό παρακράτος. Είναι το κόμμα που στις 21 Μαΐου τελειώνει οποιαδήποτε σκέψη παρακμής των θεσμών της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Στις 21 Μαΐου καλώ τον ελληνικό λαό να ξαναγυρίσει στο σπίτι της Δημοκρατικής Παράταξης και να ξανακάνουμε ισχυρό τον ελληνικό λαό» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Comments are closed.